Σάββατο, Νοεμβρίου 26

"Χ"αμένοι και οι δυο.... Ομαλά - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 2-2


Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας, σήμερα το πρωί στις Κεραμειές, Ομαλά και Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, μέσα σε ένα εκνευριστικό ψιλόβροχο, αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2.
Ήταν ένα καλό παιχνίδι, με αρκετή δύναμη, τέσσερα γκολ, αλλά και κατά διαστήματα με αρκετό θέαμα.
Το παιχνίδι στα πρώτα του είκοσι λεπτά ήταν ισορροπημένο, παιζόταν περισσότερο στο κέντρο και οι δυο ομάδες προσπαθούσαν περισσότερο να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις με αποτέλεσμα να λείπουν και οι πολλές φάσεις απέναντι στις δυο εστίες.
Στη συνέχεια τα Ομαλά πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν ευκαιρίες, αντίθετα με τους «πράσινους» που ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα σε μια από αυτές στο τελευταίο λεπτό πήραν και το προβάδισμα.
Στην επανάληψη η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε και τα Ομαλά μπαίνοντας δυνατά και πάλι στον αγωνιστικό χώρο πέτυχαν την γρήγορη ισοφάριση, αλλά ακριβώς με την συμπλήρωση μιας ώρα παιχνιδιού, ο Π.Α.Ο. ήταν αυτός που ξαναπήρε το προβάδισμα με 1-2.
Το παιχνίδι άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα αμφίρροπο και οι δυο ομάδες μπορούσαν να πετύχουν κάποιο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν αν είχαν πετύχει το 1-3, πριν ο Βαλεντής ισοφαρίσει σε 2-2 και να καθαρίσουν με το διπλό. Δεν το έκαναν και έτσι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να φύγουν με τη νίκη από τις Κεραμειές.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε πολύ «ανοικτό» και δεν θα ήταν έκπληξη όποια ομάδα πετύχαινε το γκολ της νίκης. Κάτι που δεν έγινε αφού και οι δυο ομάδες έχασαν από δυο μοναδικές ευκαιρίες να το πετύχουν!
Οι «πράσινοι» μπορούν να τα βάζουν με την τύχη τους αλλά και την επίσης ατυχία του τερματοφύλακα τους.
Φάσεις και γκολ
Στο 12’ Βαλεντής Καραντινός-Νεόφυτος θα συνεργαστούν στα όρια της περιοχής, με τον τελευταίο να πιάνει ένα καλό σουτ στην κίνηση και τον Κουνάδη να απομακρύνει δύσκολα στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
Στο επόμενο ακριβώς λεπτό, ο Μινέτος θα δοκιμάσει ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας των «πρασίνων» θα διώξει σε κόρνερ.
Στο 21’ ο Σ. Μπάμπης θα βγει στην πλάτη της άμυνας των τυπικά γηπεδούχων, όμως το πλασέ του είναι κακό και η μπάλα θα καταλήξει στα χέρια του Παπαστεργίου.
Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 36’, όταν ο Περαματζής θα φύγει από το κέντρο στην κόντρα και λίγο έξω από την περιοχή, επιχειρεί το σουτ που είναι άστοχο και η μπάλα, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα για τον Κουνάδη, καταλήγει άουτ.
Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 45’, ο καταπληκτικός Περαματζής, θα βγει ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, μετά την έξυπνη κάθετη του Βοροκλινιώτη, θα προχωρήσει στην περιοχή και απέναντι από τον Παπαστεργίου με ψύχραιμο πλασέ θα στείλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 0-1.
Έτσι με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη τα Ομαλά θα μπουν δυνατά και με μια υποχρεωτική αλλαγή στο σχήμα τους, ψάχνοντας την γρήγορη ισοφάριση.
Με την έναρξη, ο Σπ. Τσακαρισιάνος εκτελεί το μακρινό φάουλ στην εστία του Κουνάδη και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα στην αριστερή του γωνία.
Στο 54’ τα Ομαλά που στεκόταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και πίεζαν, θα φέρουν το ματς στα ίσια και στο 1-1, ύστερα από ένα μακρινό φάουλ, από αριστερά του Βαλεντή και κακή εκτίμηση της φάσης από τον Κουνάδη, μιας και η μπάλα αφού πρώτα βρει στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια θα καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του.
Στο 61’ σε μια ίδια φάση με το 0-1, ο Περαματζής και πάλι εκμεταλλεύθηκε το σταμάτημα της μπάλας στο νερό και την ολιγωρία των παικτών των Ομαλών να διώξουν και μετά την κάθετη του Γασπαρινάτου, έφυγε στην αντεπίθεση και απέναντι από τον Παπαστεργίου δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 των «πράσινων» του Αργοστολίου και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.
Με ένα μακρινό, ψηλοκρεμαστό φάουλ ο Σπ. Τσακαρισιάνος στο 68’ θα βρει τον Τζάκη κάπου στην μικρή περιοχή, με τον τελευταίο να πιάνει ένα σουτ στην κίνηση και η μπάλα να καταλήγει άουτ, σπαταλώντας μια σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει.
Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 74’, ο Περαματζής θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το 1-3 και ουσιαστικά να καθαρίσει το παιχνίδι, όταν θα βρεθεί μόνος απέναντι από τον Παπαστεργίου στην περιοχή και θα τον πλασάρει στην έξοδο που επιχειρούσε, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Λες και οι δυο επιθετικοί των ομάδων έκαναν συναγωνισμό ομοιότητας στο σκοράρισμα αφού στο 78’ και πάλι ο Βαλεντής με νέα μακρινή εκτέλεση φάουλ και νέα κακή εκτίμηση της φάσης από τον Κουνάδη, η μπάλα θα του φύγει από τα χέρια και θα καταλήξει στα δίχτυα του για το 2-2.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 87’ θα χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία να πετύχει χατ τρικ και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, αφού μετά το μακρινό γέμισμα του Μινέτου στην περιοχή, ο Μαρινάκης διώχνει προς τα πίσω με κεφαλιά την μπάλα με τον νεαρό Βαλεντή να σουτάρει από την μικρή περιοχή και λίγο πλάγια, στέλνοντας την, σε κενή εστία άουτ και τις καρδιές των «πράσινων» στις θέσεις τους.
Το παιχνίδι πλέον ήταν στην κόψη του "ξυραφιού" και στο 90+3’ θα είναι η ευκαιρία των φιλοξενούμενων να κλέψουν ένα μεγάλο «2» στις Κεραμειές, με τον Λουλάι να εκτελεί το κόρνερ από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι για τον Μαρινάκη να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαστεργίου, που ήταν εκτός θέσης!
Έτσι το ντέρμπι ολοκληρώθηκε ισόπαλο και τις δυο ομάδες να κερδίζουν από έναν βαθμό, που μπορεί να τους απομακρύνει από την κορυφή, αν Ηρακλής ή Πρόννοι έχουν νικηφόρα αποτελέσματα στα αυριανά τους παιχνίδια με Έρυσσο και Πυλαριακό αντίστοιχα.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Βασιλόπουλο και Γ. Μυρσίνια.
Οι συνθέσεις
Ομαλά:(---),Παπαστεργίου, Γαλιατσάτος (46’ Κοτίνης), Νεόφυτος Λ., Σέρρας, Μινέτος, Τσακαρισιάνος Σπ., Βαλεντής, Σίμο, Τσακαρισιάνος Χρ. (62’ Βανδώρος), Τζάκης, Καραντινός-Νεόφυτος.
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Κουνάδης, Γ. Μπάμπης, Κλωνής (62’ Λυμπερόπουλος), Κράλης, Μαρινάκης, Σπαθής, Περαματζής, Βοροκλινιώτης, Lulaj, Γασπαρινάτος (83’ beshaj), Μπάμπης Σ. (90+2’ Καλογηράτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου