Τετάρτη, Ιανουαρίου 22

Εικοσιμία - Πυλαριακός 2-1..... Άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό


Σε ένα μέτριο παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στα πλαίσια των πρώτων προημιτελικών αγώνων της σειράς, η Εικοσιμία θα πάρει μικρό προβάδισμα πρόκρισης με τη νίκη της, επί του Πυλαριακού με σκορ 2-1.
Ένα αποτέλεσμα που της δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά δεν την χρήζει φαβορί για μια θέση στα ημιτελικά του θεσμού.
Η ομάδα της Λειβαθούς, είχε μια ανούσια ελαφρά υπεροχή, με πολλά λάθη, χωρίς καλή κυκλοφορία μπάλας, στα πρώτα 30’, δημιούργησε κάποιες μικροευκαιρίες, αλλά μέχρι εκεί.
Στη συνέχεια, αυτή της Πυλάρου που ήταν σωστά στημένη στην άμυνα και χτύπαγε στις αντεπιθέσεις, ιδιαίτερα στο δεύτερο 45λεπτο, κάπου θα ισορροπήσει και μάλιστα θα γίνει πολύ επικίνδυνη, με κύρια αιχμή τους Φάντη και Γιαννάτο, όπου μπορούσε να είχε πετύχει την ισοφάριση και να γίνει το φαβορί της πρόκρισης στο συγκεκριμένο ζευγάρι, κάτι που κατά την προσωπική μας άποψη άξιζε.
Έτσι, η ομάδα του Κ. Βιτωράτου, που σήμερα είχε και πάλι αρκετές απουσίες, ενώ έπαιξε και στα τελευταία λεπτά με παίκτη λιγότερο, στη ρεβάνς θα χρειαστεί ένα γκολ (χωρίς να δεχθεί κάποιο) για να είναι εκείνη που θα περάσει στους «4» και γιατί όχι αργότερα να βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στον τελικό της διοργάνωσης.
Σε ότι έχει να κάνει με το παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όπως προαναφέραμε, παρακολουθήσαμε ένα μετριότατο θέαμα και τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στον Καραβόμυλο.
Φάσεις και γκολ
Στην αρχή, οι γηπεδούχοι πάταγαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως αυτοί που θα χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν θα είναι οι φιλοξενούμενοι.
Συγκεκριμένα, στο 24’ ο Γιαννάτος θα βγει στην πλάτη της άμυνας της Εικοσιμίας, απέναντι από τον Σκαματζούρα, όμως το πλασέ του δεν είναι όπως το θέλει και η μπάλα αποκρούεται από το σώμα του τερματοφύλακα των «κυανόλευκων», ο οποίος και σήμερα απέδειξε, ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων σε αυτήν τη θέση στο τοπικό ποδόσφαιρο.
Και αφού ο Γιαννάτος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα οι γηπεδούχοι, στο επόμενο λεπτό θα είναι αυτοί που καταφέρνουν να πάρουν το προβάδισμα. 
Ο Μπούσι από αριστερά θα βγάλει την σέντρα στην μικρή περιοχή για τον αμαρκάριστο Αλ. Πολλάτο και ο τελευταίος δεν έχει πρόβλημα να κατεβάσει την μπάλα με την ησυχία του και να πλασάρει για το 1-0.
Ένα σουτ του Αντ. Κορσιάνου, μέσα από την περιοχή και αριστερά, μετά την πάσα του Ντ. Ντουκάι στο 35’ θα στείλει την μπάλα στα χέρια του Κόκκαλη.
Στο 44’ ο Κούρτι από δεξιά, θα κάνει την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Ντ. Ντουκάι με ένα πολύ όμορφο τελείωμα στην απέναντι γωνία του Κόκκαλη θα γράψει το 2-0 για την ομάδα του.
Με την σέντρα και πριν καλά - καλά σταματήσουν τα πανηγύρια των γηπεδούχων, ο καλύτερος παίκτης του Πυλαριακού και του αγώνα, Αντ. Γιαννάτος, θα κερδίσει την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή, θα προχωρήσει και αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο, θα πλασάρει τον Σκαματζούρα στην έξοδο μειώνοντας σε 2-1
Ένα γκολ που μπορεί στη συνέχεια να στοιχίσει στους γηπεδούχους και να αποδειχθεί «χρυσό» για τους φιλοξενούμενους!
Έτσι, με αυτό το 2-1 οι ομάδες αποχωρούν για τα αποδυτήρια με την ολοκλήρωση των πρώτων 45’ στο παιχνίδι.
Στο δεύτερο, το θέαμα έπεσε ακόμη περισσότερο, υπήρχε εκνευρισμός, πολλά λάθη και λίγες καλές στιγμές.
Ένα τεχνικό σουτ του Λογκόνη στο 48', εκτός περιοχής θα στείλει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Κόκκαλη.
Ο Κόκκαλης στο 56’ θα σώσει στο σουτ του Ντ. Ντουκάι και στη συνέχεια κερδίζει το επιθετικό φάουλ από τον Αντ. Κορσιάνο.
Ένα γυριστό του Αντ. Κορσιάνου στο 61’, μέσα από την περιοχή στέλνει την μπάλα να περάσει έξω από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Πυλαριακού.
Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους «κυανέρυθρους» της Πυλάρου να ισοφαρίσουν, όταν στο 65’ ο Γιαννάτος θα κερδίσει την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή, θα προχωρήσει και από καλή θέση αντί να τελειώσει με σουτ, προτιμάει να πασάρει στον Φάντη και τον τελευταίο από το σημείο του πέναλτι να στέλνει την μπάλα άουτ!
Ο Ντ. Ντουκάι στο επόμενο λεπτό, θα κάνει ένα σουτ από τα όρια της περιοχής και ο Κόκκαλης σε ετοιμότητα θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι.
Ωστόσο, στο 85’ ο Φάντης θα αντικρίσει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Αντωνιάδη σε μια «κοκορομαχία» του με τον Κ. Κουμαριώτη.
Συμπερασματικά με αυτό το υπέρ τους 2-1, οι γηπεδούχοι θα πάνε στον Καραβόμυλο για τον επαναληπτικό, με στόχο να προασπίσουν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, για το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που θα τους ταξιδεύσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Οι σημερινοί φιλοξενούμενοι, θα ψάξουν το γκολ που τους λείπει, με πίστη ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να συνεχίσουν ακόμη περισσότερο στον θεσμό. Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι είναι οι περυσινοί finalist της διοργάνωσης.
Ας περιμένουμε λοιπόν και τον επαναληπτικό!
Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τον κ. Ε. Κατερέλο και την κα Ι. Δούλου.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Α. Τσιμάρας), Σκαματζούρας, Καμπανός, Α., Ντουκάι (77’ Κουμαριώτης Κ.), Λογκόνης, Ντ. Ντουκάι, Κορσιάνος, Μπούσι (70’ Τζάκης), Πολλάτος (Μινέτος), Κούρτι, Κονόμη (77’ Μπελτσώνιας), Αποστολάτος.
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Κόκκαλης, Τουλάτος, Κλειτογιάννης, Ποταμιάνος, Καβαλλιεράτος, Rexha, Γιαννάτος (77’ λ.τ. Μινέτος), Μιχαλάτος, Πάπα Α, Μάστορας (70’ Νικολοβιένης Κ.), Φάντης.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου