Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18

Legion Run:Έχουμε στόχο να προσφέρουμε μια μοναδική μέρα για όσους παραβρεθούν στο χώρο του The Ranch...


Συνέντευξη έδωσαν οι διοργανωτές του Legion Run σχετικά με την διοργάνωση τους την 19η Οκτωβρίου 2014 στο Σοφικό Κορινθίας.
Ας δούμε τι ανέφεραν:
Τι είναι το legion run;
Το Legion Run είναι μια ανεπανάληπτη, μια έντονη εμπειρία ζωής, που θα μπορούσε εύκολα να καταταγεί στη λίστα των καλύτερων στιγμών που μπορεί να ζήσει κάποιος. Η διοργάνωση αποτείνεται από μια μη-διαγωνιστική διαδρομή πέντε χιλιομέτρων με παγκοσμίου κλάσης εμπόδια από λάσπη, φωτιά, συρματόπλεγμα και άλλα υλικά, τα οποία είναι σχεδιασμένα να προκαλέσουν το σώμα και το μυαλό και ένα παράλληλο, ολοήμερο φεστιβάλ με ζωντανή ροκ μουσική, παιχνίδια, διαγωνισμούς, φαγητό και ποτό με χορηγό το Shark Energy Drink σε συνεργασία με το The Ranch.
Σε ποιους απευθύνεται;
Το Legion Run συμβολίζει την ίδια τη ζωή και συνεπώς απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν, ξέρουν και απολαμβάνουν τη ζωή.  Ο κάθε ένας και κάθε μια συμμετέχει για τους δικούς του προσωπικούς λόγους όπως την αποδοχή μιας πρόκλησης, τη δοκιμασία, την εμπειρία κάτι διαφορετικού που φαίνεται δύσκολο, η απλά την ευκαιρία να διασκεδάσει σε ένα περιβάλλον που δεν θα τον/την κρίνει κανείς. Όπως και στη ζωή, παρόλο που οι στόχοι και τα εμπόδια είναι ατομικό θέμα, κάποτε χρειάζεται να δεχτούμε και να δώσουμε βοήθεια. Η διαδρομή του Legion Run αναπαριστά αυτό ακριβώς- προσκαλεί τους ανθρώπους να πολεμήσουν τους φόβους τους και κάνοντας το αυτό να βοηθήσουν και να βοηθηθούν από τα άτομα της δικής τους ομάδας και από όλους τους υπόλοιπους. Αυτό σημαίνει το: “We Are Legion;We Are One Of Many”!
Έχουμε στόχο να προσφέρουμε μια μοναδική μέρα για όσους παραβρεθούν στο χώρο του The Ranch, στο Σοφικό Κορινθίας και είμαστε σίγουροι για το πόσο μοναδικά έντονη είναι αυτή η εμπειρία. Η Αθήνα θα έχει την ευκαιρία να ζήσει ο,τι έχουν ζήσει χιλιάδες Ευρωπαίοι, στις 19 Οκτωβρίου στο Σοφικό, Κορινθίας.
Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν; Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις;
Λόγο της μη διαγωνιστικής φύση του, γεγονός που το διαφοροποιεί από ανάλογες διοργανώσεις, το Legion Run είναι ανοιχτό για άτομα άνω των 18 από όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Σκοπός δεν είναι ο ανταγωνισμός αλλά η πρόκληση του να κατορθώσει να περάσει κάποιος από εμπόδια τα οποία είναι ομολογουμένως αρκετά δύσκολα η περηφάνια του να ξεπεράσει κάποιος δυσκολίες οι οποίες αρχικά του φαίνονταν ακατόρθωτες. Εννοείτε πως χρειάζεται καλή υγεία και  η μέση φυσική κατάσταση. Για να λάβει κάποιος μέρος στο Legion Run χρειάζεται να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση με την οποία αναλαμβάνει ο ίδιος/α την ευθύνη. Στο χώρο θα υπάρχει ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και ασθενοφόρο, ενώ σε κάθε εμπόδιο θα υπάρχουν εθελοντές για την προστασία των δρομέων.
Ποιες ακριβώς είναι οι δραστηριότητες που καλούνται να διαγωνιστούν οι συμμετέχοντες;
Οι συμμετέχοντες καλούνται να περάσουν, και όχι να διαγωνιστούν, 18 μεγάλα εμπόδια από λάσπη, φωτιά, συρματόπλεγμα και όχι μόνο, τα οποία βρίσκονται πάνω σε μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων. Ο μόνος αντίπαλος είναι η διαδρομή και ο εαυτός μας.
Οι περιγραφές των εμποδίων καθώς και η διαδρομή  μπορούν να βρεθούν  στη ιστοσελίδα μας www.legionrun.gr.
Κάθε πότε γίνεται; Και πώς γίνεται η επιλογή της πόλης;
Η πρεμιέρα του Legion Run ήταν στη Κύπρο, στη 29 Μαρτίου. Ο στόχος μας σαν διοργάνωση είναι να πάμε στις κύριες πόλεις και πρωτεύουσες της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης. Έχουμε περάσει μέχρι τώρα από τη Θεσσαλονίκη, τη Σόφια και πάμε στη Βουδαπέστη το Σεπτέμβριο πριν να έρθουμε στην Αθήνα τον Οκτώβριο. Η περιοδεία του 2015, ξεκινά πάλι από την Κύπρο στις 28 Μαρτίου και φαίνεται πως θα έχουμε περισσότερους προορισμούς, ίσως και εκτός Ευρώπης.
Υπάρχει βραβείο, εκτός από την εμπειρία και την περιπέτεια;
Σκόπιμα οργανώνουμε το Legion Run σαν μια διοργάνωση χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα η οποία είναι κατεξοχήν ομαδική. Θεωρούμε πως το βραβείο και ανταμοιβή είναι εσωτερικά και έρχονται με τη μορφή της περηφάνιας για την ολοκλήρωση της πρόκλησης, της χαράς και της διασκέδασης. Συνεπώς δεν δίνουμε βραβεία, δεν ανακηρύσσουμε νικητές και δεν χρονομετρούμε. Δίνουμε όμως ένα μπλουζάκι το οποίο στην ουσία κερδίζεται μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής  και δηλώνει την περηφάνια του να υπερβεί κάποιος προσωπικά όρια και προκλήσεις.  
Ποιο κίνητρο θα προβάλλατε σε κάποιον να σηκωθεί από τον καναπέ του και να έρθει να σας βρει;
Το Legion Run είναι μια εμπειρία ζωής, μια μέρα που θα συγκαταλέγεται σίγουρα στις καλύτερες και πιο μοναδικές μέρες στη ζωή κάποιου. Δεν το λέμε εμείς και δεν είναι υπερβολικό διαφημιστικό τέχνασμα. Η σελίδα μας στο Facebook, τα λέει όλα μέσω όσων μας έχουν τιμήσει με τη συμμετοχή τους μέχρι τώρα. Όλοι έχουμε την ανάγκη να ξεδώσουμε και να ξεσκάσουμε, ειδικά στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε. Για όσους το σκέπτονται ακόμα, απλά θα έλεγα "ελάτε για θα βιώσετε κάτι ανεπανάληπτο, που είναι την ίδια στιγμή τόσο ανθρώπινο γιατί όλοι στο τέλος της μέρας δεχόμαστε και δίνουμε βοήθεια σε καταστάσεις δύσκολες και όλοι θέλουμε να νιώσουμε την ευφορία κάνοντας κάτι εντελώς διαφορετικό από την καθημερινότητα". Μπορούμε όντως να περνάμε καλά και να διασκεδάζουμε φτάνει να πιάνουμε τέτοιες ευκαιρίες. Είμαστε σίγουροι πως η Αθήνα θα αγκαλιάσει το Legion Run και ότι θα έχουμε μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις μας για φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου