Τετάρτη, Ιανουαρίου 22

Εύκολα 4-0 την Πρόοδο τα Φωκάτα και ανεβαίνουν βαθμολογικά (Εικόνες)


Ολοκληρώθηκαν, οι όποιες εκκρεμότητες υπήρχαν στην Α’ κατηγορία, με τον εξ’ αναβολής αγώνα της 11ης αγωνιστικής, που εκκρεμούσε και το μεσημεριανό παιχνίδι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ανάμεσα σε Φωκάτα και Πρόοδο Ιθάκης.
Όπως αναμενόταν, οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα από την ουραγό του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας και θα επανέλθουν στις νίκες, μετά από δύο αγωνιστικές με το ευρύ μάλιστα σκορ των 4-0 τερμάτων!
Η ομάδα του Διον. Λιονάτου, ξεπερνώντας με τον καλύτερο τρόπο και τα γρήγορα γκολ που θα πετύχει, την ήττα στο τοπικό από την Εικοσιμία την περασμένη αγωνιστική, στο ίδιο γήπεδο, θα επιβάλλει το ρυθμό της και έχοντας κατοχή μπάλας και καλή κυκλοφορία, θα φτάσει τελικά σε μία άνετη νίκη, την 6η της στο φετινό πρωτάθλημα.
Αντίθετα, για τους φιλοξενούμενους, που παρουσιάστηκαν και πάλι με αρκετές ελλείψεις, η ήττα αυτή θα είναι η 11η σε 12 παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι σήμερα στο φετινό πρωτάθλημα και σίγουρα, αυτό δεν είναι καλό νέο για την ομάδα του Χρ. Μανωλόπουλου, που βλέπει το όνειρο της παραμονής να απομακρύνεται όλο και πιο πολύ και τις αγωνιστικές να περνούν, χωρίς να έρχονται κάποιοι βαθμοί.
Έτσι, την επόμενη αγωνιστική στην έδρα τους, με αντίπαλο τον Πυλαριακό θα παίξουν τους κόπους όλης της χρονιάς!
Με λίγα λόγια, το παιχνίδι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ήταν μέτριο ποιοτικά, τους γηπεδούχους, όπως προαναφέραμε, να είναι πολύ καλύτεροι και να μην αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα, σχετικά με το τρίποντο της νίκης, που ήταν δίκαιο και «καθαρό».
Όσον αφορά την Πρόοδο, έπαιξε πολύ…. σφικτά στην άμυνα θέλοντας να προστατέψει όσο καλύτερα γινόταν την εστία του καταπληκτικού σήμερα Γ. Τσιντήλα, ενώ κάπου – κάπου προσπαθούσε να βγει στην κόντρα, χωρίς όμως να της δίνεται τέτοιο δικαίωμα, από τους πιο ποιοτικούς αντιπάλους της.
Φάσεις και γκολ
Στο 5’ οι γηπεδούχοι θα χάσουν σημαντική ευκαιρία να προηγηθούν, όταν στην σέντρα από δεξιά του Καμπανού, ο Περαματζής, μετά από σύγχυση στην περιοχή, θα πλασάρει απέναντι από τον Τσιντήλα και τον τελευταίο με εντυπωσιακή προσπάθεια να σώνει την εστία του.
Και πάλι, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων στο 11’, θα πει όχι με διπλή προσπάθεια, στο σουτ του Μπάμπη από τα όρια της περιοχής.
Στο 18’ ο Τούρλας εκτελεί το μακρινό φάουλ, ο Τσιντήλας διώχνει εντυπωσιακά, η μπάλα φτάνει δεξιά στον Αραβαντινό που θα κάνει την σέντρα στην μικρή περιοχή για τον Παλικισιάνο και τον τελευταίο αμαρκάριστο με πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Μετά από 2’ και πάλι από δεξιά, ο Αραβαντινός θα βγάλει μια νέα σέντρα στην περιοχή, ο Περαματζής δεν πιάνει το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο δεύτερο δοκάρι για τον Γασπαρή που ακολουθούσε και με κοντινό πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα του Τσιντήλα για το 2-0.
Στο 27’, μετά το φάουλ του Ζαμπαύτη από δεξιά, ο Τούρλας από καλή θέση θα πιάσει μια καλή κεφαλιά, όμως η μπάλα θα φύγει λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Στο 38’ θα γίνει η αλλαγή του τερματοφύλακα Πετεινάτου και τη θέση του κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων θα πάρει ο πολυτάλαντος Α. Γασπαρής.
Νέα μεγάλη απόκρουση του Γ. Τσιντήλα, με τη βοήθεια και της οριζόντιας δοκού στο 40’, σε δυνατό σουτ του Περαματζή, από τα όρια της περιοχής.
Με αυτό το 2-0 υπέρ των Φωκάτων, θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο, η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε και οι γηπεδούχοι θα πετύχουν δύο ακόμη τέρματα.
Ο Τσιντήλας στο 55’, συνεχίζοντας τις καταπληκτικές του επεμβάσεις, θα απογειωθεί και θα απομακρύνει το σουτ του Αραβαντινού, εκτός περιοχής.
Ένας «κεραυνός» του Τούρλα με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Σε μια πάσα πάρε – βάλε του Περαματζή από δεξιά στο 60’, ο Τούρλας έχει εύκολο έργο στο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 3-0 της ομάδας του.
Και πάλι στο 64΄ο Τσιντήλας σώνει στο πλασέ του Τούρλα, μέσα από την περιοχή.
Στη μοναδική μέχρι εκείνη την ώρα, κάτι σαν ευκαιρία για τους «κοκκινόμαυρους» της Ιθάκης, ο Κωστόπουλος από δεξιά με ωραία σέντρα θα βρει λίγο έξω από την περιοχή τον Βασιλόπουλο, με το τελευταίο να μην κάνει καλά το σουτ και η μπάλα να φεύγει μακριά από την εστία του Γασπαρή.
Στο 84’ το τεχνικό σουτ από μακριά του Τριανταφυλλίδη θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο έξω από το δεξί αριστερό δοκάρι του Τσιντήλα.
Στη μοναδική απειλή της ομάδας του Χρ. Μανωλόπουλου στην αντίπαλη εστία και συγκεκριμένα στο 85’ ο Γασπαρής σε ετοιμότητα θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα απομακρύνει την μπάλα στο σουτ του Λιβιεράτου.
Τέλος, στο 87’ ο Λεσσάι από δεξιά και με συρτή πάσα, θα βρει στο β’ δοκάρι τον Τούρλα και ο τελευταίος χωρίς πρόβλημα από κοντά, με πλασέ θα πετύχει το τελικό 4-0 της ομάδας του και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.
Μετά από αυτή τη νίκη, τα Φωκάτα θα ανέβουν βαθμολογικά και θα μειώσουν την διαφορά τους, από τους Πρόννους στην 4η θέση σε -3 βαθμούς, κάνοντας όνειρα για τη συμμετοχή τους στα playoffs.
Αντίθετα, η Πρόοδος αρχίζει να προβληματίζει, στον αν τελικά καταφέρει ή όχι να διατηρηθεί στη «μεγάλη» κατηγορία!
Πάντως, το σημερινό παιχνίδι δεν ήταν μέσα στις επιδιώξεις της, οπότε δεν αλλάζει κάτι στο στόχο της, που δεν είναι άλλος από το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Πυλαριακό, αφού με ήττα και σε αυτό χάνεται.
Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τον κ. Β. Θωμά και την κα Μ. Μάστορα.
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Πετεινάτος (37’ Λεσσάι), Καμπανός, Παλικισιάνος, Αραβαντινός (70’ Τσιγαρίδας), Κουμαριώτης, Ζαμπαύτης, Φωκάς Ε., Μπάμπης Γ. (56’ Τριανταφυλλίδης), Γάσπαρης, Περαματζής, Τούρλας.
Πρόοδος Ιθ.:(Χρ. Μανωλόπουλος), Γ. Τσιντήλας, Σύτι, Γαλάτης, Αρταβάνης, Βασιλόπουλος, Βλησμάς (46’ Λιβιεράτος), Τσάμης, Αραπογιάννης (60’ Κωστόπουλος), Χάνος, Πίππος (75’ Μανωλόπουλος).
Εικόνες από το σημερινό παιχνίδι με τον φακό της Δώρας την οποία ευχαριστούμε για την ευγενική της παραχώρηση


























Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου