Κυριακή, Σεπτεμβρίου 18

Επιτυχημένος ο αγώνας δρόμου 5 Km που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του geoFestival

Στα πλαίσια του geoFestival και σύνθημα…… «Ελάτε να αθληθούμε, να διασκεδάσουμε και να μάθουμε πως το Γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης έγινε μέλος Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές (103) σήμερα το απόγευμα, με αφετηρία την κεντρική πλατεία Αργοστολίου, αγώνας δρόμου 5 km.

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν μια συνδιοργάνωση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Ιόνια νησιά», σε συνεργασία με την Γ.Ε. Κεφαλληνίας, την πολύτιμη συνδρομή της Π.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης και του Δήμου Αργοστολίου.

Τίμησαν με την παρουσία τους και παραβρέθηκαν στην πλατεία, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Τραυλός (ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα και μάλιστα με πολύ καλό χρόνο τερματισμού), ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νικόλας Βαλλιανάτος, η κ. Λίνα Ρούσσου της διαχειριστικής αρχής της Π.Ι.Ν., ο πρόεδρος του Γεωπάρκου κ. Γιώργος Δρακάτος κ.α., οι οποίοι έκαναν και έναν σύντομο χαιρετισμό πριν την έναρξη του αγώνα.

Αφετηρία και ο τερματισμός, όπως προαναφέραμε, ήταν η πλατεία Βαλλιάνου.

Η καταπληκτική διαδρομή που ακολούθησαν οι δρομείς ήταν η οδός Ριζοσπαστών, στη συνέχεια η ευθεία του Ορφανοτροφείου «ο Σωτήρ» προς τις καταβόθρες και μετά την αναστροφή στο φανάρι Αγίων Θεοδώρων, ακολούθησε η επιστροφή στην ίδια διαδρομή για τον τερματισμό.

Εν των μεταξύ και πριν την έναρξη του αγώνα, στον διαμορφωμένο χώρο της πλατείας, η Γ.Ε.Κ. είχε οργανώσει αθλητικές δραστηριότητες του «Kids Athletics», που αφορά δοκιμασίες αθλημάτων στίβου και στις οποίες συμμετείχαν παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών.

Ήταν πραγματικά μια εντυπωσιακή επίδειξη στην οποία τα παιδιά έδειξαν μέρος των ικανοτήτων τους και τα οποία διδάσκονται στο Σύλλογο τους από καταξιωμένους προπονητές με πρώτα και καλύτερα τα αδέλφια Νίκος – Διονύσης – Βασίλης Μεταξάς!

Η εκκίνηση δόθηκε στις 7 μ.μ. από τον την κ. Λίνα Ρούσσου.

Μετά τον τερματισμό των δρομέων πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους τρεις πρώτους νικητές στις κατηγορίες ανδρών – γυναικών.

Οι νικητές στην κατηγορία των ανδρών ήταν:

1. Χάλδας Παναγιώτης

2. Τζωρτζάτος Λευτέρης

3. Πεφάνης Γεράσιμος

Και γυναικών:

1. Μπενάκη Στεφανία

2. Καραμπέτσου Κατερίνα

3. Σαμόλη Ευαγγελία

Τέλος να αναφέρουμε ότι, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά μετάλλια και μπλουζάκια, ενώ την παρουσίαση επιμελήθηκε με καταπληκτικό τρόπο ο Κ.Φ.Α. Νίκος Μεταξάς.

Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους αθλητές!

Στη συνέχεια μεγάλο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου