Τετάρτη, Οκτωβρίου 31

Αυτοί θα οδηγήσουν τις 15 ομάδες μας στους στόχους τους...Αφιέρωμα στους προπονητές

Με την ευκαιρία της έναρξης του τοπικού κυπέλλου, το προσεχές Σαββατοκύριακο, μετά από 15 μέρες του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας και λίγο αργότερα της Β’, θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε και εσείς να γνωρίσετε τους ανθρώπους που θα κάθονται στην άκρη του πάγκου 15 ομάδων που θα συμμετέχουν σε αυτά.
Συνολικά έχουμε 7 νέους, ενώ συνεχίζουν ακλόνητοι οι υπόλοιποι 9.
Αναλυτικά λοιπόν έχουμε:
Γ’  Κατηγορία
Α.Ο. Εικοσιμίας
Συμμετέχει στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Ξεκίνησε με τον Δ. Ζησιμάτο στον πάγκο της, όμως η άσχημη πορεία της ομάδας που υπηρέτησε 13 ολόκληρα χρόνια σαν προπονητής, στις 4 πρώτες αγωνιστικές τον ανάγκασε σε παραίτηση και τη θέση του πλέον να έχει πάρει ο Μιχάλης Αθηναίος.
Ο Μιχάλης ο οποίος αναλαμβάνει ένα μεγάλο φορτίο σε μια δύσκολη προσπάθεια που πρέπει να ανατρέψει τις προβλέψεις και να δώσει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του προκειμένου να ολοκληρωθεί αξιοπρεπώς η χρονιά. 
Α’  Κατηγορία
Α.Ο. Παλληξουριακός
Ο περυσινός κυπελλούχος και νικητής του φετινού Super Cup Παλληξουριακός, συνεχίζει να έχει για τρίτη χρονιά στον δικό του πάγκο, έναν πετυχημένο προπονητή, ο οποίος σε αυτή την διαδρομή, του έχει χαρίσει τρεις τίτλους (1 πρωτάθλημα-1 κύπελλο και 1 Super Cup, ενώ είχε και μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πέρυσι, τον Σπύρο Παπαδάτο.
Ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής που όλοι στην ομάδα φιλοδοξούν να είναι αυτός που θα τους οδηγήσει στο φετινό νταμπλ που είναι ο μεγάλος στόχος τους!
Α.Ο. Πρόννοι
Άλλον έναν πετυχημένο προπονητή για περισσότερο από τριάμισι χρόνια στον πάγκο τους, διατήρησαν οι άνθρωποι των Πρόννων.
Οι περυσινοί δευτεραθλητές συνεχίζουν χέρι – χέρι με τον Δημήτρη Κουρκουμέλη με την αισιοδοξία ότι φέτος θα κερδίσουν ότι έχασαν πέρυσι τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο στο παρά 1’!!
Η παρουσία του είναι σημαντική και γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα θέλει να δημιουργήσει ένα ποιοτικό και σοβαρό σύνολο για αν διεκδικήσει τους δυο φετινούς τίτλους.
Α.Ο. Διλινάτα
Στα Διλινάτα μετά την περυσινή, όπως εξελίχθηκε στο φινάλε αποτυχία, οι άνθρωποι τους πείσμωσαν και έφεραν για τον πάγκο τους, έναν έμπειρο και πολύ ικανό προπονητή, με την ελπίδα να δώσει όσα πέρυσι δεν ήρθαν για την ομάδα του «μεγάλου χωριού».
Φυσικά και αναφερόμαστε στον Γιώργο Τόγια, έναν προπονητή με πολλές παραστάσεις ως παίκτης super league, όσο και προπονητή σε αρκετές ομάδες εκτός νησιού.
Α.Ο. Φωκάτα
Η ομάδα της Λακήθρας έβαλε σαν στόχο για φέτος την ανανέωση και τη μετακίνηση των νεαρών ποδοσφαιριστών της στη «μεγάλη» ομάδα.
Έτσι στο πρόσωπο του Διονύση Λιονάτου βρήκαν τον άνθρωπο που θα δημιουργήσει μια ποιοτική ομάδα που να χαίρεται το ποδόσφαιρο ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα.
Σίγουρα ο Διονύσης είναι ικανός να το καταφέρει και ήδη τα σημάδια από τη δουλειά τους είναι ορατά.
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
Στην δεύτερη τη τάξει Ληξουριώτικη ομάδα, τον Εθνικό Κεφαλονιάς συνεχίζει και φέτος ο Νικόλας Κουρούκλης.
Ένας προπονητής με όρεξη και διάθεση για δουλειά. Ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά που είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου μας, αλλά και των ίδιων των «κυανόλευκων».
Ο Νικόλας έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο το οποίο ενισχύθηκε στις μεταγραφές και βάζει σαν στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη και γιατί όχι τη συμμετοχή της ομάδας του στα playoffs!
Α.Ο. Σάμης
Η Σάμη φέτος θα έχει έναν νέο προπονητή, ένα νέο παιδί, πρωτάρη στο «επάγγελμα» και σίγουρα το εμπιστεύεται για τη μεγάλη ανανέωση και τη μετακίνηση στην ανδρική ομάδα των παιδιών της ακαδημίας.
Φυσικά είναι ο Τάσος Παπαθεοδωρόπουλος, ένα από τα καλύτερα παιδιά στο Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο που οι γνώσεις, το ήθος και η παρουσία του στο «τιμόνι» της Σάμης, παρά την σχετική απειρία του, αναμένεται να δώσουν το κάτι παραπάνω σε μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια, παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
Μια ομάδα ακόμη που αποφάσισε αλλαγή προπονητή στον πάγκο της, προβιβάζοντας από τις ακαδημίες της ένα παλιό ποδοσφαιριστή της, αλλά και πολύ καλό παιδί τον Χρήστο Μανωλόπουλο, ο οποίος πήρε τη θέση του Στάθη Πόρτολου.
Ο Χρήστος είναι σίγουρο ότι έχει να δώσει πολλά στο Θιακιώτικο ποδόσφαιρο και την ίδια την Πρόοδο, όπως και παλαιότερα στην πρώτη του θητεία στην ομάδα της Ιθάκη. Σίγουρα έχει την εμπειρία και τις γνώσεις να τα καταφέρει, δημιουργώντας μια ομάδα που θα διώξει το άγχος και την ανασφάλεια της παραμονής!
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
Στην άλλη ομάδα του νησιού τον Οδυσσέα δεν είχαμε αλλαγή, αφού ο πετυχημένος Σπύρος Ζερβός, μετά την κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας και την άνοδο της ομάδας στην Α’, παραμένει με στόχο να δημιουργήσει μια ακόμη καλύτερη ομάδα, που θα της δίνει το δικαίωμα της εξασφάλισης μιας σύντομης παραμονής και από εκεί και πέρα το καλύτερο στη «μεγάλη» κατηγορία!
Π.Α.Ο. Εύγερος
Ούτε οι «νεοφώτιστοι» Φαρακλάδες πραγματοποίησαν αλλαγή στον πάγκο τους φέτος.
Άλλωστε γιατί να το έκαναν, όταν στην περυσινή περίοδο, η ομάδα τους πέτυχε τον στόχο της, που ήταν η άνοδος στην Α’ κατηγορία;
Έτσι ο Χρ. Παπαναστασάτος, ένας προπονητής με πολλές γνώσεις και ο οποίος το ψάχνει συνεχώς το άθλημα, παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο της, προκειμένου να συνεχίσει το έργο του, να διεκδικήσει και μια θέση στην τελική 4αδα και γιατί όχι και κάτι παραπάνω.
Η Εύγερος με την παρουσία του και τη σημαντική της ενίσχυση, μπορεί όσο δύσκολο και να φαντάζει, να καταφέρει την υπέρβαση.
Αυτοί λοιπόν είναι οι «εννιά» που θα οδηγήσουν τις ομάδες τους στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας, αλλά και ο «ένας», ο Μιχάλης Αθηναίος που θα προσπαθήσει να δώσει στην ομάδα του, αυτό που θα την κάνει άξιο εκπρόσωπο του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Β’  Κατηγορία
Όσον αφορά την Β’ κατηγορία έχουμε:
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
Ο Τάκης Φωής, ιδρυτής της ομάδας και ψυχή της παραμένει για 4 χρονιά στον πάγκο (περίοδο 2014-2015), όπου μετά την περυσινή της επιτυχία και τη συμμετοχή της στα playoffs, θέλει να δώσει το κάτι παραπάνω και να δει το αγαπημένο του «τριφύλλι» στη «μεγάλη» κατηγορία.
Σίγουρα είναι μια χρονιά που μπορεί να τα καταφέρει.
Έχει τις ικανότητες και την εμπειρία να το κάνει, παρά την ανανέωση της ομάδας και τη συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες, στη «μεγάλη»!
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
Στον Πυλαριακό θα συνεχίσει και τούτη τη χρονιά ο Κ. Βιτωράτος με στόχο να δημιουργήσει μια τέτοια ομάδα που θα μπορέσει να πάρει αυτό που έχασε πέρυσι.
Ο Βιτωράτος σίγουρα αποτελεί την καλύτερη λύση για αυτό, αφού η περυσινή του θητεία, εκτός από εμπειρίες σε αυτό το πρωτάθλημα, του πρόσθεσε και αρκετές γνώσεις.
Στα συν της παρουσίας του ότι γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στους «κυανέρυθρους» της Πυλάρου.
Α.Ο. Ερύσσου
Με δυο νέα και φιλόδοξα παιδιά στον πάγκο του θα πορευτεί και ο Α.Ο. Ερύσσου, με στόχο μια καλύτερη παρουσία από την περυσινή, τη συμμετοχή του στα playoffs και τελικά την άνοδο των Ρισσιάνων στην Α’ κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Πρόκειται για τους αδελφούς Διονύση και Σίμο Καππάτο, οι οποίοι θα δοκιμάσουν την τύχη τους στην ομάδα της περιοχής τους, παίρνοντας την θέση του Γκόνι Ρέρτσι.
Σίγουρα πρόκειται για δυο από τα πολύ καλά παιδιά του τοπικού μας ποδοσφαίρου με ήθος και πολλές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.
Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων
Σε ότι αφορά τον Ηρακλή Πρόννων εκεί θα βρίσκεται ένα καταπληκτικό παιδί και προπονητής, ο καθηγητής Φ.Α. Σταύρος Κρητικός, με στόχο την ανανέωση της ομάδας του και την προώθηση νεαρών ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες του Συλλόγου στην ανδρική ομάδα.
Είναι μια πολύ καλή συγκυρία αυτή η συνεργασία, τόσο για τη διοίκηση, όσο και τα νέα κυρίως παιδιά, αφού με τον Σταύρο κοντά τους, είναι σίγουρο ότι έχουν να κερδίσουν πολλά, τόσο σε ποδοσφαιρικές γνώσεις, όσο και σε ήθος, που σε αυτές τις ηλικίες είναι το πρωτεύον!
Η προσπάθεια φέτος εν τέλει, στην ομάδα από τους Πρόννους, δεν θα είναι ο πρωταθλητισμός, αλλά η δημιουργία ενός καλού συνόλου για το μέλλον.
Α.Π.Σ. Εθνοφρουρός
Τέλος στον Εθνοφρουρό και αυτή την περίοδο δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ιωσήφ Δρακάτο. Τον ιδρυτή και ψυχή της ομάδας.
Σίγουρα η περυσινή παρθενική εμφάνιση της ομάδας του Αργοστολιού, δεν ήταν αυτή που επιθυμούσαν, αφού τα προβλήματα ήταν πολλά, κυρίως η έλλειψη ποδοσφαιριστών και ιδιαίτερα μικρών, με αποτέλεσμα σε πολλά παιχνίδια να παρατάσσονται στον αγωνιστικό χώρο  ακόμη και με 9 ποδοσφαιριστές. 
Αυτό λοιπόν κατ’ αρχήν θα πρέπει να λύσουν οι άνθρωποι του Εθνοφρουρού και ο Δρακάτος. Στη συνέχεια ο στόχος που μπαίνει να είναι η καλή παρουσία σε όλα τα παιχνίδια.
Εμείς να ευχηθούμε σε όλα αυτά τα φιλόδοξα παιδιά να έχουν υγεία και επιτυχίες σε όποιους στόχους έχουν βάλει για φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου