Κυριακή, Νοεμβρίου 3

Νίκη και επιστροφή στην κορυφή για τα Διλινάτα 1-0 στο ντέρμπι τα Φωκάτα


Τα Διλινάτα, ήταν η ομάδα που επικράτησε σήμερα το απόγευμα, στο ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, των Φωκάτων με σκορ 1-0 και συνεχίζουν τη φετινή τους πορεία αήττητοι με το απόλυτο 3Χ3 στη διοργάνωση ή αν επιθυμείτε to 8Χ8 στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους, μετά το 5Χ5 του κυπέλλου.
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού», είχε κατά διαστήματα μια ελαφρά υπεροχή και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη.
Τα Φωκάτα προσπάθησαν, κυνήγησαν το θετικό αποτέλεσμα, όμως στο τέλος, δεν κατάφεραν να φύγουν με κάποιο βαθμό από τον αγωνιστικό χώρο.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, το θέαμα ήταν μέτριο, είχε δύναμη, πάθος, όμως μέσα σε αθλητικά πλαίσια, λίγες καλές στιγμές, μόλις 1 τέρμα και κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
Σε όλη τη διάρκεια του έπεφτε ένα εκνευριστικό ψιλόβροχο που έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα.
Φάσεις και γκολ
Στο 10’ ο Βουκελάτος θα εκμεταλλευθεί μια αμυντική αδράνεια των φιλοξενουμένων, και θα βγάλει από δεξιά μια ψηλοκρεμαστή σέντρα στην περιοχή για τον Διον. Τζωρτζάτο, όμως η κεφαλιά του τελευταίου, αδύναμη να καταλήγει στην αγκαλιά του Πετεινάτου.
Ένα μακρινό σουτ του Παλικισιάνου, μετά την απομάκρυνση της άμυνας των γηπεδούχων στο 25’, δεν ανησυχεί τον Τσιαουσντέλιο που παρακολουθεί την μπάλα να περνάει ψηλά από την εστία του άουτ, χωρίς να ανησυχεί.
Πολύ καλή ευκαιρία θα χαθεί για τους τυπικά γηπεδούχους στο 29’, όταν ο Διον. Τζωρτζάτος από δεξιά, θα πασάρει παράλληλα στην περιοχή για τον Πεφάνη, αλλά το σουτ του μέσου των Διλινάτων δεν είναι καλό και η μπάλα φεύγει μακριά από την εστία του Πετεινάτου, άουτ.
Ο Διον. Τζωρτζάτος και πάλι στο 38’, μετά από μια μικρή κούρσα θα κινηθεί στον άξονα, θα κάνει το σουτ για να πέσει και να μπλοκάρει, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα ο Πετεινάτος.
Με τη λήξη του ημιχρόνου ο Τσιαουσντέλιο επεμβαίνει έγκαιρα και προλαβαίνει να διώξει προ του Καππάτου που κινούταν επικίνδυνα προς την μπάλα και την εστία του.
Έτσι το 0-0 θα είναι αποτέλεσμα πρώτου 45λεπτου.
Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 46’ ο Δήμου θα κάνει μια σέντρα από δεξιά στην αντίπαλη περιοχή, εκεί ο Τριανταφυλλίδης δεν κάνει καλό σουτ και η μπάλα φεύγει άουτ, μακριά από την εστία των Διλινάτων.
Και στο 51’ η ομάδα του «μεγάλου χωριού» θα ανοίξει το σκορ σε 1-0 με κοντινή προβολή του Διον. Τζωρτζάτου, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πεφάνη και σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων.
Καλή στιγμή για τα Φωκάτα στο 72’ με τον Τούρλα να βρίσκει κάθετα και λίγο δεξιά τον Καππάτο, ο τελευταίος θα προχωρήσει θα μπει στην περιοχή και θα προτιμήσει να κάνει το σουτ, το οποίο θα καταλήξει εκτός στόχου, ενώ θα μπορούσε να πασάρει στον αμαρκάριστο Περαμαντζή.
Τελευταία καλή στιγμή στο ντέρμπι στο 87’ με τον Μπαζάρογλου να εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα με πολλά φάλτσα να παίρνει μια περίεργη πορεία και τον Πετεινάτο να διώχνει αρκετά δύσκολα σε νέο.
Αυτές ήταν οι καλές στιγμές στο παιχνίδι και η λήξη του θα βρει νικήτρια την ομάδα του Γ. Τόγια, η οποία πλέον επιστρέφει στη θέση της στην κορυφή.
Αντίθετα με την ομάδα της Λακήθρας, που ήταν πολύ ανταγωνιστική, βρίσκεται πλέον στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα ισόβαθμη της Ευγέρου.
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τους κ.κ. Α. Καρλή και Ν. Καναλλάτο.
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Γεωργόπουλος, Βουκελάτος (64’ Τζωρτζάτος Κ.), Πεφάνης,  Τζωρτζάτος Διον., Τζωρτζάτος Αλ., Τζωρτζάτος Δημ., Νεστερένκο Α., Νεστερένκο Ι. (57’ Σπαθής), Ντεντλάλα (77’ Μπαζάρογλου), Δρόσος (74’ Πολλάτος Δημ.).
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Πετεινάτος, Φωκάς Χρ.,  Παλικισιάνος Δ., Αραβαντινός, Γασπαρής (89’ Μπουγάς), Λουλάι, Φωκάς Ε. (59’ Καμπανός), Τούρλας, Τριανταφυλλίδης (59’ Περαμαντζής), Δήμου (71’ Παγουλάτος), Καππάτος.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου