Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13

Γ' Εθνική 2013-2014: Ισχύοντα για ΜΜΕ


Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώνει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ όλης της χώρας, ότι αναφορικά με την είσοδό τους και τη δημοσιογραφική κάλυψη των αγώνων, τόσο του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, περιόδου 2013-2014, όσο του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014, θα ισχύουν τα ακόλουθα:
Ενόψει των αγώνων για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014, οι οποίοι εντάσσονται στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής και θα διεξαχθούν στις 14-15/9/2013, οι ανά την Ελλάδα Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν αναλάβει να προχωρήσουν στη δωρεάν έκδοση και διανομή ειδικών αδειών εισόδου για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ (εφημερίδων, website, περιοδικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, φωτογράφων, φωτογραφικών πρακτορείων κλπ.) που επιθυμούν να καλύψουν δημοσιογραφικά τους αγώνες αυτούς.
Η έκδοση και διανομή αυτών των αδειών εισόδου αφορά, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, την 1η αγωνιστική της διοργάνωσης του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014.
Παραμένουν σε ισχύ, και οι κάτοχοί τους έχουν δικαίωμα εισόδου, οι επαγγελματικές ταυτότητες του Π.Σ.Α.Τ., των ανά την Ελλάδα επαγγελματικών Ενώσεων ΜΜΕ και της Γ.Γ.Α. (ΜΟΝΟ όσες είναι δημοσιογραφικές). Αναλυτικά:
1.Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου
2.Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας
3.Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου
4.Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου
5.Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων
6.Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας
7.Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης
8.Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών
9.Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Σε ό,τι αφορά τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίοι επιθυμούν να καλύψουν απευθείας ή μαγνητοσκοπημένα, ολικώς ή μερικώς, τους αγώνες, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για την 1η αγωνιστική, η άδεια αυτή τους παρέχεται με το παρόν έγγραφο δωρεάν από την Ε.Π.Ο.. Για τα ισχύοντα όσον αφορά τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014 από τη 2η αγωνιστική και έως και τον τελικό αγώνα, θα ενημερωθείτε εκ νέου.
Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. στη συνεδρίαση της 11/9/2013, από τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014, αλλά και στους αγώνες Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014, θα χρησιμοποιούνται ειδικές διαπιστεύσεις ετήσιας ισχύος που θα εκδώσει η Ε.Π.Ο. και θα διανεμηθούν στα ΜΜΕ από τις Ε.Π.Σ., καθώς και οι επαγγελματικές ταυτότητες των ανά την Ελλάδα επαγγελματικών Ενώσεων ΜΜΕ, του Π.Σ.Α.Τ. και της Γ.Γ.Α., όπως προαναφέρθηκαν.
Οι ειδικές αυτές διαπιστεύσεις θα αφορούν την είσοδο των εκπροσώπων των ΜΜΕ για τη δημοσιογραφική κάλυψη των αγώνων και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουν την απευθείας ή μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, ολικώς ή μερικώς, των αγώνων αυτών από ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν θα έχουν τη σχετική άδεια, είτε από τα σωματεία σε ό,τι αφορά τους αγώνες του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014, είτε από την Ε.Π.Ο. σε ό,τι αφορά τους αγώνες Κυπέλλου Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014. Ωστόσο, στα τηλεοπτικά συνεργεία επιτρέπεται ελεύθερα, εφόσον φέρουν τις ειδικές διαπιστεύσεις, η είσοδος μετά τη λήξη των αγώνων στους ειδικούς χώρους όπου γίνονται οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών, προπονητών και λοιπών παραγόντων.
Τις ειδικές αυτές διαπιστεύσεις θα τις παραλάβουν εντός σύντομου χρονικού διαστήματος όλες οι Ε.Π.Σ., οι οποίες και θα αναλάβουν τη διανομή τους στα κατά τόπους ΜΜΕ. Για το ζήτημα αυτό θα ενημερωθείτε με νεότερο έγγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου