Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21

Έγραψαν ιστορία οι Πρόννοι με την πρόκριση τους στον τελικό του τοπικού κυπέλλου 2-1 τα Διλινάτα στον ημιτελικό


Ο σημερινός πρώτος ημιτελικός στο γήπεδο των Τζαννάτων, ανέδειξε νικητή τον Α.Ο. Πρόννων, που είναι μια εκ των φιναλίστ ομάδων του φετινού τελικού της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Η ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη, σε έναν βαρύ και πολύ άσχημο αγωνιστικό χώρο, έγραψε ιστορία μιας και είναι η πρώτη φορά που προκρίνεται σε τελικό του τοπικού κυπέλλου, απέναντι σε μια σημαντική και ισάξια της ομάδα, όπως είναι αυτή των Διλινάτων, την οποία νίκησε με σκορ 2-1.
Το παιχνίδι ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι με δύναμη, πάθος διαμαρτυρίες, αγωνία, κάρτες και τους Πρόννους να είναι καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο. Χρονικό σημείο που πέτυχαν το 1-0, ενώ θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και κάποιο άλλο, αφού είχαν τις ευκαιρίες.
Αντίθετα, τα Διλινάτα, φαινόταν σαν κάτι να τους έλειπε, ενώ οι μεγάλες μπαλιές σε Ντεντάλα – Βουκελάτο, που ήταν καλά κλεισμένοι δεν έφεραν το αποτέλεσμα.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, μπήκαν και πάλι δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πολύ γρήγορα πήραν προβάδισμα δυο τερμάτων, γεγονός που θα έδιωχνε το άγχος και παράλληλα θα έδινε αυτοπεποίθηση, αν στο επόμενο λεπτό είχαν αποφύγει τη μείωση σε 2-1 από τους φιλοξενούμενους,  οι οποίοι με τη συμμετοχή του Τούρλα, που βοήθησε πολύ την ομάδα του, στη θέση του Θ. Αναλυτή, άρχισαν πλέον να ισορροπούν και να πατούν πλέον αυτοί καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά πίεσαν για την ισοφάριση, χάνοντας 2-3 πολύ σημαντικές ευκαιρίες να την πετύχουν.
Σε αυτό το διάστημα ο Παπαβασιλείου πραγματοποίησε δυο εντυπωσιακές αποκρούσεις, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του, διατηρώντας παράλληλα το τελικό 2-1.
Έτσι θα βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό τοπικού κυπέλλου, συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου.
Φάσεις και γκολ
Στο 5’ ο Σπ. Κουρκουμέλης εκτελεί ένα κόρνερ από αριστερά, ο Ζαρνακούπης θα πιάσει την κεφαλιά, όμως ο Θ. Αναλυτής θα απομακρύνει σε νέο κόρνερ πάνω από την γραμμή.
Εκτελεστής αυτή την φορά από δεξιά ο Μοντεσάντος στο πρώτο δοκάρι, εκεί ο Παπαδημητρόπουλος θα «τσιμπήσει» την μπάλα προς την εστία του Καλαφάτη και ο Κλειτογιάννης στην αριστερή γωνία της εστία του, απομακρύνει μπάλα και κίνδυνο στέλνοντας την, σε ένα ακόμη κόρνερ.
Διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους στο 16’ όταν σε μια διεκδίκηση της μπάλας στην περιοχή, ανάμεσα σε Μοντεσάντο - Τζωρτζάτο Δημ., ο πρώτος θα βρεθεί στο χόρτο με τον διαιτητή πολύ κοντά να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.
Ο Ντεντλάλα στο 19’, στην πρώτη απειλή των φιλοξενούμενων, θα βρει εκτός περιοχής τον Γερ. Τζωρτζάτο, αυτός θα πιάσει το συρτό σουτ χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Παπαβασιλείου που μπλοκάρει την μπάλα.
Ο Μπάμπης στο 29’ θα πιάσει το δυνατό σουτ, έξω από την περιοχή και ο Λ. Καλαφάτης με μια ωραία όσο και δύσκολη απόκρουση θα στείλει την μπάλα κόρνερ.
Ένα διαγώνιο σουτ του Μοντεσάντου στο 34’ θα διώξει τελευταία στιγμή με προβολή ο Δημ. Τζωρτζάτος σε κόρνερ.
Στο 36’ ο Σπ. Κουρκουμέλης εκτελεί το κόρνερ, από αριστερά ο Μπάμπης θα πιάσει μια κεφαλιά, με την μπάλα να σταματάει στο χέρι του Χρ. Τζωρτζάτου και τον διαιτητή να διακρίνει πρόθεση και να δείχνει άσπρη «βούλα».
Την εκτέλεση αναλαμβάνει εύστοχα ο Μοντεσάντος και βάζει την ομάδα του μπροστά στο σκορ 1-0.
Με αυτό το 1-0 για τους γηπεδούχους θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη και μόλις 4’ από την έναρξη της, οι γηπεδούχοι θα διπλασιάσουν τα τέρματα τους, φτάνοντας στο 2-0 με εξαιρετική κεφαλιά του Ζαρνακούπη, μετά το φάουλ του Σπ. Κουρκουμέλη από πολύ μακριά.
Και πριν καλά-καλά σταματήσουν οι πανηγυρισμοί των «κιτρινοπράσινων», οι φιλοξενούμενοι θα αιφνιδιάσουν και θα πετύχουν τη μείωση, που τους ξαναβάζει στο «κόλπο» της πρόκρισης.
Συγκεκριμένα στο 50’, ο Βουκελάτος εκτελεί το κόρνερ από αριστερά και ο Δημ. Τζωρτζάτος με ωραία κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παπαβασιλείου για το 2-1.
Στο 58’ ο Ζαρνακούπης σπαταλάει μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση, αφού θα πλασάρει από κοντά τον Καλαφάτη άστοχα, μετά την έξυπνη κάθετη πάσα του Στάβερη.
Την ίδια τύχη θα έχει και το κοντινό πλασέ του Περαματζή στο 71’, μόνο που αυτή την φορά η μπάλα μπλοκάρεται από τον Καλαφάτη.
Ο Ζαρνακούπης στο 76’ θα βρει τον Μπάμπη στην περιοχή και δεξιά, αυτός επιχειρεί το διαγώνιο σουτ που θα στείλει την μπάλα να περάσει παράλληλα άουτ από την εστία του Λ. Καλαφάτη.
Στο 34’ ο Τούρλας, μετά από ωραία ενέργεια θα κάνει το δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, η μπάλα θα κοντράρει σε σώμα αμυντικού θα πάρει πορεία για τα δίχτυα, όμως ο Παπαβασιλείου με μεγάλη επέμβαση στο αριστερό «Γ» της εστίας του την πετάει πολύ δύσκολα κόρνερ και σώζει από το 2-2!
Ένα σουτ του Φ. Τζωρτζάτου, από τα όρια της περιοχής στο 82’, θα στείλει την μπάλα να φύγει λίγο άουτ, από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
Με τη συμπλήρωση 90’ ο Τούρλας εκτελεί το φάουλ, από αριστερά στην περιοχή, οι αμυντικοί δεν μπορούν να απομακρύνουν και στην επαναφορά, ο Ντεντλάλα θα πιάσει ένα σουτ που θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.
Τελευταία ευκαιρία να πάνε το ματς στην παράταση θα χαθεί για τους γηπεδούχους στο 90+4’, όπου παραλίγο να γίνει «ήρωας» ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Λ. Καλαφάτης, ο οποίος σε ένα φάουλ του Τούρλα από αριστερά και ενώ έχει προωθηθεί στην περιοχή των γηπεδούχων, θα πιάσει την κεφαλιά, όμως ο Παπαβασιλείου, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να του «κλέψει» την δόξα και με μια εντυπωσιακή και πάλι απόκρουση, θα πετάξει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του σε κόρνερ.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο παιχνίδι, αφού το σφύριγμα του διαιτητή κ. Απ. Καραίσκου θα βρει τους γηπεδούχους ένα.... κουβάρι, πανηγυρίζοντας την πρώτη συμμετοχή, σε τελικό τοπικού κυπέλλου στην ιστορία τους!
Η δουλειά που γίνεται φέτος στους Πρόννους είναι πάρα σημαντική και σίγουρα μόνο τυχαία δεν είναι αυτή τους η παρουσία, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο!
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, με την απογοήτευση έντονα ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους από τον αποκλεισμό, εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο των Τζαννάτων.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά την κρισιμότητα του αγώνα, στο τέλος οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων αποχώρησαν αγκαλιασμένοι από τον αγωνιστικό χώρο σε μια πανέμορφη εικόνα που θα θέλαμε να συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι.
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραίσκος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Δ. Καλαφάτης.
Οι συνθέσεις
Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Σπαθής, Κουρκουμέλης Αλ., Μπάμπης (84’ Αναγνώστης), Παπαδημητρόπουλος, Κουρκουμέλης Χρ., Ζαρνακούπης (90+1’ Κουρκουμέλης Κυρ.), Τραυλός Αθ. (80’ Κατσιλίδης), Κουρκουμέλης Σπ., Μοντεσάντος, Στάβερης (66’ Περαματζής).
Διλινάτα:(Θ. Βουκελάτος), Καλαφάτης Λ., Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Αναλυτής Θ. (46’ Τούρλας), Κλειτογιάννης, Τζωρτζάτος Διον., Ντεντλάλα, Τζωρτζάτος Χρ. (76’ Κοσμάτος), Βουκελάτος, Καλαφάτης Ε. (80’ Τζωρτζάτος Φ.), Τζωρτζάτος Γερ. (88’ Λουκάτος).
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea.
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου