Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30

Άκρως ακατάλληλο το γήπεδο στον Καραβόμυλο


Κύριοι και κυρίες, σήμερα δημοσίευσε το kefalonias.gr ένα φωτορεπορτάζ με το γήπεδο στον Καραβόμυλο..

“Δήμος Σάμης – Αθλητικές Εγκαταστάσεις Καραβόμυλου”

Σάμη και Καραβόμυλος έχουν ένα γήπεδο ! Που μόνο γήπεδο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και μάλιστα εξακολουθεί και φέρει την πινακίδα “Δήμος Σάμης – Αθλητικές Εγκαταστάσεις Καραβόμυλου” ! Μιά πινακίδα που θα έπρεπε να έχει αφαιρεθεί, μιάς και βλέποντας την ο επισκέπτης, ο κάτοικος, ο παίκτης απογοητεύεται γιατί το όλο σκηνικό μόνο αθλητικές εγκαταστάσεις δεν θυμίζει !
Διαβάζοντας το ρεπορτάζ του Ν.Κορσιάνου, ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα για την ριζική ανανέωση του γηπέδου στα Τζαννάτα, αλλά προβληματιστήκαμε πολύ γιατί αναρωτιόμαστε τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτήν την κοινωνία! Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ
Γιατί το γήπεδο του Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι, του Αργοστολίου, των Τζαννάτων, παίρνουν και πήραν την μορφή που πρέπει να έχει μιά αθλητική εγκατάσταση και το γήπεδο της Σάμης και του Καραβόμυλου να έχει την ίδια και χειρότερη κατάντια ανά δεκαετίες;
Θέλετε να αφανίσετε ένα αθλητικό Σωματείο, κύριοι του Δήμου Κεφαλονιάς;
Γιατί ο κ. Κωνσταντάκης ποζάρει χαρούμενος στο γήπεδο Τζαννάτων και δεν ακούει τις εκκλήσεις και τις φωνές του ΑΟ Σάμης και των άλλων Σωματείων ;
Γιατί κάποιος άλλος αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας, αντιπεριφερειάρχης δεν βοηθούν στην σωστή διαμόρφωση του γηπέδου στον Καραβόμυλο;
Γιατί αναγκάζουν τα παιδιά να περνάνε τις ώρες τους στις καφετέριες και όχι στα γήπεδα;
Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, για ακόμη μιά χρονιά, έβαλαν από το πενιχρό εισόδημα τους και καθάρισαν τον αγωνιστικό χώρο από τα βάτα και τα χορτάρια, έβαψαν τα αποδυτήρια και τους έδωσαν μιά ανθρώπινη μορφή….
Τι θα γίνει όμως με το χαλίκι, με τα μισογκρεμισμένα πορτόνια, με το συρματόπλεγμα που έχει καταστραφεί, με τις πόρτες των αποδυτηρίων που είναι σκουριασμένες και σπασμένες…. Όσο για τις κερκίδες, αυτές κι αν είναι ανύπαρκτες!!!!!!!
Μήπως να στηρίξετε κύριοι της καρέκλας τις προσπάθειες τους; Πόσες φορές πρέπει να έρθουν και να παρακαλέσουν για ένα πιο υγιή γήπεδο;
Μήπως να προσφέρετε και σε αυτά τα παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο σε υγιή χώρο; Πάψτε να κλείνετε τα αυτιά σας στις φωνές των παιδιών…. Ως πότε;;;;;;;;;;;;
Ρίξτε μια ματιά και στο blog του ΑΟ Σάμης. “Ευχαριστούμε πολύ τις τοπικές αρχές για την “αμέριστη υποστήριξη  τους και την θετική ανταπόκριση τους σε όλα τα αιτήματα της ομάδας μας. Είναι ντροπή να παρακαλάμε να καθαριστεί το γήπεδο για να κάνουν τα παιδιά μας το χόμπι τους και το μόνο που εισπράττουμε να είναι αδιαφορία. Δεν πειράζει… Όπως τόσα χρόνια τα καταφέρνουμε “ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ” έτσι και φέτος.” ΑΟ Σάμης 
"Οι εγκαταστάσεις του Καραβόμυλου, όσον αφορά το μπάσκετ, το 5Χ5 και το τένις κατασκευάστηκαν αργότερα του κεντρικού γηπέδου επί Δημαρχίας, Γερασίμου Αρτελάρη, εξ ου και η ταμπέλα.
Εκ τότε, βέβαια, περίπου 10 χρόνια ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ σοβαρή επισκευή - συντήρηση και βέβαια θα ήταν περιττό να πω και εμπλουτισμού των εγκαταστάσεων.
Οι φθορές που έχει υποστεί ο συγκεκριμένος χώρος σε πολλά σημεία, σιγά-σιγά θα το καταστήσουν και αυτόν ακατάλληλο, παρόλο που (χωρίς να έχει μεγάλη σημασία) σε αυτόν τον χώρο γυμνάζονται καθημερινά 20-30 παιδιά και νέοι της περιοχής. Σε αυτόν τον χώρο, λοιπόν, λόγω θέσης όλο το καλοκαίρι καταφεύγουν και εκατοντάδες επισκεπτών για να αθληθούν, μιας και είναι ο μόνος σε Σάμη και Πύλαρο.
Εδώ και τρία χρόνια δε, εγκατέστησαν ακριβώς κάτω από τον χώρο του τένις τους κάδους σκουπιδιών όπου τα γύρω ξενοδοχεία αδειάζουν τα σκουπίδια τους (και καλά κάνουν) μεταξύ 18:00 - 21:00, κάνοντας την ατμόσφαιρα για αθλητές και περιπατητές της παραλιακής Σάμης-Καραβομύλου "ιδανική"!
Πάμε τώρα στο κεντρικό γήπεδο του ποδοσφαίρου. Αυτό, λοιπόν, στερείται, οποιασδήποτε αποδεκτής για την σημερινή πραγματικότητα, λειτουργικότητα και χρήση.

Είναι ακατάλληλο, επικίνδυνο και απολύτως ξεπερασμένο.

Το γεγονός ότι ο ΑΟ Σάμης γυμνάζεται εκεί είναι απαράδεκτο και ασυγχώρητο για όλους!

Το γήπεδο αυτό έπρεπε να έχει αντικατασταθεί τουλάχιστον εδώ και 15 χρόνια όχι μόνο λόγω της ακαταλληλότητας του, αλλά και λόγω της θέσης του και εξηγούμαι "κύριοι της εκάστοτε εξουσίας" το γήπεδο αυτό είναι ίσως το γήπεδο με την πιο ακριβή θέα στην Ελλάδα, μιας και καταλαμβάνει σχεδόν το σύνολο της παραλιακής οδού του Καραβομυλού, έχοντας καταστήσει τον Καραβόμυλο, το μοναδικό παραλιακό χωριό στην Κεφαλονιά που δεν έχει παραλία, "περαντζάδα", όπως λέμε οι Κεφαλονίτες, άρα λοιπόν κύριοι "οραματιστές και κατέχοντες την εξουσία" η δημιουργία ενός νέου γηπέδου δεν θα ήταν μόνο αθλητικό γεγονός, αλλά και πολιτικό!
Και θα πει ο άλλος "τι λες ρε φίλε και που θα βρούμε το χώρο, τα χρήματα..."; Η αναγκαία έκταση έχει αποκτηθεί από τον πρώην Δήμο Σάμης και είναι περίπου τα 20 στρέμματα.
Τα χρήματα, αχ αυτά τα χρήματα... Λοιπόν, η κατασκευή ενός πλήρως εξοπλισμένου, σύγχρονου γηπέδου, στοιχίζει περίπου στα 400.000 ευρώ.
Ας υποθέσουμε ότι οι κύριοι "κατέχοντες την εξουσία" δεν είναι τόσο ικανοί, παρόλο που γνωρίζουμε το αντίθετο... και δεν μπορούν να μπουν σε κανένα πρόγραμμα επιχορήγησης από το Υπουργείο Αθλητισμού, ΕΣΠΑ, κλπ, ή τέλος παντων δεν καταφέρουν, που πολύ αμφιβάλλω, γιατί μέχρι τώρα έχουν αποδείξει το εναντίον, να βοηθήσουν από πουθενά μήπως το να βγάλουν το ποσό από το ποσοστό που δικαιωματικά πρέπει να πηγαίνει στον αθλητισμό και τον πολιτισμό από τις εισπράξεις των Σπηλαίων του λιμανιού και της Αντισάμου, θα ήταν θεμιτό.
Και θα πει κάποιος "κάτσε ρε τα χρήματα αυτά είναι για όλη την Κεφαλονιά"! Ναι, αλλά ρε παιδιά, και η Σάμη στην Κεφαλονιά είναι, εκτός αν κάνω λάθος.
Βέβαια με την ανταποδοτικότητα που έχει επιδείξει ο Δήμος στην περιοχή της Σάμης η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει να αμφιβάλλω και εγώ. Και τέλος να θυμίσω σε όλους αυτούς που θα απαντήσουν-σχολιάσουν ή όχι ότι το μόνο πράγμα που πρέπει να σκεφτούν είναι που θα ήθελαν οι ίδιοι να βλέπουν τα παιδιά τους, σε ένα ανθρώπινο, υγιές και σωστό περιβάλλον, όπως τους αθλητικούς χώρους ή οπουδήποτε αλλού.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Πολυχρονάτος Γιώργος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου