Κυριακή, Νοεμβρίου 10

Νίκη για τους "πράσινους" στο 88' 2-1 την Πρόοδο με αρκετές διαμαρτυρίες


Συνέχεια σήμερα το πρωί της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, με τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς δια πυρός και σιδήρου, να παίρνει ένα ακόμη σπουδαίο τρίποντο και μάλιστα συνεχόμενο, επικρατώντας στο τέλος της Προόδου Ιθάκης με σκορ 2-1.
Έτσι οι «πράσινοι» μετά και τη νίκη τους στο Ληξούρι, θα συνεχίσουν νικηφόρα και θα βελτιώσουν πάρα πολύ τη θέση τους στη βαθμολογική κατάταξη του πρωταθλήματος φτάνοντας στην 6η!
Η Πρόοδος σαφώς βελτιωμένη, αλλά και με πολλές ελλείψεις σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις της, έκανε ότι μπορούσε να πάρει κάτι από αυτό το τόσο σημαντικό παιχνίδι, κάτι που τελικά δεν πέτυχε για λίγα μόλις λεπτά και έτσι συμπληρώνει ένα αρνητικό ρεκόρ, με ισάριθμες ήττες στα τέσσερα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί τη φετινή περίοδο στο πρωτάθλημα και παραμένει κολλημένη στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.
Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου παρακολουθήσαμε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, τον Π.Α.Ο. να έχει μια ανούσια υπεροχή και την Πρόοδο σωστά στημένη να χτυπάει επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις με τον πολύ καλό σήμερα και σκόρερ της, Αντ. Παπαδόπουλο.
Έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει έστω τον έναν βαθμό της ισοπαλίας, ενώ έχει παράπονα για οφσάιντ στο γκολ που έκρινε το παιχνίδι.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 1΄ο Noakes θα δοκιμάσει ένα σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κωστόπουλου άουτ.
Σέντρα του Γ. Μπάμπη από δεξιά απ΄ ευθείας το σουτ του Noakes η μπάλα και πάλι άουτ.
Ο Φωής στο 5΄εκτελεί το φάουλ λίγο πριν το ημικύκλιο της περιοχής και σε αυτή την περίπτωση όμως η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο των φιλοξενούμενων.
Στο 12' ο Σ. Μπάμπης θα νικηθεί από τον Κωστόπουλο που αποκρούει εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του.
Στην πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο 15', ο Παπαδόπουλος θα βγει στην κόντρα από αριστερά, θα μπει στην περιοχή και θα σουτάρει, όμως ο Παπαστεργίου σε ετοιμότητα μπλοκάρει την μπάλα και σώνει την εστία του.
Στο 25’ οι «πράσινοι» θα προηγηθούν 1-0 με πέναλτι, εύστοχα εκτελεσμένο από τον Χαραλαμπόγλου, σε ένα μαρκάρισμα του Λαγκαδά πάνω στον Πάπα.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας στο παιχνίδι η Πρόοδος θα ισοφαρίσει σε 1-1.
Ο Κασσιανός από αριστερά θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή, ο Παπαστεργίου δεν κάνει καλό υπολογισμό στη φάση και ο Παπαδόπουλος με κοντινή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 36’ ο Noakes προλαβαίνει την έξοδο του Κωστόπουλου, όμως το πλασέ του είναι άστοχο και χάνεται μια σημαντική ευκαιρία για το προσπέρασμα της ομάδας του.
Ο Χαραλαμπόγλου στο 40’, μετά από διώξιμο των αμυντικών θα κάνει το μονοκόμματο σουτ και η μπάλα καταλήγει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Κωστόπουλου.
Στο 45+1' ο Ηλιόπουλος εκτελεί το φάουλ έξω από την περιοχή και η μπάλα περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαστεργίου.
Με τις  δύο ομάδες ισόπαλες στο σκορ 1-1 θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 47’ ο Σωτ. Μπάμπης θα κάνει ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής και ο Κωστόπουλος διώχνει στην αριστερή του γωνία την μπάλα κόρνερ.
Στο 55΄ο Τσάμης με ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων θα βγάλει τον Παπαδόπουλο απέναντι από τον Παπαστεργίου και τον τελευταίο να κάνει ένα άστοχο, ψηλοκρεμαστό πλασέ στην έξοδο του τερματοφύλακα του «τριφυλλιού».
Ο Beshaj στο 60’ θα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, που διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Κωστόπουλος.
Την ίδια τύχη στο 64΄θα έχει το σουτ, μέσα από την περιοχή του Noakes, στη σέντρα από δεξιά του Beshaj.
Σέντρα από δεξιά του Πάπα στο 70’ ο Χαραλαμπόγλου θα πιάσει μια κεφαλιά που θα στείλει όμως την μπάλα λίγο άουτ.
Στο 76’ ο Παπαδόπουλος θα βγει στην κόντρα αλλά το τελείωμα του είναι κακό με ένα μακρινό πλασέ και η μπάλα θα φύγει ψηλά άουτ.
Στο 86΄ο Beshaj εκτελεί το κόρνερ από δεξιά και ο Deraj από τη μικρή περιοχή αστοχεί στην κεφαλιά, αφού στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία του Κωστόπουλου.
Στο 88΄θα έχουμε την φάση που θα φέρει τα πάνω κάτω στο παιχνίδι, τον Beshaj να βγαίνει από δεξιά, να μπαίνει στην περιοχή και με δυνατό σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κωστόπουλου, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων για οφσάιντ.
Διαμαρτυρίες που θα φέρουν επίσης και την αποβολή του Ηλιόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Τέλος στο 90-1’ οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν με εννιά, αφού ο Τσάμης θα δει 2η κίτρινη και αυτός για ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Beshaj.
Έτσι, το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με μια δύσκολη, όσο και αγχωτική νίκη για τους πράσινους και την Πρόοδο να μην φεύγει από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, έστω με τον έναν βαθμό που κρατούσε παλικαρίσια μέχρι το 88’.
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τις κες Α. Δαμιανού και Μ. Μάστορα.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Κατσούρης, Μπάμπης Γ.(61’ Deraj), Κώστογλου, Γασπαρινάτος, Χαραλαμπόγλου, Μαρινάκης, Γασπαρινάτος, Noakes (78΄Βανδώρος), Πάπα, beshaj, Μπάμπης Σωτ., Φωής.
Πρόοδος Ιθάκης:(Χρ. Μανωλόπουλος), Κωστόπουλος, Γρίβας Ι., Σίτυ, Ηλιόπουλος, Bushi, Λαγκαδάς, Πάτερης (87’ Πίππος), Τσάμης, Παπαδόπουλος, Κασσιανός (71’ Μπραχίμι), Γαλάτης.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου