Κυριακή, Σεπτεμβρίου 28

Θρίαμβος για την Εικοσιμία 4-0 στο Δ.Α.Κ. την Α.Ε.Κ.


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  0-4
                                   


Με το εισιτήριο της πρόκρισης και μια μεγάλη νίκη-πρόκριση 4-0, επί της πρωταθλήτριας Α.Ε. Κεφαλονιάς μέσα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ολοκλήρωσε τους διπλούς της αγώνες η Εικοσιμία με την "κιτρινόμαυρη" ομάδα.
Η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου επικράτησε δίκαια απέναντι στην Α.Ε.Κ. που και σε αυτό το παιχνίδι αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές και περιμένει τον Πυλαριακό σε διπλά και πάλι παιχνίδια να επιβεβαιώσει τον τίτλο του απόλυτου φαβορί.
Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά με στόχο να αιφνιδιάζουν την αντίπαλο τους και να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-1 από το πρώτο παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν όμως σωστά και στη συνέχεια ισορρόπησαν το παιχνίδι με το θέαμα πλέον να είναι πολύ καλό και από τις δυο πλευρές.
Το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί χωρίς σκορ.
Με την έναρξη του δεύτερου οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να πετύχουν το 0-1 στα πρώτα δευτερόλεπτα. Ένα γκολ που τους απέβαλε το άγχος και έφερε την απογοήτευση στο αντίπαλο «στρατόπεδο» για να έχουμε μια συνέχεια με την Εικοσιμία να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και να πετυχαίνει άλλα τρία γκολ μετατρέποντας το ντέρμπι σε περίπατο! 
Στο γεγονός αυτό συνετέλεσε και η είσοδος του Ντουκάι στον αγωνιστικό χώρο αλλά και η φυσιολογική κόπωση των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων που εκτός του ότι έπαιζαν από την αρχή με δέκα στη συνέχεια τραυματίστηκε και ο Μπαζάρογλου ο οποίος απλά βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο, αφού φαινόταν ότι δεν πατούσε καλά.
Φάσεις και γκολ
Στο 8’ ο Κονόμη θα πιάσει ένα δυνατό συρτό σουτ αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Καραίσκου.
Ο Κορσιάνος στο 9’ μετά από σέντρα του Κουμαριώτη θα βρεθεί σε πολύ επίκαιρη θέση για γκολ αλλά δεν θα βρει καλά την μπάλα με αποτέλσμα να χαθεί μια σπουδαία ευκαιρία για την ομάδα του αφού η μπάλα περνάει άουτ.
Ένα φάουλ από πλάγια δεξιά του Μπαζάρογλου στο 14’ θα αναγκάσει τον Γιαννά να πετάξει την μπάλα δύσκολα κόρνερ πάνω από το δοκάρι του.
Η Εικοσιμία θα φανεί απειλητική στο 21’ όταν ο Αποστόλου θα πιάσει ένα συρτό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα θα περάσει σύριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Δ. Ζησιμάτου στο 24’ με τον Κονόμη να κλέβει την μπάλα από τον Στεφανάτο να μπαίνει στην περιοχή, αποφεύγοντας τον τελευταίο αμυντικό που βρέθηκε μπροστά του, όμως ο Καραίσκος θα πέσει και θα αποκρούσει εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία κρατώντας το 0-0 και τις ελπίδες πρόκρισης για την ομάδα του.
Η Α.Ε.Κ. θα απαντήσει στο 33’ όταν ο Βαγγ. Σπανός θα κάνει μια σέντρα σουτ από αριστερά η μπάλα θα φτάσει στην περιοχή και στο δεύτερο δοκάρι για να πεταχτεί ο Κορσιάνος με κεφαλιά ψαράκι αλλά δεν θα προλάβει την μπάλα που καταλήγει άουτ.
Ένα δυνατό σουτ του Μπαζάρογλου από καλή θέση στο 45’ θα στείλει την μπάλα πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Γιαννά.
Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πετυχαίνουν το πολυπόθητο 0-1 με σουτ του Αποστόλου έξω από την περιοχή, σκορπώντας παράλληλα την απογοήτευση στους αντιπάλους τους που έβλεπαν την πρόκριση να χάνεται για την ομάδα τους.
Άμεση ήταν η απάντηση των «κίτρινων» όταν στο 47’ ο Χασάι θα γυρίσει την μπάλα στην περιοχή στον Κορσιάνο αλλά το σουτ του τελευταίου θα στείλει την μπάλα να περάσει σύριζα άουτ από το δοκάρι του Γιαννά.
Στο 48’ ο Αποστόλου θα πασάρει στον Κονόμη με τον τελευταίο εξ’ επαφής να αστοχεί στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ πάνω από τα δοκάρια.
Φάουλ του Μπαζάρογλου από πλάγια δεξιά στο 56’ θα αναγκάσει τον Γιαννά να διώξει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ.
Η Εικοσιμία πλέον με πολύ καλή κυκλοφορία και τελική πάσα, στο 58’ θα ζευγαρώσει τα τέρματα της (2-0) με γκολ που πετυχαίνει ο Αντωνάτος με ωραία κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Ντουκάι.
Στο 67’ η Εικοσιμία θα πετύχει το 0-3, με πλασέ του Γερασιμάτου και ενώ προηγουμένως είχε κλέψει την μπάλα από τον Τζάκη.
Δύσκολη απόκρουση στη συνέχεια του Γιαννά που στέλνει την μπάλα σε κόρνερ μετά την καρφωτή κεφαλιά του Φωκά.
Με ένα εντυπωσιακό γκολ του Ντουκάι στο 87’  η Εικοσιμία θα ανεβάσει και άλλο τον δείκτη του σκορ του αγώνα, όταν θα πιάσει ένα τεχνικό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα θα καταλήξει στο δεξί «Γ» της εστίας του Καραίσκου για το 0-4 και τον απόλυτο θρίαμβο που μάλιστα πανηγυρίστηκε δεόντως.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Βασιλόπουλο και Θ. Λυμπερόπουλο.
Α.Ε.Κεφαλληνίας:(Γ. Τόγιας), Καραΐσκος, Στεφανάτος, Κουμαριώτης, Χασάι (53' Εμιλιάνο), Φωκάς, Κόμητας, Σπανός, Ζαμπαύτης (53' Τζάκης) Μπαζάρογλου, Κορσιάνος (53 Δρόσος).
Εικοσιμία: (Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Κουμαριώτης, Μινετος Χρ., Ψάλτης, Κονόμη, Αποστολάτος, Αντωνάτος (84' Γρηγοράτος), Αποστόλου (54' Ντουκάι), Στεφανάτος (73' Χρηστάτος), Κοκόσης, Γερασιμάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου