Δευτέρα, Οκτωβρίου 15

Ο.Δ.Π.Ε.:Απαξιώνουν τον Έλληνα διαιτητή....


Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα Δευτέρα 15/10  η ομοσπονδία διαιτητών ποδοσφαίρου Ελλάδος, μέσω της οποίας κάνει λόγο για απαξίωση της ελληνικής διαιτησίας.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως η επιλογή με τους ξένους διαιτητές που γίνεται φέτος δεν λύνει το πρόβλημα και απλά αυτή η τακτική επιβεβαιώνει την αναξιοπιστία του προϊόντος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ εκφράζει την αγωνία της για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Διαιτησίας. 
Η αποτυχημένη και ανεξήγητη επιλογή της απεμπλοκής της Ελληνικής Διαιτησίας από την Ομοσπονδία, (αλλά και από τους Συνδέσμους Διαιτητών) και η υπαγωγή της στις ποδοσφαιρικές Ενώσεις (και κατ’ επέκταση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), έπληξε την Ελληνική Διαιτησία στο πεδίο της εκπαίδευσης – αξιολόγησης των Ελλήνων Διαιτητών και κυρίως δημιούργησε δίοδο παρέμβασης ποδοσφαιρικών παραγόντων στην επιλογή τους και στην απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Σχετική ÎµÎ¹ÎºÏŒÎ½Î±Η στοχευμένη επιχειρούμενη απαξίωση των Ελλήνων Διαιτητών και το καλλιεργούμενο κλίμα δυσπιστίας κατά αυτών, πρέπει να πάψει με ισχυρή βούληση και συγκεκριμένα μέτρα διαφάνειας στην επιλογή και αξιολόγησή τους. Η υποκατάσταση των Ελλήνων Διαιτητών από ξένους δεν λύνει το πρόβλημα στη ρίζα του αλλά αποτελεί ομολογία της αναξιοπιστίας του ποδοσφαίρου μας, που το εκθέτει διεθνώς.
Μέτρα όπως, η επαναφορά της Ελληνικής Διαιτησίας στην Ομοσπονδία Διαιτητών και στους Συνδέσμους, η θέσπιση αυτοδιοίκητης ΚΕΔ, η κατηγοριοποίηση των Διαιτητών με αξιολογικά κριτήρια βαθμολογίας, εμπειρίας, απόδοσης η αντικατάσταση του μέτρου του ορισμού και άλλα, θα βοηθήσουν.
Ο Έλληνας Διαιτητής κάτω από ιδιαίτερες δυσχερείς περιστάσεις, προσπαθεί με διάθεση αυτοκριτικής για τα ανθρώπινα λάθη του, να συμβάλλει επί τα βελτίω στην ποιοτική αναβάθμιση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Μπορούμε μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο με τους αρμόδιους φορείς να ξαναχτίσουμε τις συνθήκες και το περιβάλλον που θα θωρακίσουν την Ελληνική Διαιτησία και θα αποφορτίσουν την εντεινόμενη αμφισβήτηση των φιλάθλων απέναντι στον Έλληνα Διαιτητή και στο ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου