Κυριακή, Οκτωβρίου 28

"Χ"ωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι των ουραγών Εικοσιμίας - Α.Ε. Λέρνας στα Φαρακλάτα


Ούτε την 5η αγωνιστική κατάφερε η Εικοσιμία να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά ούτε και να πετύχει το «παρθενικό» της γκολ, αφού σήμερα το απόγευμα στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Α.Ε. Λέρνας  (0-0).
Ήταν το ντέρμπι των ουραγών στον 8ο όμιλο και την ομάδα μας με νέο προπονητή στον πάγκο της τον Μιχ. Αθηναίο, παρουσιάζοντας και πάλι τα γνωστά προβλήματα, με τα πολλά λάθη  και την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, γκολ και ρυθμού.
Στο πρώτο ημίχρονο, παρότι έκλεισε με δυο αναγκαστικές αλλαγές, εξαιτίας της τραγικής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου του Ενωσιακού, προσπάθησε για τη νίκη, όμως με επιπολαιότητα και δυσκολία στο να βρει καλό ρυθμό, απέναντι μάλιστα σε έναν αντίπαλο που δεν «τρόμαζε», δεν τις επέτρεπε να κάνει ευκαιρίες σε ένα παιχνίδι μετρίου θεάματος, ιδιαίτερα στο δεύτερο 45λεπτο.
Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι που έπαιζαν από το 44’ με αριθμητικό μειονέκτημα ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, ενώ είχαν και ένα δοκάρι.
Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, θα λέγαμε ότι αυτό το 0-0 είναι δίκαιο, αν και οι δυο ομάδες είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες στο τέλος για να «κλέψουν» την πρώτη τους νίκη. Ιδιαίτερα οι… άστοχοι φιλοξενούμενοι  στη φάση των καθυστερήσεων.
Φάσεις και γκολ
Στο 16’ θα έχουμε την πρώτη αναγκαστική αλλαγή των γηπεδούχων με τον Δημ. Πολλάτο τραυματία, να παραχωρεί τη θέση του στον Ντ. Ντουκάι.
Στο 24’ ο Παπουτσής θα βγει στην κόντρα και θα πασάρει στην περιοχή και δεξιά στον Μπιτζή, ο οποίος τελικά θα κάνει ένα κακό σουτ και θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ!
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και μπάλα παιζόταν κυρίως στο κέντρο με αποτέλεσμα η επόμενη ευκαιρία να έρθει στο 34’, όταν ο Κόμητας από δεξιά θα βγάλει την παράλληλη πάσα στην περιοχή για τον Χασάι, όμως ο Κατσιαούνης θα βγει έγκαιρα και θα απομακρύνει με τα πόδια.
Στη συνέχεια και στο επόμενο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι ύστερα από λάθος εκτέλεση πλάγιου από τους γηπεδούχους, θα βγουν στην κόντρα με τον Yiadom να βρίσκει στην περιοχή τον Τριανταφύλλου, το σουτ του οποίου θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα μπλοκάρει την μπάλα ο Κουστουμπάρδης.
Ο Μπούσι στο 39’ θέλει να απειλήσει με ένα μακρινό σουτ, μετά το διώξιμο των αμυντικών της Λέρνας, όμως η μπάλα περνάει άουτ, πάνω από την εστία του Κατσιαούνη.
Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για την ομάδα μας, με αποκλειστική ευθύνη του "τσιμέντου" των Φαρακλάτων και τον Μπούσι αυτή την φορά να είναι..... ο τυχερός και να αποχωρεί με τη θέση του να καλύπτει ο Αλ. Πολλάτος.
Το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με την αποβολή του Yiadom ο οποίος θα δεχθεί 2η κίτρινη κάρτα στο 42' για ένα πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον Πολυδωράτο (κορυφαίος για τους γηπεδούχους σήμερα), που έβγαινε επικίνδυνα από δεξιά στην αντεπίθεση.
Στην επανάληψη το θέαμα ήταν κακό και τα πολλά λάθη δεν επέτρεπαν να παρακολουθήσουμε καλό θέαμα, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος «φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Παρά ταύτα υπήρξαν πολύ καλές φάσεις και από τις δυο πλευρές.
Στο 51’ ο Χασάι από αριστερά θα περάσει παράλληλα για τον Κόμητα, αυτός προσποιείται έξυπνα, αφήνοντας την μπάλα για τον Πολυδωράτο, όμως ο τελευταίος από καλή θέση σουτάρει στα χέρια του Κατσιαούνη σπαταλώντας μια καλή ευκαιρία για την ομάδα του.
Πολύ καλό ευθύβολο το σουτ του Χασάι στο 58’, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Την ίδια τύχη θα έχει και το επόμενο σουτ των γηπεδούχων στο 61’, με τον Ζαμπαύτη, μόνο που εδώ ο Κατσιαούνης θα διώξει δύσκολα, πετώντας την μπάλα πάνω από την εστία του σε κόρνερ.
Στο 66’ ο πολύ καλός σήμερα Κουστουμπάρδης θα κάνει λάθος στην πάσα, με αποτέλεσμα να τροφοδοτήσει, λίγο έξω από την περιοχή τον Παπουτσή, όμως θα σταθεί τυχερός, αφού το σουτ του τελευταίου θα στείλει την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Στο 66’ ο Αντ. Κορσιάνος βλέποντας εκτός εστίας τον Κατσιαούνη με μια μακρινή «λόμπα» θα προσπαθήσει να τον αιφνιδιάσει, όμως ο έμπειρος γκολκίπερ της Λέρνας θα προλάβει και θα αποκρούσει την μπάλα.
Μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Λ. Κούρου να πετύχει το 0-1 στο 80'. Ο Τριανταφύλλου (κορυφαίος των φιλοξενούμενων) θα βρει στην πλάτη της άμυνας και απέναντι από τον Κουστουμπάρδη τον Μπιτζή, όμως ο τελευταίος θα "νικηθεί" με εντυπωσιακή ενέργεια από τον τερματοφύλακα της Εικοσιμίας, ο οποίος μπλοκάρει και παράλληλα σώζει την ομάδα του.
Στο 84', μετά από κάθετη του Μούγιου, ο Τριανταφύλλου θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Γκολ που όμως θα ακυρωθεί από τον β' βοηθό σαν οφσάιντ.
Στην καλύτερη φάση της να πετύχει το πρώτο της γκολ θα χάσει η Εικοσιμία στο 87’, με την καταπληκτική κάθετη πάσα του Αντ. Κορσιάνου να βρίσκει τον Κόμητα, λίγο έξω από την μικρή περιοχή, απέναντι από τον Κατσιαούνη, όμως το σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων περνάει λίγο άουτ πάνω από την εστία της Λέρνας.
Τελευταία μεγάλη φάση να πετύχει το πρώτο της γκολ και να αποχωρήσει από την Κεφαλονιά με τους 3 βαθμούς στις αποσκευές της, θα χάσει η ομάδα της Αργολίδας στο 90+2.
Συγκεκριμένα ο Καϊάφας θα βρει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων τον Παπουτσή, με τον τελευταίο να κάνει άστοχο πλασέ και να στέλνει την μπάλα σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Κουστουμπάρδη και τις καρδιές παικτών και φίλων της Εικοσιμίας στις θέσεις τους!
Χωρίς άλλη ευκαιρία θα ολοκληρωθεί το 90λεπτο σε ένα μέτριο έως κακό παιχνίδι και πλέον τις δυο ομάδες να έχουν δύσκολη συνέχεια.
Διαιτητής ο κ. Αρ. Κωστούλας, με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Παπαδημητρίου και Δ. Μάνο από την Άρτα. 
Οι συνθέσεις
Α.Ε. Εικοσιμίας:(Μ. Αθηναίος), Κουστουμπάρδης, Πολυδωράτος, Πολλάτος Δημ. (16’ λ.τ. Ντουκάι Ντ.), Στεφανάτος, Φωκάς, Ζαμπαύτης (83’ Μανέντης), Κόμητας, Κορσιάνος, Ντεντλάλα (69’ Καμπανός), Μπόυσι, (42’ λ.τ. Πολλάτος Αλ.), Χασάι.
Α.Ε. Λέρνας:(Λ. Κούρος), Κατσιαούνης, Μούγιος, Φλεβάρης, Δούρος, Σελλής, Mukuta, Παπουτσής, Chakarov (85’ Ταραντίλης), Μπιτζής (81’ Καϊάφας), Τριανταφύλλου (89’ Μπόμπος), Yiadom.
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου