Παρασκευή, Ιανουαρίου 31

Η Pre game της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2019-2020


Το Σαββατοκύριακο 1-2/2/2020 η 15η αγωνιστική του
τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2019-2020
Συνέχεια, και αυτό το Σαββατοκύριακο 1-2/2 στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, με τη διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής και των 5 συνολικά αγώνων του προγράμματος.
Τα δύο θα διεξαχθούν το Σάββατο 25/1 πρωί και απόγευμα σε Ιθάκη - Καραβόμυλο.
Τα υπόλοιπα τρία που θα ολοκληρώσουν την αγωνιστική θα διεξαχθούν την Κυριακή 2/2 επίσης το απόγευμα σε Φαρακλάτα -Αργοστόλι – Καραβόμυλο.
Μια σημαντική αγωνιστική, από βαθμολογικής άποψης, με αρκετά ντέρμπι και τις ομάδες να παλεύουν για την είσοδο τους στην τελική 4αδα, αλλά και για την παραμονή τους στη "μεγάλη" κατηγορία και σίγουρα ψάχνουν βαθμούς για να τα καταφέρουν.
Ξεχωρίζουν περισσότερο, αυτά μεταξύ Ευγέρου - Παλληξουριακού, Διλινάτων – Εικοσιμίας, Σάμης – Πρόννων, χωρίς τα υπόλοιπα να στερούνται ενδιαφέροντος. Ίσα – Ίσα!!
Ο Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς αυτή την αγωνιστική έχει ρεπό.
         
Αήττητες ομάδες: Α.Ο. Παλληξουριακός 0/12 – Α.Ο. Εικοσιμίας 0/13
Περισσότερες νίκες:Α.Ο. Διλινάτα 11/13
Περισσότερες ήττες:Α.Ο. Πρόοδος 12/13
Περισσότερες ισοπαλίες:Α.Ο. Εικοσιμίας 5/11
Καλύτερη επίθεση:Α.Ο. Εικοσιμίας 37 τέρματα
Χειρότερη επίθεση:Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης 7 τέρματα
Καλύτερη άμυνα:Α.Ο. Παλληξουριακός 4 τέρματα
Χειρότερη άμυνα:Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης 42 τέρματα
         
Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
Σάββατο 1-2-2020   ώρα:12:15
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. – Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
Βουτσινάς
Άγγελος
Μενεγάτος Ε.
Μάστορα Μ.
Σάββατο  1-2-2020  ώρα:15:00
Δημοτικό Καραβόμυλου
Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Φωκάτα
Θωμάς
Βασίλης
Δαμιανού Α.
Κατερέλος Ε.
Κυριακή  2-2-2020   ώρα:15:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Παλληξουριακός
Θωμάς
Βασίλης
Μπακάκη Ε.
Μάστορα Μ.
Κυριακή  2-2-2020   ώρα:15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. Διλινάτα – Α.Ο. Εικοσιμίας
Καραΐσκος
Απόστολος
Γάτσιος Δ.
Καρλής Α.
Κυριακή  2-2-2020   ώρα:15:00
Δημοτικό Καραβόμυλου
Α.Ο. Σάμης – Α.Ο. Πρόννοι
Κατερέλος 
Ελευθέριος
Δαμιανού Α. Κομητόπουλος Π.
        
Αναλυτικά η 15η αγωνιστική
Σάββατο 1/2/2020
Με ένα σημαντικό παιχνίδι, ανοίγει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Συγκεκριμένα, στο Βαθύ της Ιθάκης το Σάββατο στις 11:00 το πρωί, η τοπική Πρόοδος φιλοξενεί τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς σε παιχνίδι «φωτιά» και για τις δύο ομάδες.
Ένα παιχνίδι από το αποτέλεσμα του οποίου πιθανόν να κριθεί και η τύχη ή ακόμη και η παραμονή τους στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας
Αν όχι το τελευταίο, ένα από τα τελευταία τους «χαρτιά» παίζουν οι γηπεδούχοι, στο οποίο αν ηττηθούν, τότε λογικά θα βρεθούν με το ένα πόδι στην Β’ τοπική κατηγορία, αφού αυτή την στιγμή η βαθμολογική διαφορά με τον αντίπαλο τους, είναι στους 7 βαθμούς και με διαφορετικό αποτέλεσμα η κατάσταση θα γίνει πολύ δύσκολη.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, μετά την γκέλα της περασμένης αγωνιστικής και το εντός έδρας 0-0 απέναντι στον Εθνικό Κεφαλονιάς, θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν κατ’ αρχήν μια ήττα και στη συνέχεια να προσπαθήσουν για τους τρεις βαθμούς.
Στόχος τους είναι να αποφύγουν, εύκολα ή δύσκολα την ήττα, απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους και σε μια πολύ δύσκολη έδρα.
Οι «κοκκινόμαυροι» της Ιθάκης, μετά από 13 αγώνες, έχουν μόνο μία νίκη και 12 ήττες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα, με μόλις 3 βαθμούς στο ενεργητικό τους.
Αντίθετα, οι «πράσινοι» του Αργοστολιού, με επίσης 13 παιχνίδια, βρίσκονται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς, μόλις μια θέση πάνω από την "κόκκινη" γραμμή του υποβιβασμού, αφού μετρούν 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 9 ήττες!
Περιμένουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και τις δύο ομάδες ικανές να πετύχουν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από τη νίκη!
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τη νίκη με σκορ 2-1!
         
Την ίδια ημέρα, αλλά το απόγευμα στις 3 στον Καραβόμυλο, σε ένα πολύ ενδιαφέρον και εδώ παιχνίδι, ο Πυλαριακός αντιμετωπίζει τα Φωκάτα και τις δύο ομάδες να θέλουν νίκη.
Οι μεν γηπεδούχοι, κυρίως για το γόητρο μιας και δύσκολα μπορεί να κινδυνέψουν στη συνέχεια και οι φιλοξενούμενοι,  να εξαντλήσουν όσες πιθανότητες έχουν για τη συμμετοχή τους στα playoffs.
Οι «κυανέρυθροι» της Πυλάρου, μετά το πέρασμα τους από την Ιθάκη την περασμένη αγωνιστική, φαίνεται μεν, να έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία, αυτό όμως δεν έχει επιτευχθεί και μαθηματικά.
Έτσι με ένα νέο τρίποντο σε αυτή την αγωνιστική, σίγουρα τελειώνουν την υπόθεση παραμονής και στη συνέχεια θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.
Από την άλλη, οι «κυανόλευκοι» της Λακήθρας, θριαμβευτές στον πρώτο ημιτελικό του τοπικού κυπέλλου, την περασμένη Τετάρτη, με μια μεγάλη νίκη και σκορ 5-0 που ισοδυναμεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου με πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης, στον Καραβόμυλο μόνο αδιάφοροι δεν θα είναι, αφού θέλουν μόνο νίκη που θα τους δώσει ελπίδες για τη συμμετοχή τους στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος και στα playoffs.
Ιδιαίτερα αν τα νέα από Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και Καραβόμυλο την άλλη μέρα είναι ευχάριστα.
Έτσι λοιπόν, το παιχνίδι είναι κομβικής σημασίας και η νίκη είναι το ζητούμενο.
Και οι δύο ομάδες, έχουν μια καλή γενικά παρουσία βάσει των στόχων τους.
Οι γηπεδούχοι, μετά από 13 αγώνες βρίσκονται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς στο ενεργητικό τους (4 νίκες, 1 ισοπαλία και και 8 ήττες).
Οι φιλοξενούμενοι, με τους ίδιους αγώνες βρίσκονται στην 5η θέση με 20 βαθμούς και το παλεύουν για την 4η, (6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες).
Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι που θα κριθεί στη θέληση και το πάθος εκατέρωθεν.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, οι «κυανόλευκοι» της Λακήθρας είχαν επικρατήσει με σκορ 2-0.
         
Κυριακή  2/2/2020
Η αγωνιστική πλέον μεταφέρεται για την Κυριακή, όπου στις 3 το απόγευμα στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, η τοπική Εύγερος φιλοξενεί τον Παλληξουριακό σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.
Τόσο οι φιλοξενούμενοι, όσο και οι γηπεδούχοι θέλουν νίκη για τους δικούς της λόγους η κάθε μία.
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, κυρίως για το γόητρο, αλλά και να εξαντλήσει όλες τις μαθηματικές πιθανότητες που έχει για την 4αδα.
Αυτή του Ηλία Ζερβού, μετά τις δύο συνεχόμενες γκέλες με Σάμη και Πρόννους, έχασε σημαντικό έδαφος για τον στόχο της πρωτιάς και με ένα νέο αρνητικό αποτέλεσμα, δύσκολα στη συνέχεια θα μπορέσει να μείνει στο κυνήγι των Διλινάτων. 
Άλλωστε περιμένει και τα καλά νέα από το Δ.Α.Κ. την ίδια ώρα ώστε να μειώσει την διαφορά της από τους πρωτοπόρους.
Έτσι, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι, ο μοναδικός στόχος των «ερυθρόλευκων» της Παλλικής είναι η νίκη.
Σίγουρα, δεν θα έχουν εύκολο έργο τους απέναντι στους «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων, που στη φετινή διοργάνωση, με τα φαβορί στην έδρα τους δεν έχουν ήττα.
Οι φιλοξενούμενοι επίσης, στα Φαρακλάτα θέλουν να διατηρήσουν για 13ο αγώνα το αήττητο τους.
Η Εύγερος που φέτος παρουσιάζει μια πάρα πολύ καλή εικόνα, δείχνει ότι εκτός από το καλό ποδόσφαιρο, ξέρει να παίρνει και αποτελέσματα, βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά από 12 παιχνίδια με 16 βαθμούς στο ενεργητικό της (4 νίκες – 4 ισοπαλίες – 4 ήττες).
Ο Παλληξουριακός, όπως προαναφέραμε παραμένει αήττητος μετά από 12 αγώνες και βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 30 βαθμούς, 4 λιγότερους από τα πρωτοπόρα Διλινάτα, αλλά και μείον ένα παιχνίδι (9 νίκες – 3 ισοπαλίες).
Στα Φαρακλάτα, την Κυριακή το απόγευμα, περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι, από δύο ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο και φυσικά το περιμένουμε με αγωνία.
Θα καταφέρουν οι γηπεδούχοι να κόψουν βαθμό-ούς από ένα ακόμη φαβορί στην έδρα τους;
Η συνάντηση αυτή θα είναι η 3η φετινή μεταξύ των δύο ομάδων με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν ισάριθμες νίκες. Αρχικά στους ομίλους του τοπικού κυπέλλου η ομάδα του Ληξουριού θα πάρει τις νίκες στα δύο αυτά παιχνίδια (1-0 στον Άγιο Αντώνη και 2-0 στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων).
Και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, η ομάδα του Ηλία Ζερβού είχε πάρει τη νίκη με σκορ 2-0.
         
Την ίδια ώρα, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, τα πρωτοπόρα Διλινάτα φιλοξενούν την δυνατή και πολύ ποιοτική φέτος, ομάδα της Εικοσιμίας.
Ένα ντέρμπι ύψιστης βαθμολογικής σημασίας και για τις δύο ομάδες που κατά πολύ θα κρίνει και την πορεία των δύο ομάδων στη συνέχεια και την τελική τους κατάταξη.
Οι τυπικά γηπεδούχοι, με μια νίκη θα βρεθούν πολύ κοντά στο στόχο τους, ο οποίος δεν είναι άλλος από την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και την απόκτηση του απόλυτου πλεονεκτήματος στα playoffs.
Όμως και για τους φιλοξενούμενους, το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί πρόκληση, πρώτον γιατί θα έχει φτάσει μια ανάσα από τη συμμετοχή της στην τελική 4αδα, δεύτερο θα έχει μειώσει ακόμη περισσότερο την διαφορά από την αντίπαλο της και θα μπορεί έτσι να ελπίζει για κάτι καλύτερο από την 3η θέση που βρίσκεται αυτή την στιγμή και τέλος μια τέτοια περίπτωση θα δώσει άλλο ενδιαφέρον στη διοργάνωση.
Και οι δύο ομάδες στη μέχρι τώρα παρουσία τους στις φετινές διοργανώσεις, δείχνουν μια πολύ καλή εικόνα, παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο και έχουν υψηλούς στόχους, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο.
Αρκετά κομβικός λοιπόν ο συγκεκριμένος αγώνας και τις αντίπαλες ομάδες να αγωνίζονται για τη νίκη και το τρίποντο.
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού», μετά τα 13 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα, όπως προαναφέραμε βρίσκεται στο ρετιρέ, με μια διαφορά μάλιστα 4 βαθμών από τον δεύτερο Παλληξουριακό και 34 βαθμούς συνολικά συγκομιδή.
Ο απολογισμός της είναι 11 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 μόλις ήττα!
Όμως και αυτή της Λειβαθούς μια χαρά τα πηγαίνει, παραμένει αήττητη, όμως σαν ομάδα των ισοπαλιών (5) έχει χάσει πολύτιμο έδαφος και βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς.
Ο δικός της απολογισμός, μετά από επίσης 13 παιχνίδια είναι 8 νίκες και 5 ισοπαλίες!
Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το απόγευμα της Κυριακής περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, από τις πιο επιθετικές ομάδες του πρωταθλήματος, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα παρακολουθήσουμε ένα δυνατό ντέρμπι με πολλές συγκινήσεις και γιατί όχι και γκολ.
Σίγουρα, για την εξέλιξη του αγώνα θα παίξει σημαντικό ρόλο, το πόσο το θέλει η κάθε ομάδα, το πάθος και η θέληση για τη νίκη.
Θεωρούμε ότι, τόσο η ομάδα του Γ. Τόγια, όσο και αυτή του Άκη Τσιμάρα είναι ικανές για τη νίκη, χωρίς όμως να αποκλείεται και ένα ισόπαλο αποτέλεσμα, όπως άλλωστε συνέβη και στο παιχνίδι του α' γύρου!
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, οι δύο ομάδες τα είχαν μοιραστεί όλα με το εκείνο ισόπαλο 1-1.
         
Την ίδια επίσης ώρα στο Δημοτικό Καραβόμυλου, πέφτει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής, με ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και την γηπεδούχο Σάμη, να φιλοξενεί τους Πρόννους.
Οι γηπεδούχοι, μετά την εκτός έδρας ήττα της περασμένης αγωνιστικής με αντίπαλο την Εικοσιμία, θέλουν να επανέλθουν στις επιτυχίες και μάλιστα σε μια εποχή που είχαν βρει τα πατήματα τους, ώστε να παραμείνουν ζωντανές, οι έστω και λίγες ελπίδες που έχουν για τον στόχο τους.
Οι φιλοξενούμενοι, που πέρασαν με μια «χρυσή» ισοπαλία την περασμένη Κυριακή από τον Άγιο Αντώνη και τον Παλληξουριακό, βρίσκονται μέσα στον στόχο τους που είναι η 4αδα και θέλουν μόνο νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Και αυτό είναι πλέον αυτοσκοπός, αφού ο άλλος στόχος της διάκρισης και κατάκτησης του τοπικού κυπέλλου μάλλον ναυάγησε, μετά το βαρύ 5-0 της περασμένης Τετάρτης στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, από τα Φωκάτα. 
Κάτι που ουσιαστικά σημαίνει αποκλεισμός, εκτός και αν έχουμε στον επαναληπτικό ένα πολύ μεγάλο θαύμα!!!!
Έτσι, το παιχνίδι της Κυριακής, παρά τα προβλήματα της, για την ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου κρίνεται κομβικό.
Η ομάδα της Σάμης, για τους δικούς της λόγους, είτε για να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για την 4αδα, είτε για ένα καλό πλασάρισμα θέλει νίκη.
Οι γηπεδούχοι, μετά από 13 παιχνίδια που έχουν δώσει, βρίσκονται στην 7η θέση της κατάταξης με 14 βαθμούς (4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 7 ήττες).
Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη βρίσκονται σε θέση 4αδας και συγκεκριμένα στην 4η, όπου σε 12 αγώνες έχουν συγκεντρώσει 24 βαθμούς (7 νίκες, 3 ισοπαλίες – 2 ήττες)!
Στον Καραβόμυλο περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τις δύο ομάδες να θέλουν, για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω, μόνο νίκη.
Σίγουρα και οι δύο ομάδες έχουν την δυνατότητα, αλλά και την ικανότητα να πάρουν το τρίποντο!
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στα Τζαννάτα οι Πρόννοι είχαν πάρει νίκη με σκορ 1-0.
         
 Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμ.
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
1.
Α.Ο. Διλινάτα
34
13
11
1
1
34 - 11
2.
Α.Ο. Παλληξουριακός
30
12
9
3
0
29 - 04
3.
Α.Ο. Εικοσιμίας
29
13
8
5
0
37 - 10
4.
Α.Ο. Πρόννοι 
24
12
7
3
2
21 - 06
5.
Α.Ο. Φωκάτα
20
13
6
2
5
22 - 12
6.
Π.Α.Ο. Εύγερος
16
12
4
4
4
15 - 16
7.
Α.Ο. Σάμης
14
13
4
2
7
15 - 21
8.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
13
13
4
1
8
14 - 23
9.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
10
13
3
1
9
11 - 29
10.
Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιάς
05
13
1
2
10
09 - 40
11.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
03
13
1
0
12
07 - 42
        
Η επόμενη (16η) αγωνιστική
8-9/2/2020
α/α
Ομάδες
1.
Α.Ο. Φωκάτα - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
2.
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Π.Σ. Πυλαριακός
3.
Α.Ο. Παλληξουριακός – Α.Ο. Εθνικός
4.
Α.Ο. Πρόννοι – Π.Α.Ο. Εύγερος
5.
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Σάμης
6.
Ρεπό:Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου