Τρίτη, Ιουλίου 1

Αποθέωση στην άφιξη, στήριξη στον Γκέκα


Περίπου 300 φίλαθλοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (1/7) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και υποδέχθηκαν την αποστολή της εθνικής μας ομάδας, στην επιστροφή της από τη Βραζιλία.
Η έκφραση ευγνωμοσύνης για τη σπουδαία παρουσία της «γαλανόλευκης» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με την πρόκριση στους «16» και τον αποκλεισμό στα πέναλτι εκφράστηκε με την αγάπη που έδειξε ο κόσμος στους Ελληνες διεθνείς, με το σύνθημα «Φάνης Γκέκας οέ, οέ, οέ» να είναι αυτό που ακούστηκε τις περισσότερες φορές, ως στήριξη για το χαμένο πέναλτι στην αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα.
Το τσάρτερ της Aegean προσγειώθηκε στις 18:00 από την Φρανκφούρτη, βάζοντας τέλος στο μακρύ ταξίδι το οποίο ξεκίνησε σχεδόν 24 ώρες νωρίτερα από το Ρεσίφε, μέσω Σάο Πάολο και της Γερμανικής πόλης.
Πρώτος ο Μανωλάς
Τα συνθήματα αποθέωσης και στήριξης των διεθνών ήταν πολλά. Εν αναμονή της εξόδου των παικτών από την πλαϊνή πόρτα, απευθείας μέσα από το χώρο παραλαβής των αποσκευών, αρκετές φορές ακούστηκε το σύνθημα «Φάνης Γκέκας, οέ, οέ, οέ». Αυτό ήταν που κυριάρχησε και στη συνέχεια, όταν άνοιξε η πόρτα. Για πρώτη φορά αυτό έγινε στις 18:24 με τον Κώστα Μανωλά να βγαίνει μόνος του, έχοντας πάρει τα πράγματά του, γνωρίζοντας την αποθέωση. «Υπάρχει πίκρα για τον αποκλεισμό με δεδομένο ότι θεωρούσαμε πως μπορούμε να αποκλείσουμε την Κόστα Ρίκα», σχολίασε ο αμυντικός του Ολυμπιακού.
Περίπου δέκα λεπτά αργότερα άρχισαν οι υπόλοιποι διεθνείς να κάνουν την εμφάνισή τους στον κόσμο, με πρώτο τον Γιώργο Καραγκούνη και δεύτερο τον Κώστα Κατσουράνη.
«Ο Έλληνας που θα είχε ζήσει τα πάντα»!Αμφότεροι άκουσαν το όνομά τους να γίνεται σύνθημα από τον κόσμο, όπως, μεταξύ άλλων και ο Τοροσίδης αλλά και ο Φερνάντο Σάντος, παρά το γεγονός ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν επέστρεψε με την αποστολή στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, βρίσκεται ήδη στην πατρίδα του, με το γνωστό θέμα που προέκυψε με τα εισιτήρια που τον έστειλαν άρον-άρον στην Πορτογαλία μετά το τέλος του αγώνα με την Κόστα Ρίκα.
Ο Γιώργος Καραγκούνης, στο «αντίο» του στην Εθνική, συγκινημένος και από την αποθέωση, δήλωσε: «Ευχαριστούμε πολύ. Κάναμε περήφανους όλους τους Ελληνες. Είναι σημαντικό ότι τους βγάλαμε στους δρόμους και στις πλατείες».
Οι παίκτες έφευγαν προς το πούλμαν από ένα μικρό διάδρομο που είχε σχηματιστεί και εκεί κατάφεραν να πουν βιαστικά μία-δύο ατάκες στους δημοσιογράφους που τους περίμεναν, εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο.
Συγκίνηση για Γκέκα
Το κεντρικό πρόσωπο της άφιξης, αυτός που άκουσε περισσότερες φορές από όλους το όνομά του ήταν ο Φάνης Γκέκας, που εμφανώς συγκινημένος από την αποθέωση, επεσήμανε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα. Για μένα σημαίνει πάρα πολλά αυτό, ευχαριστώ πάρα πολύ. Και εμείς ευχαριστούμε τον κόσμο, τον ανταμείβουμε για την αγάπη αυτή».
Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης τόνισε: «Ευχαριστούμε πολύ, κοιτάμε τη συνέχεια», ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης δήλωσε έκπληκτος από το μέγεθος της υποδοχής: «Τόσο μεγάλη υποδοχή όχι, δεν την περίμενα, αν και, εντάξει, το αξίζαμε αυτό».
Αποθέωση στην άφιξη, στήριξη στον ΓκέκαΟ Γιώργος Σαμαράς, στον οποίο κάποιοι έλεγαν «αναλαμβάνεις εσύ αρχηγός», δήλωσε με αφορμή την επισήμανση που του έγινε ότι ακόμα και 5χρονα παιδιά είναι στην υποδοχή: «Αυτή είναι η χαρά και η αγάπη του ποδοσφαίρου. Εχουμε ακόμα χρόνο για την επόμενη μέρα, όλα καλά παιδιά, ευχαριστούμε».
Ο Ανδρέας Σάμαρης ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποδοχή και πρόσθεσε, μετά από σχετική ερώτηση: «Οποιος παίζει την εθνική είναι ευλογημένος».
Ο Παναγιώτης Κονέ ανέφερε ότι «έχει δείξει ο ελληνικός λαός ότι αγαπάει τις εθνικές ομάδες», ενώ ο Βασίλης Τοροσίδης είπε: «Πάνω από όλα η Εθνική ομάδα».
Ο team manager της Εθνικής, Τάκης Φύσσας, αφού έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες και ευχαρίστησε τον κόσμο, ανέφερε: «Πλέον το θέμα είναι να συνεχιστούν οι επιτυχίες, να θέτουμε κάθε φορά στόχο και να τον πετυχαίνουμε, αρχίζοντας με το Euro του 2016».

Από πλευράς της πολιτείας, την αποστολή υποδέχθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.
http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου