Κυριακή, Νοεμβρίου 3

Μεγάλο "διπλό" για τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στο Ληξούρι 0-2 τον Εθνικό


Στο ντέρμπι των εξ' ουραγών ομάδων του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα σπάσει το «ρόδι» και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του νίκη, μετά από τρεις αγώνες στη διοργάνωση και μάλιστα εκτός έδρας.
Η ομάδα του Τάκη Φωή, θα επικρατήσει του Εθνικού Κεφαλονιάς στον Άγιο Αντώνη με σκορ 2-0 και θα ξεκολλήσει, επιτέλους από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Α' κατηγορίας.
Ήταν μια νίκη ψυχολογίας που επέστρεψε τα χαμόγελα στους «πράσινους» του Αργοστολίου, αντίθετα με τους «κυανόλευκους» του Ληξουρίου, που για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική δεν κατάφεραν να κερδίσουν κάποιον βαθμό και πλέον ο προβληματισμός παίρνει τη θέση της αισιοδοξίας που υπήρχε στο ξεκίνημα.
Το παιχνίδι του Αγίου Αντωνίου ήταν μέτριο, χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, με αρκετή δύναμη, η μπάλα παίχθηκε κυρίως στο κέντρο, με αποτέλεσμα και οι φάσεις να είναι λίγες, όπως άλλωστε και το θέαμα.
Συμπερασματικά η νίκη του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, από ατόφιο «χρυσάφι» για πολλούς λόγους, ήταν δίκαιη και εκτός των βαθμών, όπως προαναφέραμε δίνει και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια και τα δύσκολα που έρχονται.
Φάσεις και γκολ
Στο 9’ ο Beshaj από δεξιά θα μπει στην περιοχή απέναντι από τον Κατσιγιάννη και τον τελευταίο να σώνει αποκρούοντας με τα πόδια, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο 14’ σε μια σέντρα από δεξιά του Δημ. Παπαδάτου στην περιοχή, ο Δημ. Αναλυτής από κοντά θα σουτάρει, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Παπαστεργίου.
Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 21’ με τον Beshaj να σουτάρει από δεξιά στην περιοχή και τον Κατσιγιάννη να διώχνει και πάλι σε κόρνερ.
Άτυχοι θα σταθούν οι φιλοξενούμενοι στο 27’, όταν στο φάουλ του Κώστογλου, η μπάλα θα σκάσει στο χόρτο και θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κατσιγιάννη, ενώ στη συνέχεια καταλήγει άουτ.
Στο 29’ ο Γ. Αναλυτής θα βγάλει μια πολύ ωραία σέντρα από δεξιά, στη μικρή περιοχή ο Δημ. Παπαδάτος θα πιάσει ένα εντυπωσιακό ανάποδο «ψαλίδι», όμως η μπάλα θα φύγει άουτ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαστεργίου.
Ο Σ. Αναλυτής, με ωραία κάθετη πάσα θα βρει δεξιά τον Γαβαλά, αυτός θα κάνει την σέντρα για τον Δημ. Παπαδάτο, που θα στείλει και πάλι την μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.
Με τη συμπλήρωση 45’ στο παιχνίδι ο Πατρίκιος ανατρέπει τον Φωή στην περιοχή και ο διαιτητής κ. Αντωνιάδης υποδεικνύει την παράβαση. 
Εκτελεί  εύστοχα ο Χαραλαμπόγλου για το 0-1 των «πράσινων».
Με αυτό το 0-1 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο παιχνίδι.
Στο δεύτερο το παιχνίδι χωρίς ρυθμός με πολλά φάουλ και διακοπές δεν είχε φάσεις.
Όμως το «τριφύλλι» θα είναι αυτό που θα πανηγυρίσει στον Άγιο Αντώνη για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, με την επίτευξη ενός ακόμη γκολ στο 81’ πραγματικά εντυπωσιακό που σπάνια βλέπουμε στα τοπικά γήπεδα και όχι μόνο.
Ο Πίρρα που είχε περάσει σαν αλλαγή στο παιχνίδι θα κλέψει την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, θα δει εκτός εστίας τον Κατσιγιάννη και με ένα εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό σουτ, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για το τελικό 0-2.
Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+4’ ο Τάσος Καλογηράτος θα δει 2η κίτρινη (κόκκινη) κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι και θα αποβληθεί.
Μεγάλη η νίκη για την ομάδα του Αργοστολίου, απέναντι σε έναν αντίπαλο με κοινούς στόχους, που εκτός των βαθμών δίνει και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.
Από την άλλη ο Εθνικός, που μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, θα χρειαστεί προσπάθεια για να καταφέρει τον στόχο του, που είναι η παραμονή στη «μεγάλη» κατηγορία!
Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τις κες Α. Δαμιανού και Μ. Μάστορα.
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Γκ. Ρέτσι), Κατσιγιάννης, Πατρίκιος (46’ Κατσιβέλης), Αναλυτής Θ., Γιακουμάτος (55’ Λιάτος), Σινάι, Σιμωτάς, Αναλυτής Δ. (46’ Διονυσάτος), Γαβαλάς, Παπαδάτος Δημ., Αναλυτής Γ., Μπόνγκο (55’ Tanushaj).
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Κώστογλου, Πάπα, Χαραλαμπόγλου, Μαρινάκης (65’ Καλογηράτος), Γασπαρινάτος, Νoakes, Deraj (70 Πίρρα), beshaj, Μπάμπης Σωτ., Φωής.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου