Τετάρτη, Νοεμβρίου 23

Νίκη - πρόκρισης για τον Παλληξουριακό 3-0 τα Φωκάτα


Πιστοποιώντας την ανωτερότητα και την ποιότητα του, σαν ομάδα, ο Παλληξουριακός δεν δυσκολεύθηκε σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη, στο Ληξούρι, σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, στον πρώτο αγώνα της Β’ σειράς του τοπικού κυπέλλου, αφού επικράτησε των Φωκάτων με σκορ πρόκρισης 3-0, κάνοντας σχεδόν τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό των Κεραμειών.
Οι «ερυθρόλευκοι σε γενικές γραμμές, σε ένα καλό παιχνίδι, ήταν καλύτεροι και είχαν την κατοχή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να δημιουργούν καταστάσεις στην εστία του Τσιαουσντέλιο, πετυχαίνοντας τρία τέρματα και χάνοντας πολλές ευκαιρίες για κάτι περισσότερο.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, με αμυντική κυρίως τακτική και προσανατολισμούς, είχαν σαν στόχο το καλύτερο, μιας και γνώριζαν την ανωτερότητα και την αξία του αντιπάλου τους, πάλεψαν όσο το επέτρεπαν οι δυνατότητες του, χωρίς όμως να ξεφύγουν από την μετριότητα, και τελικά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα, ουσιαστικά αποκλεισμό, από την συνέχεια του θεσμού!
Φυσικά, η μεγάλη νίκη της ομάδας του Σπ. Παπαδάτου, ήταν δίκαιη και κάπου φυσιολογική και αναμενόμενη, ως προς την αγωνιστική της παρουσία και το αποτέλεσμα.
Φάσεις και γκολ
Στο 13’ λεπτό οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ στο 1-0 με διπλή προσπάθεια και πλασέ του Κόμητα μέσα από την περιοχή, και εφ’ όσον την πρώτη φορά είχε αποκρούσει εντυπωσιακά ο Τσιαουσντέλιο.
Ο Κ. Αραβαντινός στο 25’ θα είναι ο σκόρερ του 2-0 για τον Παλληξουριακό με αριστερό βολέ, περίπου από το σημείο του πέναλτι, ύστερα από κόρνερ του Σπ. Μαρκάτου και αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων.
Στο 30’ ο Λυκούδης, μετά την κούρσα από το κέντρο του γηπέδου, θα πατήσει περιοχή, αλλά το δυνατό διαγώνιο σουτ που επιχειρεί αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Τσιαουσντέλιο στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Η σειρά του Πολλάκη στο 35’ να χάσει μια νέα ευκαιρία, όταν θα πιάσει ένα δυνατό γυριστό σουτ, μέσα από την περιοχή και θα στείλει την μπάλα αρκετά μακριά από την εστία των Φωκάτων.
Αυτές ήταν οι καλύτερες φάσεις του πρώτου 45λεπτου και τον Παλληξουριακό μπροστά στο σκορ 2-0.
Στην επανάληψη δεν είχαμε κάποια αλλαγή στο αγωνιστικό κομμάτι και οι γηπεδούχοι καλύτεροι και πιο επιθετικοί θα πετύχουν ένα ακόμη τέρμα, ενώ θα χάσουν και κάποιες καλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.
Έτσι με την συμπλήρωση ακριβώς μιας ώρας παιχνιδιού, ο Πολλάκης θα βρεθεί τετ α τετ με τον Τσιαουσντέλιο στην περιοχή του, αλλά στην προσπάθεια του να τον αποφύγει θα χάσει την μπάλα και μαζί μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει.
Ο Κόμητας στο 65’ σε μια ωραία διείσδυση, μπήκε στην περιοχή, όμως καθυστέρησε να πλασάρει, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων.
Στο 68’ ο Κανάκης θα χάσει μοναδική ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 και να βάλει την ομάδα του ξανά στο «κόλπο», όταν στο επιπόλαιο γύρισμα του Αραβαντινού στον Μαρκαντωνάτο θα παρεμβληθεί ανάμεσα τους και αφού «τσιμπάει» την μπάλα, είναι έτοιμος να την στείλει στα δίχτυα. Όμως ο Σωκ. Μαρκάτος θα του πάρει την «μπουκιά» από το στόμα και θα σώσει την τελευταία ακριβώς στιγμή την ομάδα του απομακρύνοντας την μπάλα.
Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 70’, όταν μετά από ένα στημένο στην περιοχή του Τσιαουσντέλιο, ο Λούλουδας στο β’ δοκάρι, θα πιάσει ένα μονοκόμματο σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα δεν θα καταλήξει στα δίχτυα, αφού θα επέμβουν οι αμυντικοί των Φωκάτων και θα σώσουν λίγο πριν την γραμμή του τέρματος τους.
Ένα δεξί, δυνατό, συρτό σουτ του Σπ. Μαρκάτου στο 74’ θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο πλάι από το δεξί δοκάρι του Τσιαουσντέλιο.
 Στο 79’ οι γηπεδούχοι θα ολοκληρώσουν το παιχνίδι με μια «καθαρή» νίκη ενόψει του επαναληπτικού, πετυχαίνοντας το τελικό 3-0.
Ο Μπαλάσκας, μετά την εκτέλεση κόρνερ στην περιοχή της ομάδας του και δύσκολη επέμβαση του Μαρκαντωνάτου, θα βγει στην κόντρα και θα πασάρει στο «ανοικτό» γήπεδο για τον Μαρκάτο, με τον τελευταίο να βρίσκει με παράλληλη πάσα στην περιοχή τον Μπράτι και αυτός, μετά από την προσποίηση στον προσωπικό του αντίπαλο, θα «σκάψει» την μπάλα πάνω από τον Τσιαουσντέλιο και θα την στείλει για τρίτη φορά στα δίχτυα του.
Διαιτητής ο κ. Κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Μυρσίνια και Ε. Σούλα.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Μαρκαντωνάτος, Αραβαντινός-Λεωνίδης, Συριάτος (58’ Μπαλάσκας), Ζερβός, Λούλουδας, Λυκούδης Αλ., Μαρκάτος Σπ., Κόμητας, Ζάβαλης, Πολλάκης (58’ Μαρκάτος Σωκ.), Καμινάρης (75’ Μπράτι).
Φωκάτα:(---), Τσιαουσντέλιο, Φωκάς Ε. (80’ Λιπιάτος), Σελενίτσα, Πολυδωράτος, Χρίστο, Ντουκάι, Αραβαντινός (46’ Σαλαπάτας), Ζαμπαύτης, Κανάκης, Αποστόλου (80’ Malshi), Αλεξάτος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου