Τετάρτη, Φεβρουαρίου 28

Δικό του το 2ο εισιτήριο για τον τελικό... Παλληξουριακός - Εικοσιμία 3-0


Ο Παλληξουριακός είναι τελικά η δεύτερη ομάδα που θα παίξει στον φετινό τελικό του τοπικού κυπέλλου. Μετά τους Πρόννους σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν δίκαια και καθαρά θέση στη γιορτή του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου, προκειμένου να διεκδικήσουν ότι δεν κατάφεραν πέρυσι με αντίπαλο τη Σάμη και εκείνο το εις βάρος τους 1-3.
Σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε έναν αρκετά καλό ημιτελικό, παρά την άσχημη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.
Οι γηπεδούχοι μια κατηγορία παραπάνω από τους αντιπάλους τους, ήταν από την αρχή το φαβορί και αυτό αποδείχθηκε στο σημερινό παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Εικοσιμία.
Ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και αποφασιστικοί όπου χρειάστηκε, είχαν την υπεροχή και με καλή κυκλοφορία μπάλας δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, απέναντι από την  εστία των φιλοξενούμενων και τον Σέσα να έχει αρκετή δουλειά.
Είχαν ένα δοκάρι, ενώ θα μπορούσαν να είχαν ολοκληρώσει τον ημιτελικό με ακόμη περισσότερα τέρματα.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με όσες δυνάμεις είχαν, απέναντι σε μια πιο ποιοτική και καλοδουλεμένη ομάδα και σίγουρα αποχώρησαν από τον θεσμό με το κεφάλι ψηλά.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2’ ο Παλληξουριακός θα έχει την πρώτη του ευκαιρία στον ημιτελικό. Ο Φωκάς δεν διώχνει σωστά την μπάλα, ο Χασάι που θα γίνει κάτοχος της θα πασάρει στον Βαλεντή, όμως το σουτ του νεαρού μέσου των γηπεδούχων δεν είναι καλό και θα στείλει την μπάλα άουτ.
Όμως στο 8’ θα πετύχουν το 1-0 με τον νεαρό Χρ. Μουρελάτο, ύστερα από ωραία ενέργεια και συρτό σουτ, μέσα από την περιοχή, την μπάλα να κοντράρει σε πόδι αμυντικού και να καταλήγει στα δίχτυα του Σέσα.
Στο 18’ ο Σέσα θα σώσει από το 2-0 στο τετ α τετ του με τον Αντωνάτο, μετά από πανέξυπνη κάθετη του Μουρελάτου.
Η πρώτη απειλή για τους γηπεδούχους και καλή στιγμή για την Εικοσιμία στο 22’. Ο Μπούσι εκτελεί το φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή και αναγκάζει τον Σκαματζούρα σε διπλή επέμβαση.
Στο 29’ σε μια νέα εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Μπούσι, ο Φωκάς μετά την αμυντική σύγχυση θα βρεθεί στο β’ δοκάρι, όμως το σουτ που πραγματοποιεί κοντράρει στο σώμα του Ζερβού και η μπάλα καταλήγει κόρνερ.
Πολύ ωραία επιθετική ενέργεια από τον Κόμητα στο 32’, όταν θα αποφύγει από δεξιά τον Μπάμπη, θα μπει στην περιοχή και θα κάνει ένα πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ, με την μπάλα όμως να σταματάει στο απέναντι δοκάρι του Σέσα, ενώ στην επαναφορά της ο Αγγ. Βαλεντής δεν πιάνει καλά το σουτ.
Εντυπωσιακή απόκρουση από τον Σέσα στο 37’ μετά το δυνατό σουτ του Αραβαντινού από τα όρια της περιοχής, ύστερα από την συνεργασία του με τον Αντωνάτο και τον τερματοφύλακα της Εικοσιμίας να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
Και φτάνουμε στο 42’ χρονικό σημείο που οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 2-0 με την βοήθεια των αμυντικών της Εικοσιμίας και κάπου εκεί τελειώνουν την υπόθεση πρόκριση.
Συγκεκριμένα σε μια ανύποπτη φάση ο Αγγ. Βαλεντής από αριστερά θέλει να βγάλει μια σέντρα προς την εστία του Σέσα, στην πορεία της η μπάλα θα βρει το σώμα του Μιχ. Στεφανάτου και θα καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του για το αυτογκόλ.
Με το σκορ στο 2-0 για την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του ημιτελικού.
Στην επανάληψη το σκηνικό στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε  και τους γηπεδούχους μετά το 60’ να δημιουργούν ευκαιρίες, να πετυχαίνουν ένα ακόμη τέρμα και να χάνουν κάποιες καλές για περισσότερα.
Στο 65’ ο πολύ καλός σήμερα Αγγ. Σέσα θα πραγματοποιήσει εντυπωσιακή διπλή απόκρουση στα κοντινά σουτ μέσα από την περιοχή των Αραβαντινού – Κόμητα και θα σώσει την εστία του από το 3-0.
Ο Κόμητας στο 66’ με καταπληκτική κάθετη πάσα θα βρει τον Πολλάκη σχεδόν απέναντι από τον Σέσα που και εδώ θα πει και πάλι «όχι» στον επιθετικό του Παλληξουριακού.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους που έδειχναν πιο φρέσκοι στον αγωνιστικό χώρο στο 74’, όταν ο Μπαλάσκας ανενόχλητος, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή θα κάνει στο σουτ, όμως είναι άστοχο και η μπάλα περνάει ψηλά άουτ από την εστία της ομάδας του Δ. Ζησιμάτου.
Ωραία κάθετη πάσα του Μπαλάσκα στο 80’ για τον Πολλάκη, μέσα στην περιοχή και αριστερά, αυτός θα προχωρήσει και θα πλασάρει στην απέναντι γωνία του Σέσα, όμως η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι και θα φύγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της Εικοσιμίας, σπαταλώντας παράλληλα μια ακόμη καλή ευκαιρία για την ομάδα του.
Στο επόμενο όμως λεπτό ο Μπαλάσκας θα καταφέρει με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από την παράλληλη πάσα του Κόμητα από δεξιά, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σέσα για να γράψει το 3-0 των γηπεδούχων.

Από εκεί και πέρα και με εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους στο μεγάλο τελικό οι γηπεδούχοι, έριξαν τον ρυθμό με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν άλλες φάσεις μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα.
Έτσι ο Παλληξουριακός με αυτό το 3-0 θα βρεθεί στο μεγάλο τελικό για να διεκδικήσει την κούπα από τους Πρόννους.
Η Εικοσιμία έκανε ότι μπορούσε και επαναλαμβάνουμε ότι αποχαιρέτησε την διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά.
Διαιτητής ο κ. Ι. Κώτσης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Ι. Καλογηρά.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαματζούρας, Ζάβαλης, Ζερβός, Λυκούδης, Κόμητας, Αρμάντο (62’ Μπράτι), Αντωνάτος (62’ Πολλάκης), Βαλεντής Αγγ. (71’ Μπαλάσκας), Χασάι (81’ Καππάτος), Μουρελάτος, Αραβαντινός.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Σέσα, Μπάμπης, Στεφανάτος, Φωκάς, Αποστολάτος, Κορσιάνος Αντ., Μπούσι (71’ Πολλάτος Διον.), Πολλάτος Αλ. (81’ Κορσιάνος Παν.), Μανέντης (88’ Κούρτι), Λογκόνης (46’ Ζαμπαύτης), Καπλάνης.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον Ημιτελικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου