Κυριακή, Νοεμβρίου 20

Νίκησε στο τοπικό ο Παλληξουριακός 2-0 τον Εθνικό και έπιασε κορυφή

Σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, στο τοπικό ντέρμπι του Ληξουριού, σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη, ο Παλληξουριακός διατήρησε, όχι μόνο το αήττητο, επικρατώντας του Εθνικού Κεφαλονιάς με σκορ 2-0, αλλά βρέθηκε και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α΄κατηγορίας, «συγκάτοικος» του Παγκεφαλληνιακού, που πέρασε νικηφόρα από τα Φαρακλάτα και την Σάμη.
Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν από την αρχή δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ήταν καλύτεροι, είχαν την κατοχή και συγχρόνως επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό. Έτσι κατάφεραν να προηγηθούν σχετικά νωρίς στο σκορ και να φύγει το άγχος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών, αντίθετα με τον τυπικά γηπεδούχο Εθνικό Κεφαλονιάς, που αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, σε αυτό το διάστημα.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι εμφανώς βελτιωμένοι, παρουσιάστηκαν αρκετά ανταγωνιστικοί, απέναντι στον πολύ δυνατό αντίπαλο τους με στόχο να επιτύχουν κάποιο τέρμα που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν. Όμως η παρουσία τους στο διάστημα αυτό ήταν ελπιδοφόρα και αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.
Φάσεις και γκολ
Στο 12' οι φιλοξενούμενοι με σουτ του Ζερβού, μετά το γύρισμα στην περιοχή του Σπ. Μαρκάτου, και εφ’ όσον η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα, ξεγελώντας τον Μοσχόπουλο, θα καταλήξει στα δίχτυα του για το 0-1.
Στο 26' ο Παλληξουριακός θα διπλασιάσει τα τέρματα του, όταν μετά το σουτ του Λυκούδη, ο Μοσχόπουλος δεν μπορεί να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα και ο επερχόμενος Πολλάκης δεν έχει πρόβλημα να την στείλει στα δίχτυα για το προβάδισμα του 0-2 της ομάδας του.
Ο Λυκούδης και πάλι στο 30’ θα πιάσει ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει σύριζα άουτ πάνω από την εστία του Πετεινάτου.
Στο 36' ο Τοζάι εκτελεί απ' ευθείας το κόρνερ με στόχο να αιφνιδιάσει τον Πετεινάτο, με τον τελευταίο να διώχνει τελικά με δυσκολία την μπάλα.
Ο Αντωνάτος στο 45’ μετά την κούρσα από δεξιά θα βγάλει για τον Τοζάι στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο τελευταίος από πλεονεκτική θέση θα στείλει την μπάλα άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πετεινάτου.
Το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου μπροστά στο σκορ 2-0.
Στην επανάληψη η βελτιωμένη παρουσία των γηπεδούχων έκανε το παιχνίδι αρκετά καλύτερο και σίγουρα πιο ενδιαφέρον.
Μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το 0-3 θα χαθεί στο 55’ για τον Παλληξουριακό, όταν ο Λαδάς θα σώσει πάνω στην γραμμή το σουτ του Σπ. Μαρκάτου, μετά την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων.
Η απάντηση των «κυανόλευκων» θα έρθει λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 65’ με το φάουλ του Τοζάι να αποκρούεται με δυσκολία στο «Γ» της εστίας του, από τον Πετεινάτο.
Ο Αντωνάτος στο 70’ αντί να πλασάρει τον Πετεινάτο, προτίμησε να πασάρει στον Τοζάι, με αποτέλεσμα να χαθεί μια σημαντική ευκαιρία να μειώσει το σκορ ο Εθνικός.
Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα θα είναι για τους φιλοξενούμενους, με τον Κόμητα στο 78’ να κόβει ωραία την μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον αμαρκάριστο Πολλάκη και τον τελευταίο από πλεονεκτική θέση να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ, από την εστία του Μοσχόπουλου.
Διαιτητής  ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και Απ. Καραίσκος.
Οι συνθέσεις
Εθνικός Κεφ/νιάς:(---), Μοσχόπουλος, Γεωργάτος (32’ Κατσιβέλης), Λαδάς, Μαυροειδής, Σιμωτάς, Αντωνάτος (75’ Γιακουμάτος), Ρεμούντης, Toromani (55’ Αραβαντινός Ζ.), Tozaj, Μπάμπης, Γαλανός.
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Πετεινάτος, Αραβαντινός Λ., Αντωνάτος (68’ Κόμητας), Ζερβός, Λούλουδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σπ. (78’ Μπράτι), Μπαλάσκας (68’ Συριάτος), Ζάβαλης, Πολλάκης, Καμινάρης.
**Οι φώτο είναι από παλαιότερο φιλικό μεταξύ των δυο ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου