Σάββατο, Νοεμβρίου 26

Αγχωτική αλλά και δίκαιη νίκη για τον Παγκέ 2-0 τον Εθνικό Κεφαλονιάς


Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, το απόγευμα, στο Δημοτικό των Κεραμειών, σε έναν εκνευριστικό ψιλόβροχο στην αρχή, ο πρωτοπόρος Παγκεφαλληνιακός με τη σημερινή του νίκη, επί του Εθνικού Κεφαλονιάς 2-0, παράλληλα με την διατήρηση του αήττητου, συνεχίζει κορυφή πλέον μόνος, αλλά και ένα παιχνίδι περισσότερο, περιμένοντας να έρθει ένα καλό «μαντάτο» από το ντέρμπι του Αγίου Αντωνίου, μεταξύ του Παλληξουριακού και της Εικοσιμίας που θα τον αφήσει μακριά από την παρουσία των «ερυθρόλευκων» της Παλλικής, στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα.
Η επικράτηση για την ομάδα του Θ. Βουκελάτου, ήταν δίκαιη, αφού ήταν καλύτερη, ενώ είχε την κατοχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, καλή κυκλοφορία και τον έλεγχο του αγώνα. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα, κάνοντας το παιχνίδι της, πετυχαίνοντας μια σημαντική νίκη με σκορ όπως προαναφέραμε 2-0. Σκορ που διαμορφώθηκε στο 90+2'’.
Για την ομάδα του Νικόλα Κουρούκλη ήταν μια ήττα εντός προγράμματος και δεν αλλάζει κάτι από τους στόχους και τα πλάνα της ομάδας του για τη συνέχεια.
Η παρουσία της, στα πλαίσια της ποιοτικής διαφοράς που έχουν οι δυο ομάδες, ήταν αρκετά καλή, έστω και αν δεν μπόρεσε να πάρει, κάτι από τον αντίπαλο της, όμως πάλεψε φιλότιμα.
Σε γενικές τώρα, γραμμές το παιχνίδι στα πρώτα 20είχε καλό ρυθμό και τον Παγκεφαλληνιακό ανώτερο, στη συνέχεια και μέχρι την ολοκλήρωση του, ήταν μέτριο με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να «ξεκλειδώσουν» την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων (εκεί δέσποζε ο Χαρ. Μαυροειδής), με τους τελευταίους, στο δεύτερο μέρος να μην μπορούν από την άλλη να πατήσουν την περιοχή του Ceca και θα έχουν μόνο μια - δυο καλές στιγμές που θα περάσουν ανεκμετάλλευτες.
Κατά τα άλλα η νίκη της ομάδας του Βουκελάτου ήταν δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Με δυο καλά σουτ θα μπει στο ματς ο Παγκεφαλληνιακός. Συγκεκριμένα το πρώτο στο 3’ όταν στο απ’ ευθείας βολέ, μέσα από την περιοχή του Βουκελάτου, μετά την σέντρα από δεξιά του Π. Τριανταφυλλίδη, η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Λαδά και το δεύτερο στο 5’, όταν ο Κλειτογιάννης αυτή την φορά θα βρει κάθετα στην περιοχή τον Π. Τριανταφυλλίδη, όμως στο σουτ που επιχειρεί, η μπάλα θα περάσει άουτ.
Στο 9’ είναι η σειρά του Muka να πιάσει το σουτ, μετά την κάθετη του Τούρλα και τον Λαδά να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει ξανά την μπάλα.
Με την συμπλήρωση και λίγο παραπάνω, από μισή ώρα αγώνα, ο Βουκελάτος στο 31’, μετά από μια αμυντική αδράνεια, θα ανοίξει το σκορ για τους «κυανόλευκους», με δυνατό συρτό σουτ μέσα από την περιοχή πετυχαίνοντας το 1-0.
Χωρίς άλλη ενδιαφέρουσα φάση ολοκληρώθηκε το α’ ημίχρονο.
Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι διατήρησαν ακόμη περισσότερο την κατοχή, είχαν την υπεροχή, όμως το άγχος τους κράτησε μέχρι τη λήξη, όπου στο 90+2'’ «σφράγισαν» τη νίκη τους και το τελικό 2-0.
Στο 51’ ο Τούρλας δεν επωφελείται από την λάθος απόκρουση του Μαυροειδή, φαίνεται περισσότερο να αιφνιδιάζεται, με αποτέλεσμα να μην κάνει καλό πλασέ και η μπάλα να φεύγει άουτ.
Ένας «κεραυνός» του Κλειτογιάννη από πολύ μακριά στο 58’ θα στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ, πάνω από την εστία του Λαδά.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 63’ θα κάνει την δυνατή σέντρα – σουτ από αριστερά και τον Ντεντλάλα απέναντι από την εστία να μην προλαβαίνει στην προβολή του, να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Εθνικού.
Στο 72’ ο Βουκελάτος θα βρει μέσα στην περιοχή, στο δεύτερο δοκάρι τον Ντεντλάλα, με τον τελευταίο να κάνει το πλασέ, και να αστοχεί από επίκαιρη θέση για γκολ.
Νέο σουτ του Τούρλα στο 76’, έξω από την περιοχή, μετά από το «ριμπάουτ» σε προσπάθεια του Μπαζάρογλου, αλλά και πάλι η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από την εστία του Λαδά.
Στη πρώτη τους ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι στο 81’ θα βγουν σε μια γρήγορη αντεπίθεση, ο Μαλλιώρης θα βγάλει την σέντρα από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι, όμως είναι περισσότερο δυνατή από όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην προλάβει ο Τοζάι που ήταν αμαρκάριστος και να χαθεί μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση.
Μια ωραία συνεργασία Βουκελάτου-Τούρλα στο 82’ και σουτ του τελευταίου από κοντά θα στείλει την μπάλα να «σκάσει» πρώτα στο χορτάρι και στη συνέχεια να περάσει λίγο άουτ, πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
Ένα ακόμη σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων, μέσα από την περιοχή και δεξιά στο 85’, θα στείλει και πάλι την μπάλα λίγο άουτ.
Και στο 87’, παραλίγο οι γηπεδούχοι να πληρώσουν, την αστοχία τους και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, με τον Εθνικό να βγαίνει επικίνδυνα στην κόντρα με το Αντωνάτο και τον Λαμπρόπουλο τελευταία στιγμή να τον προλαβαίνει και να διώχνει την μπάλα μακριά από την περιοχή του.
Τελικά στις καθυστερήσεις και στο 90+2’ η ομάδα του Θ. Βουκελάτου θα πετύχει το τελικό 2-0, κλειδώνοντας τη νίκη της, με τον Τούρλα να είναι τυχερός αφού πιάνει την κεφαλιά σε ένα άστοχο διαγώνιο σουτ του Βουκελάτου, που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Λαδά και την ανακούφιση στην ομάδα του.
Οι γηπεδούχοι έτσι, διατήρησαν το αήττητο, ενώ βρέθηκαν και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ένα όμως παιχνίδι παραπάνω!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Κώτση και Ε. Θανάση.
Οι συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός:(Θ. Βουκελάτος), Ceca, Τριανταφυλλίδης Π., Κλειτογιάννης, Παπαδημητρόπουλος, Παπαναστασάτος Ε., Muka (59’ Ντεντλάλα), Λαμπρόπουλος, Τούρλας, Αρμάντο (23’ λ.τ. Μανωλάτος), Μπαζάρογλου (90’ Γιαννάτος), Βουκελάτος.
Εθνικός Κεφ/νιάς:(---), Λαδάς, Μαυροειδής, Σιμωτάς, Αντωνάτος, Ρεμούντης, Toromani (59) λ.τ. Παρίσης), Tozaj, Μπάμπης, Κατσιβέλης Ε., Γιακουμάτος, Μαλλιώρης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου