Τετάρτη, Νοεμβρίου 6

Στην 8αδα ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 3-0 την Πρόοδο ιθάκης


Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής στον Α’ όμιλο, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς επικράτησε της Προόδου Ιθάκης στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με σκορ 3-0 και σε συνδυασμό με την ήττα του Ηρακλή Πρόννων, λίγο αργότερα στο ίδιο γήπεδο από τα Διλινάτα, γίνεται η δεύτερη ομάδα που θα συνεχίσει στη διοργάνωση.
Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι κλείνουν τον κύκλο τους στη φετινή διοργάνωση με μια άσχημη κατάληξη, αφού χωρίς την συγκομιδή κάποιου βαθμού κατέλαβαν την τελευταία θέση στον όμιλο και φυσικά αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.
Το παιχνίδι ήταν κακό στο πρώτο 45λεπτο, ενώ βελτιώθηκε στο δεύτερο και τους «πράσινους» καλύτερους, να παίρνουν μια σημαντική νίκη, που αργότερα αποδείχθηκε πρόκρισης.
Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν χωρίς τον προπονητή τους Τ. Φωή, ο οποίος απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους, ενώ οι φιλοξενούμενοι με πολλές απουσίες και την παρουσία αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών, μιας και ακολουθεί το πολύ κρίσιμο παιχνίδι του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, την προσεχή Κυριακή με τον ίδιο αντίπαλο.
Φάσεις και γκολ
Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 24’ με το διαγώνιο σουτ του Κατσούρη, από αριστερά να αποκρούεται στη δεξιά γωνία από τον Κωστόπουλο.
Ένα μακρινό σουτ του Γ. Μπάμπη στο 31’ θα στείλει την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Κωστόπουλου.
Στο 34’ σε νέο σουτ από τους γηπεδούχους με τον Σ. Μπάμπη, θα έχει ακριβώς την ίδια τύχη.
Η πρώτη απειλή από τους φιλοξενούμενους θα έρθει στο 40’ με το καλοχτυπημένο φάουλ, από αριστερά του Ηλιόπουλου να αποκρούεται από τον Παγανία, διώχνοντας την μπάλα δύσκολα σε κόρνερ.
Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 43’ με το τεχνικό πλασέ στην κίνηση του Λιβιεράτου να στέλνει την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Παγανία.
Οι γηπεδούχοι που απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ, θα επιχειρήσουν ακόμη ένα με τον Κατσούρη, αλλά και πάλι η μπάλα δεν θα βρει στόχο, αφού περνάει λίγο πάνω από την εστία του Κωστόπουλου.
Το 0-0 θα είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου και το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο πολύ κακό.
Στην επανάληψη το θέαμα βελτιώθηκε αρκετά, οι γηπεδούχοι πιο ουσιαστικοί, αλλά και πλέον παραγωγικοί, συνεχίζοντας να έχουν την υπεροχή θα πετύχουν τρία τέρματα και θα επικρατήσουν σχετικά εύκολα.
Με την έναρξη του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι θα βγουν στην επίθεση με σέντρα του Γ. Μπάμπη στην περιοχή στο αδελφό του Σ. Μπάμπη, αυτός θα πιάσει μια κεφαλιά που ο Κωστόπουλος διώχνει δύσκολα.
Στο 49’  όμως θα είναι πιο τυχεροί, αφού θα προηγηθούν 1-0 με ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Χαραλαμπόγλου, την μπάλα να παίζει ένα άσχημο παιχνίδι στον Ιθακήσιο τερματοφύλακα, αφού βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια στην πλάτη του Κωστόπουλου και καταλήγει στα δίχτυα.
Μετά μάλιστα από 3’ θα πάρουν σκορ νίκης, αφού θα πετύχουν το 2-0 με τον Σ. Μπάμπη από κοντά, μέσα από την περιοχή και αφού δέχθηκε μια καταπληκτική πάσα από τον Noakes.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων στο 71’ με τον Παγανία να απομακρύνει δύσκολα την μπάλα στην δεξιά του γωνία, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ηλιόπουλου.
Στο 73’ οι «πράσινοι» θα «κλειδώσουν» τη νίκη τους με τον Σ. Μπάμπη, κορυφαίο του αγώνα, να βγάζει τον Beshaj στην πλάτη της άμυνας και τον τελευταίο, απέναντι από τον Κωστόπουλο, να κατεβάζει με ωραίο κοντρόλ την μπάλα και με πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 της ομάδας του.
Πολύ μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι στο 81', όταν σε μια αμυντική αδράνεια στο διώξιμο του Παγανία, ο Πίππος θα γίνει κάτοχος, στα όρια της περιοχής και θα πλασάρει στην κενή εστία, εκεί που ο Πάπα θα σώσει με το κεφάλι στη γραμμή του τέρματος της ομάδας του.
Με μια σπουδαία ευκαιρία θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι, όταν στο 86’ ο Νoakes από δεξιά, θα βρει στην περιοχή και αριστερά τον Κατσούρη και αυτός απέναντι από τον Κωστόπουλο θα κάνει ένα άστοχο πλασέ στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί του δοκάρι.
Έτσι, το «τριφύλλι» επιτυγχάνοντας την 3η του νίκη στη σειρά και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του απογευματινού παιχνιδιού Διλινάτων – Ηρακλή θα βρεθεί στην επόμενη κλήρωση της διοργανώτριας για τους «8».
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, έκλεισαν μια άσχημη σειρά μετρώντας ισάριθμες ήττες σε 6 παιχνίδια.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τις κες Μ. Μάστορα και Α. Δαμιανού.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παγανίας, Κατσούρης, Γ. Πάπα, Χαραλαμπόγλου, Μπάμπης Γ., Μπάμπης Γ. (60’ Κλωνής), Noakes, Deraj (48’ Βανδώρος), beshaj (74’Rexha), Μπάμπης Σ., Φωής.
Πρόοδος Ιθάκης:(Χρ. Μανωλόπουλος), Κωστόπουλος, Γρίβας Ι., Σύτι, Ηλιόπουλος, Λαγκαδάς, Κασσιανός, Πάτερης Μ., Bushi, Βλασσόπουλος (60’ Πίππος), Αρταβάνης, Λιβιεράτος.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου