Σάββατο, Ιανουαρίου 18

Με φόντο την πρωτιά της κανονικής διάρκειας στη σεζόν Α.Ε.Κ. - Έρυσσος 3-0


Στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Β’ κατηγορίας, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου σήμερα το απόγευμα, η Α.Ε.Κ. αποδεικνύοντας τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας της κατηγορίας, θα διατηρήσει το αήττητο, παίρνοντας μια ακόμη σημαντική νίκη με σκορ 3-0, από τη πολύ δυνατή Έρυσσο.
Η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου, που βρήκε απέναντι της μια πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα, θα πάρει το σπουδαίο τρίποντο που επιθυμούσε.
Ένα τρίποντο που της δίνει «αέρα» 4 βαθμών από τον δεύτερο Ηρακλή Πρόννων και φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην πρωτιά της κανονικής περιόδου.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλό, οι δύο ομάδες πρόσφεραν όμορφο θέαμα, πάλεψαν για τη νίκη με τους «κιτρινόμαυρους» πιο παραγωγικούς και καλύτερους στα... σημεία να πετυχαίνουν τρία τέρματα.
Η Έρυσσος, που παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες, προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστική, απέναντι στη μεγάλη αντίπαλο της και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε, χωρίς όμως να φύγει από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με ένα θετικό αποτέλεσμα.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 5’ και στην πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ.
Συγκεκριμένα, ο Κουτρουμάνης θα κερδίσει τις κόντρες και θα μπει με την μπάλα στα δίχτυα, την στιγμή που ο Σιμάτος είναι σε έξοδο, πετυχαίνοντας έτσι το 1-0.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων στο 21', σε ένα 2λεπτο χαμένων ευκαιριών, όταν θα βγουν στην αντεπίθεση με την μεγάλη πάσα του Πάπα Α., να μην απομακρύνει σωστά ο Στεφανάτος, η μπάλα να καταλήγει στον Rexha, που ωστόσο προλαβαίνει ο αμυντικός των γηπεδούχων και διώχνει την μπάλα κόρνερ, διορθώνοντας το λάθος του.
Το κόρνερ εκτελείται από αριστερά με τον Ρεπούση και η μπάλα μετά από κόντρες φτάνει στο Ν. Καββαδία που θα πιάσει μια κεφαλιά και ο Καρβούνης απομακρύνει την μπάλα με ωραία επέμβαση.
Στο επόμενο λεπτό, ο Ν. Καββαδίας με ένα μακρινό δυνατό φάουλ αναγκάζει και πάλι τον τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ. σε σπουδαία απόκρουση, απομακρύνοντας την μπάλα στη δεξιά του γωνία με γροθιές.
Στο 29’ ο Πάπα Ρ. θα δοκιμάσει ένα σουτ εκτός περιοχής, που θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ.
Νέο δυνατό σουτ, αυτήν τη φορά του Ρεπούση στο 29’, μέσα από την περιοχή και αριστερά, αλλά και εδώ ο Καρβούνης και πάλι να λέει όχι, πέφτοντας εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία.
Κόρνερ από δεξιά του Πάπα Ρ. στο 38’, στο β’ δοκάρι ο Ρεπούσης αμαρκάριστος, με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα άουτ.
Στο 40’ οι γηπεδούχοι θα βγουν στην επίθεση, ο Κουτρουμάνης θα βρει στην περιοχή τον Π. Μπαλάσκα, με το τελευταίο όμως να καθυστερεί στο πλασέ, η μπάλα να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και τελικά να καταλήγει κόρνερ.
Νέα σημαντική ευκαιρία για την Α.Ε.Κ. στο 43’ με το δυνατό σουτ του Γεροκωνσταντή, στην πάσα του Π. Μπαλάσκα από δεξιά, να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Σιμάτο στην αριστερή του γωνία.
Αυτό το 1-0 θα μείνει σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη και πάλι το θέαμα θα παραμείνει και το ίδιο καλό, έστω και αν η επόμενη καλή φάση θα έρθει με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν ο Κουτρουμάνης θα βγάλει κάθετα στην περιοχή τον Τσάκο και τον τελευταίο, απέναντι από τον Σιμάτο να πλασάρει άουτ.
Άτυχοι θα σταθούν οι «κιτρινόμαυροι» στο 70’, αφού το κοντινό πλασέ του Τσάκου θα στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του  Σιμάτου.
Ο Χειμπέια στο 72’, μετά το μακρινό φάουλ του Τασιούλη και την αδυναμία των αμυντικών να απομακρύνουν, θα κερδίσει τις κόντρες και με κοντινό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σιμάτου, πετυχαίνοντας το 2-0 για την ομάδα του και ουσιαστικά «κλειδώνει» μια σπουδαία νίκη για αυτήν.
Στο 81’, ο Κουτρουμάνης ανατρέπεται στην περιοχή από τον έμπειρο Α. Σιμάτο και ο Γεροκωνσταντής με εύστοχη εκτέλεση, θα στείλει την μπάλα πρώτα, στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 3-0.
Στο 85’ ο Ρεπούσης θα κάνει τη σέντρα-σουτ από δεξιά, ο Καρβούνης απομακρύνει δύσκολα στο πρώτο δοκάρι και στην επαναφορά ο Sula θα θα κάνει ένα σουτ, όμως η μπάλα θα βρει στα σώματα των αμυντικών και θα καταλήξει κόρνερ.
Νέα σπουδαία, τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι, για την ομάδα της Ερύσσου στο 89’, όταν ο Ε. Καββαδίας, απέναντι από τον Καρβούνη θα πλασάρει από κοντά άουτ.
Μετά τη νίκη τους αυτή, οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο και τη συμμετοχή τους στα playoffs με το απόλυτο πλεονέκτημα.
Η διαφορά των +4 βαθμών φαίνεται δύσκολο να καλυφθεί, σύμφωνα και με το πρόγραμμα των διεκδικητών, από οποιαδήποτε ομάδα, αφού ακόμη και σε ισοβαθμία υπερτερούν των αντιπάλων τους.
Όσον αφορά την ομάδα των αδελφών Καππάτου, πλέον αισθάνεται την ανάσα του Οδυσσέα Ιθάκης και θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή στη συνέχεια, τουλάχιστον για να μη χαθεί η 3η θέση, αλλά και να παλέψει για το κάτι παραπάνω.
Πάντως και σήμερα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και παρά το 0-3 άρεσε!
Διαιτητής ο κ. Ε. Κατερέλος με βοηθό τον κ. Δ. Γάτσιο και την κα Μ. Μάστορα.
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.:(Σπ. Παπαδάτος), Καρβούνης, Veizaj A., Τασιούλης (87’ Veizaj Z.),  Στεφανάτος, Χριστόπουλος, Μπατιστάτος (73’ Τσουραμάνης), Μπαλάσκας Π., Γεροκωνσταντής (87’ Μάρκου), Τσάκος, Κουτρουμάνης, Χειμπέια.
Έρυσσος:(Δ.-Σ. Καπάτος), Σιμάτος, Βασιλάτος (89’ Μανί), Πάπα Α. (71’ Κουγιανός), Ταβάνι, Κάκιας, Ρεπούσης, Καββαδίας Ν., Πάπα Ρ. (79’ Γερολυμάτος), Sula, Χατζής, Rexha Π. (84’ Καββαδίας Ε.).
θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου