Τετάρτη, Ιανουαρίου 29

5σφαιρα τα Φωκάτα "καθάρισαν" Πρόννους και πρόκριση


Με τα Φωκάτα να παίρνουν νίκη πρόκρισης, απέναντι στους Πρόννους, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ των δύο ομάδων.
Η ομάδα του Διον. Λιονάτου, στην 4η μεταξύ τους φετινή αναμέτρηση, κατάφερε όχι μόνο να πάρει την πρώτη της νίκη, μετά από τις τρεις προηγούμενες ήττες, αλλά και να έχει στα δικά της χέρια την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης, αφού αυτό το υπέρ της 5-0, είναι σχεδόν αδύνατον να ανατραπεί στη ρεβάνς της Σκάλας.
Ένα θαύμα λοιπόν ψάχνουν οι Πρόννοι, για να μπορέσουν να αλλάξουν την τύχη τους.
Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, παρακολουθήσαμε ένα μέτριο προς καλό παιχνίδι, τους γηπεδούχους να είναι πολύ παραγωγικοί, σωστά στημένοι αμυντικά και με όπλο την κόντρα επίθεση, να φτάνουν σε έναν θρίαμβο.
Οι φιλοξενούμενοι, πλήρωσαν τα δικά τους λάθη, αλλά και τις απουσίες βασικών τους ποδοσφαιριστών.
Η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου, αρχικά μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, χωρίς όμως να δημιουργεί σε όλο το πρώτο ημίχρονο ευκαιρίες. Στη συνέχεια και μετά το 15λεπτο, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, πατούσαν πλέον καλύτερα και ευτύχησαν να πετύχουν δύο γκολ σε διάστημα 2’ με αποτέλεσμα να διώξουν το όποιο άγχος υπήρχε στις προσπάθειες τους.
Στην επανάληψη, δεν άλλαξε κάτι στον αγωνιστικό χώρο, οι φιλοξενουμενοι πλέον με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ξεκίνημα, προσπαθούσαν να βρουν το γκολ που θα έδινε ελπίδες για τη συνέχεια. Ήρθε όμως το 3-0, λίγο μετά το 4-0, πολύ γρήγορα και μαζί με την αποβολή του Κόμητα, να βάζουν τέλος στα όποια όνειρα των Πρόννων.
Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, πάλευαν έστω για ένα γκολ, που θα έδινε ελπίδες, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, αφού θα χάσουν 2-3 ευκαιρίες και θα έχουν δύο δοκάρια.
Και δεν έφτανε αυτό το 4-0, στο 81’ θα έρθει και το 5ο και όλα κάπου εκεί θα τελειώσουν.
Τώρα για τη ρεβάνς, τα πράγματα φαίνονται ξεκάθαρα. Από εκεί και πέρα ας περιμένουμε τα επόμενα 90’ του επαναληπτικού να δούμε αν θα έχουν απλά διαδικαστικό χαρακτήρα.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι για τους γηπεδούχους, όταν στο 23’ ο Διον. Πολλάτος από δεξιά, θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή, οι αμυντικοί αδυνατούν να απομακρύνουν και ο Κουμαριώτης θα κάνει το σουτ από καλή θέση, όμως θα είναι άστοχο και η μπάλα θα φύγει ψηλά άουτ.
Στο 29’ μάλιστα, θα προηγηθούν στο σκορ 1-0 με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουμαριώτη και αφού η μπάλα βρει σε κάποιο σώμα αμυντικού θα σκάσει στο χορτάρι και θα καταλήξει στην δεξιά γωνία του Τσαμαντάνη και στα δίχτυα.
Το γκολ αυτό που σίγουρα μπορούσε να είχε αποφευχθεί θα φέρει κάποιον εκνευρισμό στους φιλοξενούμενους και στο 31’ πριν προλάβουν να συνέλθουν, τα Φωκάτα θα πετύχουν το 2-0!
Ο Τριανταφυλλίδης, θα βγάλει μια σέντρα από αριστερά στο απέναντι δοκάρι, εκεί ο Περαματζής θα πιάσει ένα χλιαρό πλασέ, ο Τσαμαντάνης δεν κάνει καλή εκτίμηση της φάσης, η μπάλα θα γλιστρήσει από τα χέρια του και θα καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του.
Άλλη καλή στιγμή μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του πρώτου ημιτελικού, μεταξύ των δύο ομάδων, δεν είχαμε και έτσι θα αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ 2-0!
Στο δεύτερο και μόλις 6’ από την έναρξη του, η ομάδα του Διον. Λιονάτου θα προηγηθεί με 3-0, ύστερα από ένα νέο αμυντικό λάθος.
Συγκεκριμένα ο Χρ. Κουρκουμέλης κάνει λάθος πάσα μετά από ένα ελεύθερο, η μπάλα καταλήγει στον Γασπαρή που δεν θα πει όχι στο νέο δώρο των φιλοξενούμενων και με ωραίο πλασέ θα στείλει για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 50’ ο Κόμητας θέλει να απειλήσει με ένα σουτ στην αριστερή γωνία του Πετεινάτου, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων πέφτει και απομακρύνει την μπάλα.
Στο 51’ οι Πρόννοι θα μείνουν με «δέκα», μετά την αποβολή του Κόμητα από τον διαιτητή κ. Καραΐσκο.
Η ομάδα της Λακήθρας, που συνέχιζε να χτυπάει στη κόντρα, απέναντι στην.... πελαγωμένη άμυνα των Πρόννων, στο 59’ θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0 και πάλι με τον Α. Γασπαρή να φεύγει, λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου, στην κόντρα, μετά το διώξιμο του Καμπανού, να μπαίνει περιοχή και απέναντι από τον Τσαμαντάνη να πλασάρει εύστοχα.
Άτυχος θα σταθεί στο 62’ ο Σπ. Κουρκουμέλης, ο οποίος θα δει την μπάλα με την βοήθεια και του Πετεινάτου, μετά το δυνατό σουτ που επιχειρεί έξω από την περιοχή, να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει κόρνερ.
Ο Πολλάκης στο 65’ θα πιάσει ένα δυνατό συρτό σουτ, έξω από την περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πετεινάτου.
Οι φιλοξενούμενοι, που έψαχναν το γκολ, ώστε να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης, στο 70’ θα σταθούν και πάλι άτυχοι. Ο Μοντεσάντος με μια καταπληκτική ατομική ενέργεια από αριστερά, θα δει εκτός εστίας τον Πετεινάτο και θα δοκιμάσει ένα πανέξυπνο ψηλοκρεμαστό πλασέ, όμως και πάλι η μπάλα θα σταματήσει στο δοκάρι του τερματοφύλακα των Φωκάτων. Αυτή την φορά στο αριστερό!
Νέα ευκαιρία για τους Πρόννους στο 72’, όταν ο Πολλάκης θα πιάσει ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, μετά το φάουλ του Πολυδωράτου από αριστερά και την μπάλα να φεύγει άουτ.
Και αφού οι Πρόννοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στη μείωση του σκορ στο 83’, σε μια επίσης νέα αντεπίθεση με τον Π. Κουμαριώτη, που θα μπει στην περιοχή από αριστερά και θα ανατραπεί από τον Χρ. Κουρκουμέλη για να υποδειχθεί η παράβαση από τον διαιτητή κ. Καραΐσκο.
Εκτελεί ο ίδιος και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 5-0.
Ένα αποτέλεσμα που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για όνειρα στον επαναληπτικό στην ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου, αντίθετα για αυτή του Διον. Λιονάτου, που μόνο αν «αυτοκτονήσει» θα χάσει την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τον κ. Δ. Γάτσιο και την κα Μ. Μάστορα.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Πετεινάτος, Φωκάς Χρ., Καμπανός, Πολλάτος Διον. (86’ Τσιγαρίδας), Κουμαριώτης, Ζαμπαύτης, Φωκάς Ε., Μπάμπης Γ. (71’ Αραβαντινός), Περαματζής (78’ Λεσσάι), Τριανταφυλλίδης, Γάσπαρης.
Πρόννοι:(Δημ. Ζησιμάτος), Τσαμαντάνης, Κουρκουμέλης Χ., Πολυδωράτος, Κουρκουμέλης Αλ, Σπαθής, Κόμητας, Κουρκουμέλης Σπ. (76’ Αναγνώστης), Πολλάκης, Ρώσσης (46’ Πρίφτι), Hhelaj (46’ Κατσιλίδης), Δάρας (46’ Μοντεσάντος).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου