Παρασκευή, Φεβρουαρίου 23

Pregame 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2017 - 2018



Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 24-25/2/18, μετά τη διακοπή του λόγω των απόκρεων, το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, όπου στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν τέσσερα παιχνίδια, με πάρα πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και τον πρωτοπόρο Α.Ο. Διλινάτων, να έχει το πιο εύκολο έργο.
Το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο σε Καραβόμυλο - Ληξούρι και Ιθάκη. Παιχνίδια που μπορεί να κρίνουν πολλά για τη συνέχεια και την τελική κατάταξη των ομάδων, 4 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.
Η αγωνιστική ανοίγει την αυλαία της το Σάββατο πρωί - απόγευμα, όπου και θα διεξαχθούν τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος, σε Ιθάκη, Καραβόμυλο, Άγιο Αντώνη. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25/2 με τον τελευταίο αγώνα στις Κεραμειές.
Στην Ιθάκη στις 11 το πρωί του Σαββάτου, η Πρόοδος φιλοξενεί την Εικοσιμία σε ένα παιχνίδι που "καίει" και τις δυο ομάδες, αφού οι γηπεδούχοι με νίκη "κλειδώνουν" την παραμονή τους, αλλά παράλληλα διατηρούν μαθηματικές ελπίδες και για την 4αδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να κάνουν το παραπάνω βήμα.
Στη συνέχεια το απόγευμα στο ντέρμπι του Καραβόμυλου, μεταξύ Σάμης - Πρόννων και οι δυο για διαφορετικούς λόγους θέλουν τη νίκη και το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι με ήττα λογικά πρέπει να ξεχάσουν την 4αδα.
Την ίδια ώρα στο Ληξούρι ο Εθνικός παίζει πολλά απέναντι στα Φωκάτα και σε ότι έχει να κάνει με την είσοδο του στην τελική 4αδα. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι με νίκη μπορεί να βρεθούν ακόμη και στη 2η θέση.
Τέλος την Κυριακή το απόγευμα τα πρωτοπόρα Διλινάτα, μετά τον αποκλεισμό τους από τον τελικό του τοπικού κυπέλλου, θα ρίξουν όλο το βάρος για την πρωτιά στο πρωτάθλημα και έχουν την ευκαιρία να το πετύχουν μιας και παίζουν με τον ουραγό της βαθμολογίας Α.Σ. Ομαλών.
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 24-2-2018   ώρα:11:00
Δημοτικό Ιθάκης
Πρόοδος ΙΘ. - Α.Ο. Εικοσιμίας
Κιόσης
Κώστας
Ρηγοπούλου Δ.
2.
Σάββατο  24-2-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Εθνικός Κεφ. - Α.Ο. Φωκάτα
Κώτσης
Γιάννης
Καπογιαννόπουλος Ι.
Καλαφάτης Δ.
3.
Σάββατο 24-2-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Καραβομύλου
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Πρόννοι
Μαγουλάς
Σπύρος
Καραίσκος Απ.
Μενεγάτος Ε.
4.
Κυριακή 25-2-2018   ώρα:15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Σ. Ομαλά
Κώτσης
Γιάννης
Μαγουλάς Σπ.
Καλογηράς Ι.
            
Σάββατο 24/2
Με ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και μετά την διακοπή του, ανοίγει η αυλαία της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, τις 11 το πρωί του Σαββάτου στο Βαθύ της Ιθάκης, με την τοπική Πρόοδο να φιλοξενεί την Εικοσιμία.
Οι γηπεδούχοι με σχεδόν εξασφαλισμένη την παραμονή θα επιδιώξουν μια ακόμη νίκη, μετά από αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής στο Ληξούρι με στόχο, εφόσον τα Ομαλά ηττηθούν από τα Διλινάτα, να την «κλειδώσουν» και μαθηματικά, αλλά και για ένα καλύτερο πλασάρισμα.
Με μια, θα λέγαμε τηρουμένων των αναλογιών καλή παρουσία, άλλωστε ο στόχος φαίνεται ότι επιτυγχάνεται, η ομάδα του Στ. Πόρτολου, αν δεν είχε τόσο σημαντικές απουσίες στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια, ίσως να είχε κάτι παραπάνω από τους μέχρι τώρα 9 βαθμούς, που την φέρνουν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας.
Οι φιλοξενούμενοι, φέτος δεν κατάφεραν ότι τα τελευταία χρόνια, τόσο σε βαθμούς, όσο και παρουσία. Σαφώς και τα προβλήματα που έτρεξαν μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα στην αρχή τότε που αγωνιζόταν με «δέκα», επηρέασαν την όλη παρουσία και εικόνα της ομάδας της Λειβαθούς και στο ποδόσφαιρο για τους γνωρίζοντες, η ψυχολογία είναι ένα μεγάλο κομμάτι στη γενική παρουσία κάποιας ομάδας.
Στο Βαθύ δεν έχει άλλη επιλογή, από τη νίκη, που αν δεν τα καταφέρει ίσως το έργο της στη συνέχεια να γίνει δύσκολο, σε ότι έχει να κάνει με την τελική 4αδα.
Σημαντικό παιχνίδι λοιπόν για την Εικοσιμία του Δημ. Ζησιμάτου απέναντι σε μια καλή ομάδα και σε μια δύσκολη έδρα.
Οι «κοκκινόμαυροι» της Ιθάκης μέχρι τώρα έχουν 2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 5 ήττες και βρίσκονται με 9 βαθμούς στην 9η θέση.
Οι «κυανόλευκοι» της Λειβαθούς έχουν 3 νίκες, 5 ισοπαλίες, 2 ήττες και με 14 βαθμούς βρίσκονται στην 4η θέση.
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0) είχε ολοκληρωθεί το παιχνίδι στις Κεραμειές.
            
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 3 στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι ο Εθνικός Κεφαλονιάς θα επιδιώξει να επανέλθει στις επιτυχίες, μετά την εντός έδρας ήττα της περασμένης αγωνιστικής από την Πρόοδο, αντιμετωπίζοντας τα Φωκάτα σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δυο ομάδες.
Οι γηπεδούχοι με μια νέα ήττα μένουν ουσιαστικά εκτός 4αδας και για αυτό ίσως να παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά για τη συνέχεια και την τελική τους κατάταξη, στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Με νίκη και σε συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων που θα τους ευνοούν μπορούν ακόμη και να βρεθούν μέσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι που έχουν μπει για τα καλά στην τελική 4αδα και μόνο με θαύμα θα μπορέσει να χαθεί στη συνέχεια, με μια νίκη όχι μόνο «σφραγίζουν» τη συμμετοχή τους στα playoffs του πρωταθλήματος, αλλά με ένα καλό νέο από τον Καραβόμυλο πιάνουν και τους Πρόννους στη 2η θέση, ενώ στη συνέχεια θα παλέψουν για μια καλύτερη από την 3η θέση.
Σημαντικό λοιπόν το παιχνίδι και για τις δυο ομάδες και το αναμένουμε αρκετά δυνατό.
Η ομάδα του Νικόλα Κουρούκλη βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς, ενώ έχει στα δέκα μέχρι τώρα παιχνίδια της, 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες.
Τα Φωκάτα στην καλύτερη πορεία τους στην Α’ κατηγορία, όπως φαίνεται κερδίζουν μια θέση στην τελική 4αδα, αφού βρίσκονται στην 3η με 18 βαθμούς. Έχουν 6 νίκες και 4 ήττες, ενώ είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν γνωρίζει τι θα πει ισοπαλία!
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Μεγάλη νίκη των φιλοξενούμενων μέσα στις Κεραμειές επί των Φωκάτων με σκορ 3-1!
            
Το μεγάλο όμως παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής που διεξάγεται την ίδια ώρα στον Καραβόμυλο, η Σάμη σε μια από τις τελευταίες ελπίδες της για συμμετοχή στα playoffs, φιλοξενεί τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Α.Ο. Πρόννων.
Οι γηπεδούχοι με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα φέτος και με αλλαγή στον πάγκο τους μεσούσης της περιόδου, θα πρέπει να δώσουν μεγάλη «μάχη» για να καταφέρουν να μπουν στην τελική 4αδα και οπωσδήποτε στο συγκεκριμένο παιχνίδι νίκη είναι το ζητούμενο που μπορεί να τους φέρει ακόμη και μέσα σε αυτή, αν η Εικοσιμία δεν τα καταφέρει στην Ιθάκη.
Οι φιλοξενούμενοι με βίο αντίθετο στη φετινή τους επάνοδο στην Α’ κατηγορία, κάνουν μια πολύ αξιόλογη πορεία, βρίσκονται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόνο μαθηματικά δεν έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα playoffs, ενώ την περασμένη Τετάρτη πέτυχαν μια ιστορική πρόκριση, συμμετέχοντας στον τελικό του φετινού κυπέλλου για πρώτη φορά από την ίδρυση τους, επί των Διλινάτων και κυνηγούν την πρωτιά της κανονικής περιόδου.
Έχουν μια συνεχή συνέπεια στα παιχνίδια τους και με παίκτες ποιοτικούς και έμπειρους, δημιούργησαν ένα πολύ καλό αγωνιστικό προφίλ, στην παρουσία τους σε κάθε ματς.
Έτσι θα παραταχθούν στον Καραβόμυλο και με μοναδικό στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα μείνουν αρκετά πίσω, μιας και τα Διλινάτα που αντιμετωπίζουν τα Ομαλά, εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρουν τους τρεις βαθμούς.
Αναμένεται ένα αμφίρροπο παιχνίδι με δύναμη, πάθος, πολλές μονομαχίες και σίγουρα ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.
Η ομάδα του Β. Μιχαλάτου, στις δέκα μέχρι τώρα αγωνιστικές βρίσκεται στην 6η θέση με 12 βαθμούς, αφού μέχρι τώρα μετράει 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες.
Οι Πρόννοι, στην 2η με 21 βαθμούς, 2 πίσω από τα Διλινάτα. Έχει 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 μόλις ήττα.
Αποτέλεσμα α’ γύρου: Η αναμέτρηση των Τζαννάτων είχε βρει νικήτρια την ομάδα των Πρόννων με σκορ 1-0.
            
Κυριακή 25/2
Η 11η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με το παιχνίδι ανάμεσα στα πρωτοπόρα Διλινάτα και τα σχεδόν υποβιβασμένα Ομαλά, την Κυριακή στις 3 το απόγευμα στο Δημοτικό των Κεραμειών.
Ένα παιχνίδι με το λιγότερο αγωνιστικό ενδιαφέρον του προγράμματος, εκτός και αν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη.
Οι γηπεδούχοι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, προέρχονται από έναν αποκλεισμό από το τοπικό κύπελλο και σίγουρα η απογοήτευση τους για αυτό είναι μεγάλη. Όμως σε ένα τέτοιο παιχνίδι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το τρίποντο, την διατήρηση της πρωτιάς, αλλά και με κάποιες πιθανότητες να την αυξήσουν, μιας και οι Πρόννοι φιλοξενούνται στο ντέρμπι του Καραβομύλου από τη δυνατή Σάμη.
Έτσι η νίκη είναι το ζητούμενο και στη συνέχεια μια καλή παρουσία που θα ξεπεράσει την απώλεια του δεύτερου φετινού στόχου, του τοπικού κυπέλλου.
Όσον αφορά την απουσία του Θ. Βουκελάτου στον ημιτελικό του τοπικού κυπέλλου, ρωτήθηκε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Κ. Βαρτελάτος, ο οποίος μας παρέπεμψε στον ίδιο τον προπονητή.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, με μια μόνο ισοπαλία μέχρι τώρα, δύσκολα θα αποφύγουν το υποβιβασμό και την επιστροφή τους στη Β’ κατηγορία. Ιδιαίτερα με πιθανή δική τους ήττα και νίκη ή ισοπαλία της Προόδου επί της Εικοσιμίας, το όνειρο θα έχει ήδη σβήσει, έστω και αν μένουν 3 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Περιμένουμε ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον.
Ας ελπίσουμε να μας αποζημιώσουν τα γκολ που θα επιτευχθούν, ενώ θεωρούμε ότι οι γηπεδούχοι είναι το μεγάλο φαβορί για το τρίποντο και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να το κατακτήσουν.
Σίγουρα τα Ομαλά θα το παλέψουν, όπως άλλωστε κάνουν σε όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού» βρίσκεται στην κορυφή με 23 βαθμούς. Στις δέκα μέχρι τώρα αγωνιστικές που έχουμε διανύσει, έχει 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.
Η ομάδα του Αγίου από την άλλη βρίσκεται ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα με μόλις 1 βαθμό, χωρίς κάποια νίκη μέχρι σήμερα (η μοναδική στην κατηγορία). Έχει μόνο 1 ισοπαλία και 9 ήττες!
Αποτέλεσμα α’ γύρου:Εύκολη νίκη των τυπικά φιλοξενούμενων Διλινάτων, με σκορ 7-0 στο ίδιο γήπεδο.
            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
ΑΓ
Ν
Ι
Η
Γκολ
Β
1.
Α.Ο. Διλινάτα
10
7
2
1
24 - 7
23
2.
Α.Ο. Πρόννοι
10
6
3
1
19 - 8
21
3.
Α.Ο. Φωκάτα
10
6
0
4
18 - 8
18
4.
Α.Ο. Εικοσιμίας
10
3
5
2
12 - 7
14
5.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
10
3
3
4
16 - 18
12
6.
Α.Ο. Σάμης
10
3
3
4
12 - 11
12
7.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
10
2
3
5
5 - 13
9
8.
Α.Σ. Ομαλά
10
0
1
9
3 - 37
1
Η επόμενη (12η) Αγωνιστική
(3-4/3/2018)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
2.
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Σάμης
3.
Α.Σ. Ομαλά - Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
4.
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Σ. Φωκάτα
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου