Κυριακή, Οκτωβρίου 21

Ήττα για την Εικοσιμία στην Τρίπολη.... καθοριστικό το πρώτο γκολ στο 45+2


Φτάσαμε στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής κατηγορίας, στον 8ο όμιλο και ήδη η ομάδα της Κεφαλονιάς, ο Α.Ο. Εικοσιμίας, μετράει ισάριθμες ήττες, αφού ούτε και σήμερα στην Τρίπολη με αντίπαλο τον γηπεδούχο Παναρκαδικό κατάφερε να φύγει με κάτι θετικό.
Οι γηπεδούχοι καλύτεροι μετά το 35’ του αγώνα, αρκετά πιο έμπειροι, κατάφεραν να πετύχουν ένα καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου και παράλληλα να πετύχουν τη 2η φετινή τους νίκη με σκορ μάλιστα 3-0!
Μια νίκη που ανεβάζει ακόμη περισσότερο την ομάδα του Αντώνη Μαυρέα στην βαθμολογική κατάταξη, ενώ για την ομάδα μας, η ήττα αυτή συνεχίζει να την φέρνει ουραγό στον όμιλο, χωρίς βαθμό!

Η ομάδα της Κεφαλονιάς στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο 45λεπτο, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, δεν φοβήθηκε τον αντίπαλο και τον προβλημάτισε αρκετά. Όμως το γκολ, όπως προαναφέραμε στις καθυστερήσεις, από ομαδική αδράνεια, έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ανέβουν ψυχολογικά και στην επανάληψη να πετύχουν ακόμη δυο τέρματα.
Αποτέλεσμα, η συνέχεια να γίνεται αρκετά δύσκολη για την εκπρόσωπο μας, που όπως και να έχει πρέπει να αλλάξει πρόσωπο και να κερδίζει πλέον βαθμούς. 
Σίγουρα υπάρχει μια απογοήτευση, ωστόσο την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί μια ομάδα (Α.Ε. Λέρνας) που σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι στα μέτρα της και μια πιθανή νίκη θα είναι ένα καλό γιατρικό, στην ήδη πολύ κακή ψυχολογία όλων, ακόμη και των φίλων της ομάδας του Δημ. Ζησιμάτου.
Φάσεις και γκολ
Στο πρώτο 45λεπτο, η ομάδα μας σωστά στημένη στον αγωνιστικό χώρο, είχε κλείσει τους χώρους στην άμυνα και προσπαθούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, έχοντας μάλιστα δυο πολύ καλές στιγμές να πετύχει το πρώτο της τέρμα. Καθοριστική για την εξέλιξη του αποτελέσματος το 45+2’ που δέχθηκε και το 1-0.
Η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκει στους γηπεδούχους, όταν στο 2’ στην σέντρα από δεξιά του Κασάπη, ο Γεωργόπουλος θα πιάσει από κοντά μια κεφαλιά, όμως η μπάλα αποκρούεται με διπλή προσπάθεια από τον Κουστουμπάρδη.
Στο 7’ οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν στην ευκαιρία των γηπεδούχων, με τον Αντ. Κορσιάνο να μην πιάνει καλά το γυριστό στην κίνηση, μετά την σέντρα από αριστερά του Χασάι, και έτσι η μπάλα να περνάει άουτ σπαταλώντας έτσι μια σημαντική ευκαιρία για το 0-1.
Ο Δημ. Πολλάτος στο 18’ θα βγει στην κόντρα και την κατάλληλη στιγμή θα βρει τον Αλ. Πολλάτο μέσα στην περιοχή και αριστερά, όμως το σουτ του επιθετικού της Εικοσιμίας είναι αδύναμο και μπλοκάρει εύκολα ο Ψυχογιός.
Οι «πράσινοι» της Αρκαδίας στο 30’ θα σταθούν άτυχοι αφού στην ατομική ενέργεια και το κοντινό πλασέ του Μουλιάτου, η μπάλα θα σταματήσει στο αριστερό δοκάρι του Κουστουμπάρδη ενώ στην επαναφορά το σουτ του Γεωργόπουλου κοντράρει στο σώμα του Δημ. Πολλάτου και καταλήγει κόρνερ.
Νέα ευκαιρία για την Εικοσιμία στο 37’ με τον Μπούσι να εκτελεί το φάουλ και να στέλνει την μπάλα στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Ψυχογιός δεν κάνει καλή εκτίμηση της φάσης και ο Αλ. Πολλάτος πιάνει μια δύσκολη κεφαλιά που στέλνει την μπάλα, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και ενώ πρώτα θα σκάσει στο χόρτο.
Στο 41’ ο Κουστουμπάρδης με εντυπωσιακή απόκρουση στο τετ α τετ του με τον Τσιώλη θα διώξει την μπάλα κόρνερ.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πάμε στο ημίχρονο χωρίς σκορ, στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 45+2’, θα έρθει η ψυχρολουσία για την ομάδα μας.
Ο Καναβέτας μετά από ωραία ατομική ενέργεια θα βρει στην περιοχή τον Ν. Λυμπερόπουλου και ο τελευταίος εύκολα με κοντινό πλασέ θα νικήσει τον Κουστουμπάρδη και θα βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του με 1-0!
Αυτό το γκολ πλέον χωρίζει τις δυο ομάδες με την συμπλήρωση των πρώτων 45’ στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα γρήγορο γκολ στο 53’ και κάπου εκεί «κλείδωσαν» τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, αφού η κακή ψυχολογία πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο, με αποτέλεσμα να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα με το μέρος τους, να πετύχουν ακόμη ένα και να κλείσουν το παιχνίδι με το τελικό σκορ να γράφει το 3-0 υπέρ τους!
Στο 53’ λοιπόν ο Τσιώλης με ένα εντυπωσιακό σουτ από τα όρια της περιοχής θα στείλει την μπάλα στο αριστερό «Γ» του ανήμπορου να αντιδράσει Κουστουμπάρδη, πετυχαίνοντας σε ένα ακόμη καθοριστικό σημείο του αγώνα το 2-0 των γηπεδούχων.
Στο 67’ οι γηπεδούχοι «σφραγίζουν» τη νίκη τους σε 3-0 με κοντινό πλασέ του Μουλιάτου, ύστερα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Σπίντζου και πλασέ στο δοκάρι του Κουστουμπάρδη.
Στο 82’ η ομάδα της Κεφαλονιάς έχασε την ευκαιρία να ανοίξει λογαριασμό τερμάτων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όταν στη σέντρα σουτ από δεξιά του Πολυδωράτου, μετά από ωραία ατομική ενέργεια, αποκρούεται δύσκολα από τον Ψυχογιό και στην επαναφορά,  σε ένα νέο του Ντεντλάλα, η μπάλα κοντράρει στους αμυντικούς των γηπεδούχων, που στη συνέχεια απομακρύνουν.
Τέλος στο 88’ ένα απευθείας εκτελεσμένο φάουλ, από καλή θέση του Μπούσι θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.
Έτσι, οι Αρκάδες θα πάρουν μια ακόμη νίκη, τη δεύτερη στο πρωτάθλημα, ενώ οι Κεφαλονίτες θα προσπαθήσουν στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Α.Ε. Λέρνας να κάνουν σεφτέ στις νίκες, πετυχαίνοντας και το πρώτο-τα τους τέρμα-τα!
Διαιτητής ο κ. Ι. Κουτσαναστάσης, με βοηθούς τους κ.κ. Μ. Καρβούνη από τη Μεσσηνία και τον Ε. Λυκομήτρο από την Αργολίδα.
Οι συνθέσεις
Παναρκαδικός:.(Α. Μαυρέας), Ψυχογιός (84’ Λίβας), Καναβέτας, (80’ Σωτηρόπουλος) Στρέμπας, Κασάπης, Σπίντζος, Σβίγκος, Μουλιάτος, Τσιώλης, Γεωργόπουλος (68’ Δαύρος), Ν. Λυμπερόπουλος, Γκαντιάγκα (30’ λ.τ. Μπαλάσης).
Α.Ο. Εικοσιμίας:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Στεφανάτος (43’ Ντ. Ντουκάι), Πολλάτος Δημ., Φωκάς, Ζαμπαύτης (83’ Μανέντης), Κορσιάνος, Μπούσι, Πολλάτος Αλ. (68’ Ντεντλάλα), Χασάι (75’ λ.τ. Κουμαριώτης), Κόμητας, Πολυδωράτος.
Εικόνες













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου