Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 19

Λάβετε θέσεις.... αρχίζουν τα ματς.... Το Σαββατοκύριακο οι πρώτοι αγώνες του κυπέλλου


Αρχίζουν τα ματς............
Μετά από πολύμηνη αποχή από την επίσημη αθλητική δραστηριότητα, το τοπικό μας ποδόσφαιρο είναι έτοιμο να προσφέρει νέες συγκινήσεις στον φίλαθλο κόσμο των νησιών μας τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο Ερασιτεχνών.
Φέτος όλοι ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια ποιοτική παρουσία των ομάδων με πλούσιο θέαμα και ένα πρωτάθλημα ή κύπελλο, πολλών και όχι ολίγων όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Την αισιοδοξία μας αυτή την αντλούμε από την ενίσχυση αρκετών ομάδων με αποτέλεσμα τα φαβορί να είναι αρκετά.
Αρχή λοιπόν με το κύπελλο Ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών το προσεχές Σαββατοκύριακο 20-21/9 και τους πρώτους αγώνες για την 1η φάση 1η σειρά του θεσμού.
Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν δυο παιχνίδια αυτά της Εικοσιμίας με την Α.Ε.Κ. και του Παγκεφαλληνιακού με την Πρόοδο Ιθάκης. Επίσης σε κάποια άλλα υπάρχει απλά ενδιαφέρον και σε άλλα δεν πρέπει, αν έρθουν όλα φυσιολογικά, να έχουν πρόβλημα τα φαβορί!
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές
1η αγωνιστική 1ης φάση 1ης σειράς
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  20-9-2014 ώρα 11:30
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο.Κ.Ι. – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
Γασπαράτος
Γιώργος
Λυμπερόπουλος Θ.
Κομητόπουλος Π.
2.
Σάββατο  20-9-2014 ώρα 17:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
Ματιάτος
Διονύσης
Βασιλόπουλος Δ.
Αντωνάτος Γερ.
3.
Σάββατο  20-9-2014 ώρα 17:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
Κομητόπουλος
Παναγής
Γασπαράτος Γ.
Μυρσίνιας Γ.
4.
Σάββατο  20-9-2014 ώρα 17:00
Δημοτικό Τζανάτων
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝ. – Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
Μενεγάτος
Λευτέρης
Κιόσης Κ.
Μουζακίτης Β.
5.
Κυριακή  21-9-2014 ώρα 11:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
ΠΑΓΚΕΦ/ΝΙΑΚΟΣ – ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚ.
Βασιλόπουλος
Δημήτρης
Μουζακίτης Β.
Λυμπερόπουλος Θ.
6.
Κυριακή  21-9-2014 ώρα 17:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  – Α.Ε. ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
Ματιάτος
Διονύσης
Γασπαράτος Γ.
Κομητόπουλος Π.
7.
Κυριακή  21-9-2014 ώρα 17:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
Κιόσης
Κώστας
Μενεγάτος Λ.
Βασιλόπουλος Δ.
8.
Κυριακή  21-9-2014 ώρα 17:00
Δημοτικό Τζανάτων
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ  – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
Βουτσινάς
Άγγελος
Μουζακίτης Β.
Μυρσίνιας Γ.
9.
Κυριακή 21-9-2014 ώρα 17:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο. ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
Λυμπερόπουλος Θόδωρος

 
Α.Ο.Κ.Ι. - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
                                   
Πρεμιέρα του τοπικού κυπέλλου αλλά και της φετινής αγωνιστικής το Σάββατο το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με τον Α.Ο.Κ.Ι. να φιλοξενεί τον πάντα υπολογίσιμο Οδυσσέα Ιθάκης που από φέτος θα αγωνίζεται και πάλι στην Α’ κατηγορία.
Σίγουρα οι «μαυρόασπροι» του Γιάννη Τζουγανάτου πολύ ενισχυμένοι φέτος είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, ενώ παράλληλα θέλουν μια καλή εμφάνιση ώστε να στείλουν το μήνυμα στους αντιπάλους τους ότι φέτος θα δούμε μια διαφορετική προς το καλύτερο ομάδα.
Ο Οδυσσέας θα προσπαθήσει για το καλύτερο και πιο πολύ μια πειστική εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που αναμένεται να είναι πρωταγωνίστρια στο τοπικό μας ποδόσφαιρο την νέα περίοδο.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
                                             
Εδώ τα πράγματα δείχνουν ως ξεκάθαρο φαβορί, όχι μόνο για τη νίκη αλλά και για την πρόκριση στον επόμενο γύρο, την ομάδα του Μιχάλη Αθηναίου. Η διαφορά μιας κατηγορίας αλλά και η ανωτερότητα των γηπεδούχων δίνουν σοβαρό προβάδισμα σε αυτήν.
Οι Λακηθρινοί φέτος φαίνονται πιο ενισχυμένοι, παρά τις όποιες αποχωρήσεις από το περυσινό ρόστερ και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία μιας διάκρισης και στο κύπελλο, φτάνοντας όσο πιο μακριά μπορούν στον θεσμό.
Μάλιστα εκτός της νίκης θα προσπαθήσουν για ένα σκορ ασφαλείας ώστε όταν θα πάνε στο "ξερό" των Μακρυωτίκων για τη ρεβάνς να μην κινδυνέψουν.
Από την άλλη οι Ρυσσιάνοι ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι το φαβορί και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο με βασικό στόχο μια καλή παρουσία και γιατί όχι και την έκπληξη!!
Η προετοιμασία άλλωστε ήταν σύντομη και σίγουρα δεν μπορεί να είναι έτοιμοι για ένα τέτοιο παιχνίδι.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
                                                  
Άλλο ένα ζευγάρι που έχει φαβορί και δεν είναι άλλο από την Σάμη. Οι τυπικά γηπεδούχοι του Γ. Καρελάκη πολύ ενισχυμένοι φέτος και τον πήχη πολύ ψηλά ανεβασμένο, έχουν σαν έναν από τους στόχους τους το κύπελλο και την διάκριση σε αυτό. 
Ήρθαν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα, όπως και ένας αξιόλογος προπονητής με αποτέλεσμα φέτος να αναμένουμε να δούμε μια διαφορετική Σάμη, που να μπορεί να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω και γιατί όχι και ένα πρωτάθλημα Α΄κατηγορίας για πρώτη φορά στην ιστορία της!! 
Το μοναδικό της πρόβλημα θα είναι το γηπεδικό, αφού και φέτος δεν θα αγωνίζεται στην φυσική της έδρα, αυτή του Καραβομύλου, αλλά στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Φυσιολογικά δε μπορεί να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στα Ομαλά που ακόμη ψάχνονται μετά τον περυσινό τους υποβιβασμό στην Β’ κατηγορία. 
Χωρίς μεταγραφές και αρκετές αποχωρήσεις τα πράγματα απέναντι σε έναν καλύτερο αντίπαλο σίγουρα γίνονται δύσκολα για την συμπαθή ομάδα των Ομαλών.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
                                                               
Στα Τζανάτα θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με αντίπαλους δυο εκπροσώπους της Β΄κατηγορίας. Τον Ηρακλή Πρόννων και την Ανωγή.
Οι γηπεδούχοι άργησαν πολύ να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να φαίνονται ανέτοιμοι, κάτι που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια τους και το οποίο θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι αρκετά ενισχυμένοι και πιο έτοιμοι φέτος φιλοξενούμενοι της Ανωγής και να βάλουν εξ’ αρχής τις βάσεις εκείνες που θα τους δώσουν σιγουριά πρόκρισης στον επαναληπτικό του Αγίου Αντωνίου.
Πάντως θεωρούμε ότι το παιχνίδι θα είναι αρκετά ενδιαφέρον με τις δυο ομάδες να θέλουν να μπουν με το «δεξί» στις φετινές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις!
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
                                                           
Ένα από τα δυνατά παιχνίδια της 1ης φάσης είναι αυτό μεταξύ του Πάγκε και της Προόδου την Κυριακή το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Η ομάδα του Γιώργου Βασιλάκη χωρίς αλλαγές στο ρόστερ της σε σχέση με πέρυσι παραμένει μια πολύ αξιόλογη ομάδα και σαν γηπεδούχος θέλει να μπει με το «δεξί» στον θεσμό του κυπέλλου αφού στο Βαθύ μετά από μια εβδομάδα και στον επαναληπτικό τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.
Όσον αφορά την Πρόοδο η οποία από φέτος θα έχει στον πάγκο της τον Κώστα Πίπο, θα παρουσιαστεί με αρκετές όσο και σημαντικές απουσίες αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι θα  έρθει στην Κεφαλονιά για «τουρισμό» έχοντας μάλιστα αποδείξει ότι κάθε παιχνίδι το παλεύει ξεχωριστά. Και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που την κάνει επικίνδυνη.
Με αυτά λοιπόν αναμένουμε να δούμε ένα ποιοτικό παιχνίδι με θέαμα και ενδιαφέρον από τις δυο ομάδες.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
                                                 
Εδώ η κληρωτίδα έπαιξε το δικό της παιχνίδι βγάζοντας έναν πρόωρο τελικό πριν καλά-καλά ξεκινήσει η νέα περίοδος που σίγουρα κανένας από τις δυο ομάδες δεν επιθυμούσε!
Έτσι δυο ομάδες που σαν στόχο κάθε χρονιά έχουν την διάκριση τους εκτός του πρωταθλήματος και στο κύπελλο, η Εικοσιμία με την Α.Ε.Κ. θα «κονταροκτυπηθούν» προκειμένου να πάρουν μια νίκη και «καθαρή», αν είναι εφικτό, η οποία θα τους δίνει προβάδισμα όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.
Πραγματικά το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της σειράς και πολύ αμφίρροπο αφού εκτός από το ρόστερ της κάθε ομάδας και την κατάσταση που βρίσκεται θα παίξουν ρόλο και άλλα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπως η ψυχολογία, το πάθος αλλά και ποια το θέλει περισσότερο.
Οι γηπεδούχοι ναι μεν ενισχύθηκαν με καλούς ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων τους Νίκο Ψάλτη, Ηλία Γιαννά, Δημήτρη Αποστόλου και Άθω Τραυλό, όμως έχασαν και βασικούς ποδοσφαιριστές από το περυσινό τους ρόστερ όπως είναι ο αμυντικός Χρήστος Φωκάς και ο «πορτιέρο» Αποστόλης Καραίσκος με αποτέλεσμα να δείχνουν λίγο αποδυναμωμένοι σε συγκεκριμένες θέσεις.
Από την άλλη οι «κιτρινόμαυροι» εντελώς αλλαγμένοι με νέο «αίμα» σε σχέση με τα δυο τελευταία χρόνια της ποδοσφαιρικής τους κυριαρχίας παράλληλα με την κατάκτηση ισάριθμων πρωταθλημάτων και νέο κουμάντο στο «τιμόνι» τους ένα εξαιρετικό προπονητή, θέλουν να μπουν με το «δεξί» στις επίσημες φετινές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις φεύγοντας από τις Κεραμειές με ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους δίνει πιθανότητες πρόκρισης στον επόμενο γύρο.
Σίγουρα πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει και θεωρούμε ότι όλα είναι ανοικτά για την πρόκριση της μιας ή της άλλης ομάδας.
Τόσο ο προπονητής των γηπεδούχων Δημήτρης Ζησιμάτος όσο και ο Γιώργος Τόγιας από πλευράς φιλοξενούμενων δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και αναμένεται να παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες που διαθέτουν.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ – ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΟΚΑΠ
                                                                       
Άλλο ένα παιχνίδι από αυτά που θα λέγαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον με δυο παλιούς γνώριμους, τον νεοφώτιστο Πυλαριακό της Α΄ κατηγορίας και τον Παπυργιακό της Β’ να βρίσκονται αντίπαλοι σε ένα παιχνίδι στο οποίο υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και θα διεξαχθεί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Σίγουρα το φαβορί για μια νίκη φαίνεται να είναι είναι οι τυπικά γηπεδούχοι. Μια νίκη που πιθανόν να τους φέρει πιο κοντά στον επόμενο γύρο του θεσμού. Άλλωστε είναι σαφώς πιο έτοιμοι από τον αντίπαλο τους.
Η ομάδα του Κώστα Κουγιανού μετά από χρόνια επανήλθε στα μεγάλα «σαλόνια» του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου, έχει ενισχυθεί σημαντικά και ο μεγάλος φετινός της στόχος είναι να παραμείνει και να εδραιωθεί στην Α’ κατηγορία.
Ο νεανικός Παπυργιακός από την άλλη πέρυσι έχασε την άνοδο στο παραπέντε και φέτος με μικρή ενίσχυση, αλλά και με αρκετές αποχωρήσεις είναι δύσκολο να προβλεφθεί η πορεία του τόσο στο κύπελλο όσο και στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας.
Το σίγουρο όμως είναι ότι σε αυτό το παιχνίδι κατεβαίνει για το καλύτερο!
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
                                                          
Εδώ συγκρούονται δυο ομάδες Α’ κατηγορίας και ίσως υπάρξει ενδιαφέρον για την ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Είναι ένα παιχνίδι που και οι δυο ομάδες θέλουν την πρόκριση ώστε να συνεχίσουν στον θεσμό αλλά και να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται σε αυτόν, παράλληλα με ένα καλό ξεκίνημα στην πρεμιέρα των φετινών τους επίσημων υποχρεώσεων.
Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους αφήνει περιθώρια πρόκρισης στον επαναληπτικό. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν για τον ίδιο λόγο να διεκδικήσουν τη νίκη ώστε να κάνουν πιο απλά τα πράγματα στη ρεβάνς και να πάνε με καλύτερες προϋποθέσεις για την πρόκριση
Πάντως θεωρούμε ότι θα έχουμε ένα αρκετά ενδιαφέρον για πολλούς λόγους παιχνίδι στα Τζανάτα.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
                                                
Στο παιχνίδι αυτό κάνει την επίσημη "παρθενική" του εμφάνιση στο τοπικό ποδόσφαιρο ο νεοσύστατος Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς. 
Μια ιστορική ημέρα για την ομάδα του Τάκη Φωή απέναντι στον πολύ δυνατό Παλληξουριακό.
Ούτε λόγος να γίνεται για το ποιος είναι το φαβορί όχι μόνο του συγκεκριμένου παιχνιδιού αλλά και της πρόκρισης, που δεν είναι άλλος από τον Παλληξουριακό.
Η ομάδα του Διονύση Λιονάτου πολύ ενισχυμένη και δυνατή φέτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα από τον άπειρο και ενισχυμένο με αρκετά νεαρά παιδιά αντίπαλο της.
Ο Π.Α.Ο. από την πλευρά του θα αρκεστεί σε μια καλή εμφάνιση αλλά και το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα στην πρώτη του και ιστορική, όπως προαναφέραμε, παρουσία στο τοπικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι των νησιών μας, απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο του, τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να βρει στον δρόμο του και στην πρώτη του επίσημη παρουσία.
*** Οι φώτο είναι από τα περυσινά παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου