Τρίτη, Σεπτεμβρίου 30

Προκρίθηκε η Εθνική Παίδων!


Χάρη στο γκολ του Λημνιού στο 17ο λεπτό, η Εθνική Παίδων νίκησε στη Ρίγα 1-0 την αντίστοιχη της Λετονίας και πήρε την πρόκριση στην elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015.
Η ελληνική ομάδα είχε και σε αυτό το κρίσιμο ματς την υπεροχή και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα, καθώς δημιούργησε πολλές επικίνδυνες φάσεις στην εστία των διοργανωτών του 5ου ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Λετονοί αγωνίστηκαν από το 61΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με κόκκινη κάρτα του Βοϊνίκις.
Εθνική Ανδρών
Ο διαιτητής της αναμέτρησης Ανάρ Σαλμάνοφ (Αζερμπαϊτζάν) παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Ουλντρίκις, Βοϊνίκις, Γκάιλις, Βολκοβέσκις, Λάμπρου.
ΛΕΤΟΝΙΑ:Πούρινς, Βολκοβέσκις, Πέτερσονς, Ρουμπέζις, Γκάιλις, Γιανκόβσκις, Ουλντρίκις (67΄ Κοβάλκοβς), Μόροζ (62΄ Λιέπα), Βοϊνίκις, Βάκαντσουκς (40΄+2 Γκρίνμπεργκς), Νταβιντέκοβς
ΕΛΛΑΔΑ:Γαβαλάς, Γιαννούτσος (46΄ Βάρκας), Ευαγγέλου, Νικολάου, Κατράνης, Οικονομόπουλος, Νάτσος, Μίγγος (80΄+1 Ζήσης), Παυλίδης (54΄ Πίσπας), Λάμπρου, Λημνιός.
Την πρόκριση στην επόμενη φάση εξασφάλισε και η Σουηδία, ύστερα από το 0-0 με την Ουκρανία. Οι Σκανδιναβοί ισοβάθμησαν στην κορυφή με την ελληνική ομάδα (από πέντε βαθμούς), όμως κατέκτησαν την πρωτιά λόγω καλύτερης επίθεσης.
Βασίλης Γεωργόπουλος:"Αξίζαμε τη νίκη..."
Την ικανοποίησή του για την πρόκριση της Εθνικής Παίδων στην elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εξέφρασε ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος.
Αναλυτικά: «Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση σε ένα κρίσιμο ματς. Προηγηθήκαμε σχετικά νωρίς, όμως στη συνέχεια είχαμε νευρικότητα στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε την πολύτιμη νίκη. Το παιχνίδι μας παρουσίασε καλές και κακές στιγμές. Δεν είχαμε την απαραίτητη ισορροπία, αλλά αυτό είχε φυσιολογικό σε αυτές τις ηλικίες και σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα. Παρόλα αυτά, δημιουργήσαμε αρκετές καλές φάσεις και θα μπορούσαμε να πετύχουμε ευρύτερη νίκη. Αξίζαμε την πρόκριση γιατί ήμασταν ανώτεροι των αντιπάλων μας και στις τρεις αναμετρήσεις του ομίλου. 
Τα παιδιά έκαναν μια πολύ καλή προετοιμασία, δούλεψαν σκληρά και σε όλο το διάστημα της παραμονής μας στη Λετονία και απέδειξαν ότι έχουν ταλέντο και ότι μπορούν να φτάσουν ακόμη ψηλότερα. Θέλω να τους συγχαρώ, όπως και να ευχαριστήσω όλο το υπόλοιπο τιμ και ιδιαίτερα τους άμεσους συνεργάτες μου, κ. Πανταζή και Αϊβαλιώτη. 
Πλέον, έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για να δουλέψουμε πιο μεθοδικά και με ηρεμία και θα περιμένουμε την κλήρωση για την επόμενη πρόκληση».
Από την πλευρά του, ο εκ των αρχηγών της ομάδας και «χρυσός» σκόρερ κόντρα στη Λετονία, Δημήτρης Λημνιός, τόνισε: «Πήραμε αυτό που αξίζαμε, γιατί παρουσιάσαμε ένα πολύ καλό και δεμένο σύνολο σε όλους τους αγώνες. Η ομάδα έχει δυνατότητες και είμαι βέβαιος ότι στην επόμενη φάση θα παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι. Αξίζουν μπράβο σε όλα τα μέλη της αποστολής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου