Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 1-4


Το τρις εξ αμαρτείν… Ο Ολυμπιακός που… έβγαλε μάτια στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο είχε και δυο δοκάρια, δέχτηκε τρία πανομοιότυπα γκολ από την Παρί στην επανάληψη (κόρνερ και κεφαλιές) και ηττήθηκε με το βαρύ 4-1 στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.
Οι «ερυθρόλευκοι» που παρουσίασαν δυο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα στο παιχνίδι, ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, είδαν την τύχη να τους γυρνάει την πλάτη στα δοκάρια των Βάις, Φουστέρ, αλλά στην επανάληψη έμειναν από δυνάμεις, ενθουσιασμό κι αυτοσυγκέντρωση και μιας και η τελευταία εντύπωση είναι αυτή που μένει, απογοήτευσαν εαυτούς και οπαδούς που στο φινάλε παρά την πικρία τους χειροκρότησαν θερμά.
Η αμυντική δυσλειτουργία ήταν αυτή που κόστισε τελικά, καθώς η ομάδα του Μίτσελ δέχτηκε τρία γκολ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ με την άμυνα να πιάνεται κοιμώμενη.
Με ενισχυμένο κέντρο ο Μίτσελ
Ο Μίτσελ είπε μετά το ματς με την Ξάνθη ότι δεν πρόκειται να χωρίσει τους Μήτρογλου, Σαβιόλα, ωστόσο, στο ματς με την Παρί επέλεξε να το κάνει και να εγκαταλείψει παράλληλα και το 4-4-2. Ετσι λοιπόν, παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1 με Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Μπονγκ, δεξιά τον Μανιάτη, κεντρικούς αμυντικούς Μεντζανί, Σιόβα, κόφτες Σάμαρη, Μασάντο, αριστερό εξτρέμ τον Βάις, δεξί τον Φουστέρ και πίσω από τον Μήτρογλου σε ελεύθερο ρόλο τον Τσόρι.
Φουλ επίθεση ο Μπλαν
Ο Λοράν Μπλαν παρέταξε τους Γάλλους με 4-4-2 έχοντας τον Σιρίγκου κάτω από τα δοκάρια, Μάξουελ, Τιάγκο Σίβλα, Μαρκίνιος, Φαν ντερ Βιλ από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, Βεράτι, Τιάγκο Μότα κόφτες, αριστερά τον Ματουϊντί, δεξιά τον Λούκας και στην κορυφή Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς.
Ισοπεδωτικός ο Ολυμπιακός!
Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και πάτησε την Παρί στο πρώτο 20λεπτο έχοντας δυο δοκάρια, ένα οριζόντιο με τον Βάις στο πρώτο μόλις λεπτό κι ένα κάθετο με τον Φουστέρ στο 18', ωστόσο, οι Παριζιάνοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν από το πουθενά.
Την ώρα μάλιστα που η στατιστική στο ημίχρονο έδειχνε 10 τελικές για τον Ολυμπιακό και μόλις 1 για τους Γάλλους, αυτή του γκολ… Οι γηπεδούχοι ασκούσαν πίεση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου οδηγώντας τους –επιρρεπείς- Γάλλους στο λάθος κι έτσι έβγαζαν συνεχώς φάσεις.
Μισή φάση και 0-1
Η κλάση όμως του Ιμπραΐμοβιτς έκανε τη διαφορά. Ο Σουηδός έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Μάξουελ κι αυτός βρήκε τον Καβάνι, ο οποίος προ κενής εστίας πάγωσε προσωρινά το «φλεγόμενο» Καραϊσκάκη.
Αποκαταστάθηκε η τάξη…
Για λίγο όμως… Ο Φουστέρ έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Παρί, ο Βάις κινήθηκε από δεξιά, «χόρεψε» αριστοτεχνικά δυο αμυντικούς των Γάλλων και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Σιρίγκου φέρνοντας το ματς στα ίσα και σήκωσε το Καραϊσκάκη και πάλι στο πόδι!
Το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό και η μπάλα πήγαινε συνεχώς πάνω-κάτω με τις δυο ομάδες να προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα! Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες και πιο καθαρές φάσεις για γκολ με το ημίχρονο τελειώνει με 10 τελικές για τους Πειραιώτες και μόλις 1 για τους Γάλλους…
Άλλο ματς στην επανάληψη…
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μπλαν έριξε στο ματς τον Λαβέτσι αντί του Λούκας και «φόρτωσε» την αριστερή του πλευρά, βγάζοντας από εκεί τις περισσότερες προσπάθειες για κάτι καλό.
Από την άλλη, ο Μίτσελ έβγαλε τον Τσόρι στο 60ο λεπτό κι έβαλε τον Κάμπελ που πήγε στο δεξί άκρο της επίθεσης κι ο Φουστέρ πήρε ρόλο επιτελικού.
Οι Γάλλοι ήταν αυτοί που ήλεγχαν το ματς στην επανάληψη, καθώς ο Ολυμπιακός τους έδωσε χώρο και περίμενε κάποια κόντρα. Ωστόσο, οι Παριζιάνοι πήραν τα πάνω τους με την είσοδο του Λαβέτσι κι έβγαλαν κάποιες φάσεις.
Μια του κλέφτη και δυο του κλέφτη και τρεις του κλέφτη!
Αφού πέρασαν «αναίμακτα» κάποια «στημένα» στο 68' ο Λαβέτσι εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από το πρώτο δοκάρι, ο Ρομπέρτο δεν βγήκε κι ο Τιάγκο Μότα που είχε τρυπώσει εκεί, με κοντινή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.
Το λάθος αυτό δεν συνέτισε ούτε αφύπνισε τους γηπεδούχους, που δέχτηκαν πανομοιότυπο γκολ με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Λαβέτσι εκτέλεσε κόρνερ, ο Τιάγκο Μότα ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Σάμαρη και με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 1-3.
Κάπου εκεί, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τον Ολυμπιακό να πληρώνει την αδράνειά του σε δυο στημένα και την ατυχία του στο πρώτο ημίχρονο, που είχε τις φάσεις για να προηγηθεί των Γάλλων.
Οι Γάλλοι είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν μια ώρα αρχύτερα το ματς, όταν ο Σάμαρης ανέτρεψε τον Ιμπραίμοβιτς, όμως ο Σουηδός που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι νικήθηκε δις (82') από τον κίπερ του Ολυμπιακού!
Κι αφού δεν μπήκε το πέναλτι, οι Γάλλοι σκόραραν με τον «αγαπημένο» τους τρόπο. Ο Μαρκίνιος με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ σηκώθηκε «κύριος» στο κέντρο της άμυνας ανάμεσα από πολλές ερυθρόλευκες φανέλες και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε τον επίλογο του ματς…
ΣΚΟΡΕΡ: 25' Βάις – 19' Καβάνι, 68', 73' Τιάγκο Μότα, 86' ΜαρκίνιοςΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπριχ (Γερμανία)ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31' Μπονγκ – 87' ΜατουϊντίΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μεντζανί, Μπονγκ, Μασάντο, Σάμαρης, Φουστέρ, Σιόβας, Τσόρι (60' Κάμπελ), Βάις (84' Γιαταμπαρέ), Μήτρογλου.
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Μότα, Ματουϊντί, Βεράτι (79' Ραμπιό), Λούκας (46' Λαβέτσι), Καβάνι (90' Μενέζ), Ιμπραΐμοβιτς.

http://www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου