Κυριακή, Σεπτεμβρίου 21

Βήμα πρόκρισης η Πρόοδος 1–0 τον Πάγκε στο Αργοστόλι


ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ  01
                                           
Συνέχεια της αγωνιστικής του τοπικού κυπέλλου, σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου όπου ο νεανικός Παγκεφαλληνιακός φιλοξενούσε την Πρόοδο Ιθάκης.
Η ομάδα του Κ. Πίππου θα πάρει μια μεγάλη νίκη που ισοδυναμεί με την μισή πρόκριση στον επόμενο γύρο με σκορ 1-0!
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο και τους γηπεδούχους να έχουν μια ανούσια υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, να χάνουν την ευκαιρία να προηγηθούν με την άστοχη εκτέλεση πέναλτι με τον Τούρλα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και τους φιλοξενούμενους της Προόδου, παρά τις ελλείψεις τους, να είναι πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία τους, ενώ όταν τους δόθηκε η ευκαιρία σε μια τους αντεπίθεση πέτυχαν το μοναδικό "χρυσό" γκολ της συνάντησης, παρακαταθήκη για τον επαναληπτικό της Ιθάκης.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα θα είναι για τους γηπεδούχους στο 5΄ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά ο Τούρλας θα στείλει την μπάλα στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και στη συνέχεια να καταλήγει άουτ. 
Στο 18' και πάλι οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να απειλήσουν με ένα μακρινό σουτ του Τούρλα αλλά η μπάλα θα φύγει μακριά άουτ χωρίς να ανησυχήσει καθόλου τον Τσιντήλα Γ..
Νέα ευκαιρία για την ομάδα του Γ. Βασιλάκη στο 29' όταν ο Τούρλας με δυνατό πλάγιο θα φέρει την μπάλα λίγο έξω από την μικρή περιοχή, Ο Τσιντήλας με έξοδο απομακρύνει την μπάλα προσωρινά για να φτάσει στον Γ. Κουλουμπή η κεφαλιά του οποίου θα περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Θιακών άουτ.
Η Πρόοδος θα απαντήσει στο 34΄όταν ο Τζίμας μετά από πάσα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, θα φύγει από αριστερά θα μπει στην περιοχή και από πλάγια θα επιχειρήσει ένα διαγώνιο σουτ που θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ.
Στο 41' οι φιλοξενούμενοι μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Τσίρου η μπάλα θα φτάσει στην περιοχή, ο Αρταβάνης θα πιάσει την γυριστή κεφαλιά και αυτή θα περάσει και πάλι άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κομπορόζου.
Ο Ντεντλάλα στο 44' μετά από κάθετη πάσα θα προλάβει την έξοδο του Τσιντήλα αλλά θα τσιμπήσει την μπάλα λίγο πιο δυνατά από όσο έπρεπε με αποτέλεσμα να καταλήξει άουτ.
Το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με την μεγαλύτερη ευκαιρία της να μπει μπροστά στο σκορ η ομάδα του Αργοστολιού όταν ο Τούρλας θα κερδίσει πέναλτι από τον Παπαδόπουλο, το εκτελεί ο ίδιος, ο Τσιντήλας όμως θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα διώξει εντυπωσιακά την μπάλα κόρνερ.
Έτσι το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο έμπειρος Β. Πρεβεζιάνος θα μπει σαν αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο προσδίδοντας περισσότερη ποιότητα στο παιχνίδι της ομάδας της Ιθάκης.
Στο 60' ο Αντωνίου μετά από κόντρες μέσα στην περιοχή της Προόδου θα γίνει κάτοχος της μπάλας αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχειρεί θα περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του εξαιρετικού Γ. Τσιντήλα.
Έτσι φτάσαμε στο 80' με την Πρόοδο να ανοίγει το σκορ. Συγκεκριμένα ο Αρταβάνης μετά από γύρισμα από δεξιά της μπάλας στη μεγάλη περιοχή με κοντινό πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα του Κομπορόζου για το 0-1 εν μέσω πανηγυρισμών των συμπαικτών του.
Στο 86' σε αντεπίθεση από δεξιά του Παγκεφαλληνιακού ο Κίριο θα βγάλει παράλληλη πάσα τον Θωμά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο τελευταίος δεν κάνει καλό κοντρόλ δίνοντας τη δυνατότητα στον Γ. Τσιντήλα να προλάβει και να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

Τελευταία φάση πριν το φινάλε στο 88'. Ο Κίριο εκτελεί φάουλ από πλάγια θέση, η μπάλα θα περάσει από όλους, θα σκάσει στο έδαφος και ο Γ. Τσιντήλας για μια ακόμη φορά θα απομακρύνει ενστικτωδώς την μπάλα κόρνερ και παράλληλα τον κίνδυνο για την εστία του.
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Β. Μουζακίτη και Θ. Λυμπερόπουλο.
Οι συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός:(Γ. Βασιλάκης), Κομπορόζος, Γ. Κουλουμπής, Μεγαδούκας (81΄Τζάκης), Θωμάς, Μπάμπης (68΄Κοτίνης), Γιαννάτος, Κίριο, Αντωνίου, Ντεντλάλα, Τούρλας, Τριανταφυλλίδης.
Πρόοδος:(Κ. Πίπος), Γ. Τσιντήλας, Κωστόπουλος, Τ. Τσιντήλας, Παπαδόπουλος, Τσίρος, Τζίμας (90' Λιβάνης), Βλασσόπουλος, Τσάμης, Αρταβάνης, Βασιλάκης, Σκλαβενίτης (46' Πρεβεζιάνος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου