Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο... ώρα μηδέν - Επ’ αόριστον αναστολή αποφάσισε η Γ.Σ. της ΕΠΟ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η Γ.Σ. της ΕΠΟ, όπου αποφασίστηκε η επ΄ αόριστον των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη στην Αθήνα, συντριπτική ήταν η απόφαση των Ενώσεων για αναστολή των πρωταθλημάτων, καθώς 57 ψήφισαν υπέρ, τέσσερα κατά (Ολυμπιακός, ΕΠΣ Ηλείας, ΕΠΣ Λακωνίας, ΕΠΣ Πειραιά) και τέσσερα λευκά (Αστέρας, Βόλος, Ιωνικός, Λαμία), εξαπολύοντας πυρά κατά του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη για το Μητρώο.

Οι εξελίξεις είναι δραματικές, καθώς μπαίνει οριστικά λουκέτο επ’ αορίστον. Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υφυπουργείο Αθλητισμού θα αναζητήσει λύση, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν ξανά οι ομάδες στα γήπεδα και να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Μάλιστα εκείνο που αποφάσισε το Σώμα της συνέλευσης είναι όποια ΕΠΣ παρεκκλίνει από τη συγκεκριμένη απόφαση, να αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους της. 

Επίσης εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή σε περίπτωση που υπάρξει υπαναχώρηση για το θέμα του Μητρώου, το οποίο απαγορεύει από τις ομάδες που δεν έχουν εγγραφεί να αγωνιστούν και να μπουν στα γήπεδα των δήμων, να λάβει απόφαση για να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα.

Στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων, η Γ’ Εθνική και τα γυναικεία πρωταθλήματα, μπαίνουν «λουκέτο»…

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υφυπουργού Αθλητισμού, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο οποίος με ανάρτηση του στο twitter, επιτίθεται στον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο:

Ούτε Μητρώο αποδέχεται ο πρόεδρος ΕΠΟ, ούτε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ποδοσφαιρικών σωματείων, ούτε υποχρέωση Περιφερειών να εκδίδουν άδειες αγώνων! Έτσι είναι όταν... ονειρεύεται πως ο λόγος του είναι ο νόμος! Οι μάσκες έπεσαν! Τάξη παντού, σε όλο το αθλητικό μας οικοδόμημα.

Πηγή:www.passports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου