Κυριακή, Νοεμβρίου 10

"Χ" στο ντέρμπι.... Εικοσιμία - Διλινάτα 1-1


Σε ένα παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι που τα είχε όλα, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ανάμεσα σε Εικοσιμία – Διλινάτα, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.
Το παιχνίδι είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα ντέρμπι, δυνατό παιχνίδι, διαμαρτυρίες, αμφισβητούμενες φάσεις, πέναλτι, κίτρινες – κόκκινες κάρτες και πολύ πάθος, χωρίς σε καμία περίπτωση όμως να ξεφεύγει από τα αθλητικά πλαίσια.
Οι τυπικά γηπεδούχοι, μπήκαν δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, ξεπερνώντας την ήττα από τον Πυλαριακό, την περασμένη Τετάρτη για το κύπελλο και είχαν τον έλεγχο, την κατοχή και τις ευκαιρίες στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη και με τον Μπαζάρογλου πλέον να έχει περάσει από το 30’ περίπου στον αγώνα θα βελτιωθούν, αν και θα δεχθούν πρώτοι γκολ, θα ισοφαρίσουν και στο τέλος θα μπορούσαν να έχουν κλέψει ακόμη και τη νίκη.
Άλλωστε είχαν το πλεονέκτημα του παίκτη παραπάνω από το 48’ που οι τυπικά γηπεδούχοι έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα, λόγω αποβολής του Λογγόνη, αλλά και της απουσίας του τραυματία Μπούσι που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 40'.
Φάσεις και γκολ
Έντονες διαμαρτυρίες από του γηπεδούχους στο 2' για την απόφαση του α' βοηθού να ακυρώσει την απόφαση του διαιτητή σε χέρι και στη συνέχεια σε ανατροπή του Ντ. Ντουκάι, από τον Πεφάνη με αποτέλεσμα να δεχθεί και κάρτα ο μέσος της Εικοσιμίας.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων στο επόμενο λεπτό, με τον Πολλάτο να βγαίνει στην κόντρα, να προλαβαίνει την έξοδο του Σκαμαντζούρα, όμως να ανοίγει πολύ την μπάλα και χάνει το κοντρόλ, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν τον κίνδυνο οι αμυντικοί.
Νέες διαμαρτυρίες από την ομάδα της Λειβαθούς στο 8' για πέναλτι σε χέρι του Γεωργόπουλου στο γύρισμα από δεξιά του Κούρτι.
Τα σουτ των Κορσιάνου και Ντ. Ντουκάι στο 19΄και 24΄δεν ανησυχούν τον Τσιαουσντέλιο που μπλοκάρει εύκολα και στις δυο περιπτώσεις την μπάλα.
Νέα ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους στο 26’ με το φαλτσαριστό σουτ, λίγο έξω από την περιοχή, του Κ. Κουμαριώτη να στέλνει την μπάλα να περάσει άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Διλινάτων, ύστερα από ωραία ενέργεια του Ντ. Ντουκάι.
Οι ευκαιρίες χάνονταν για την Εικοσιμία και σε μια ακόμη στο 27’ ο Αντ. Κορσιάνος, μετά την κάθετη του Μινέτου, στο ύψος της μεγάλης περιοχής και λίγο δεξιά, θα στείλει την μπάλα άουτ, στο απέναντι δοκάρι του Τσιαουσντέλιο.
Στο 33’ ο Τσιαουσντέλιο θα πραγματοποιήσει μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Ντ. Ντουκάι, λίγο έξω από την περιοχή, αφού θα πεταχτεί εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία και θα παραχωρήσει κόρνερ.
Με την εκτέλεση του κόρνερ, ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα πιάσει ένα καταπληκτικό ανάποδο ψαλίδι, η μπάλα με κατεύθυνση στα δίχτυα θα βρει στον Κ. Κουμαριώτη και θα σταματήσει την πορεία της και συγχρόνως σωστά, ο αμυντικός της Εικοσιμίας υποδεικνύεται οφσάιντ!
Τα Διλινάτα θα απειλήσουν στο 40’ με τον Δημ. Πολλάτο να φεύγει ταχύτατα από δεξιά να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει το διαγώνιο σουτ, που ο Σκαμαντζούρας θα αποκρούσει με τα πόδια και θα κρατήσει το «0» στην εστία του.
Ισόπαλο χωρίς σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο παιχνίδι και την Εικοσιμία να είναι καλύτερη.
Στο δεύτερο, μπορεί να είχαμε τα δύο γκολ, όμως το θέαμα δεν ήταν το ίδιο καλό.
Στο 47’ ο Ντ. Ντουκάι θα βγάλει μια εντυπωσιακή σέντρα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και ο Κούρτι, αμαρκάριστος με κοντινή κεφαλιά θα νικήσει τον Τσιαουντέλιο, δίνοντας το προβάδισμα το 1-0 στην ομάδα του.
Στο επόμενο λεπτό, η ομάδα του «μεγάλου χωριού» θα ισοφαρίσει σε 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαζάρογλου.
Ένα πέναλτι σε χέρι του Χρίστο, που έφερε αρκετές διαμαρτυρίες.
Οι διαμαρτυρίες μάλιστα συνεχίστηκαν και μετά την εκτέλεση με αποτέλεσμα ο Λογγόνης να δεχθεί δυο συνεχόμενες κίτρινες κάρτες και να αποβληθεί από τη συνέχεια του αγώνα, αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.
Τα Διλινάτα πλέον είχαν ισορροπήσει και κυκλοφορούσαν καλύτερα μπάλα.
Έτσι στο 50’ θα έχουμε κάποιες διαμαρτυρίες για ένα μαρκάρισμα του Διον. Τζωρτζάτου, στην περιοχή από τον Κούρτι και τον διαιτητή κ. Καραΐσκο πολύ κοντά στη φάση να δείχνει άουτ.
Νέα μεγάλη επέμβαση από τον τερματοφύλακα των Διλινάτων στο 63’, ο οποίος θα αποκρούσει με τα πόδια το διαγώνιο, κοντινό πλασέ του Κούρτι, μετά την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά - πάσα του Κορσιάνου στην περιοχή.
Στο 64’ ένα συρτό σουτ του Μπαζάρογλου θα περάσει άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σκαμαντζούρα.
Ο Σπαθής στο 71’ και στο 84’ σε δυο πανομοιότυπες φάσεις, μέσα στην περιοχή και δεξιά, θα χάσει ισάριθμες μεγάλες ευκαιρίες να πετύχει το νικητήριο τέρμα της ομάδας του και να γίνει ο μικρός "ήρωας" του αγώνα.
Έτσι, το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί ισόπαλο 1-1, και τις δυο ομάδες να διατηρούν το αήττητο, αλλά όχι το απόλυτο.
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τον κ. Ν. Αντωνιάδη και την κα Ε. Μπακάκη.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Α. Τσιμάρας), Σκαμαντζούρας, Κουμαριώτης, Καμπανός, Χρίστο, Ντουκάι Α., Λογγόνης, Ντουκάι Ντ., Κορσιάνος (65’ Στεφανάτος), Μπούσι (40’ λ.τ. Πολλάτος Αλ.),. Μινέτος, Κούρτι.
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Πολλάτος Δημ. (57’ λ.τ. Τζωρτζάτος Γερ.), Πεφάνης (27’ Μπαζάρογλου), Βουκελάτος (46’ Τζωρτζάτος Χρ.), Τζωρτζάτος Διον., Σπαθής, Γεωργόπουλος, Τζωρτζάτος Δημ., Τζωρτζάτος Αλ., Νεστερένκο Α., Ντεντλάλα.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου