Παρασκευή, Νοεμβρίου 18

Η Pregame της 3ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία...... Ξεχωρίζει το ντέρμπι Σάμης - Παγκεφαλληνιακού


Το Σαββατοκύριακο ανοίγει η αυλαία της 3ης αγωνιστικής, με τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος, αφού αυτό μεταξύ Εικοσιμίας - Προόδου αναβλήθηκε για συγκοινωνιακούς λόγους και θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη 23/11/2016.
Όπως και να έχει αναμένουμε πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ. 
Ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Σάμης - Παγκεφαλληνιακού την Κυριακή το 3 το απόγευμα στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων.
Αρχικά, το Σάββατο το πρωί ανοίγει το πρόγραμμα της αγωνιστικής, με τον αγώνα των Κεραμειών, όπου τα Φωκάτα φιλοξενούν τον Οδυσσέα Ιθάκης και τις δυο ομάδες να ψάχνουν τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα.
Η συνέχεια την Κυριακή το απόγευμα, με ακόμη δυο παιχνίδια. Αυτά μεταξύ Εθνικού - Παλληξουριακού στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι που είναι και τοπικό ντέρμπι. Μάλιστα είναι ιστορικό, αφού οι δυο ομάδες αγωνίζονται μεταξύ τους σε επίσημο αγώνα για πρώτη φορά στην ιστορία τους!! 
Την ίδια ώρα όπως προαναφέραμε, στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής, στο ντέρμπι των Φαρακλάτων, Σάμη - Παγκεφαλληνιακός "συγκρούονται" για τη νίκη και το σημαντικό για τη συνέχεια της πορείας τους, στο πρωτάθλημα τρίποντο!
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχουν τα Διλινάτα.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 19-11-2016   ώρα:  11:30
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.
Καπογιαννόπουλος Γιάννης
Κώτσης Ι.
Χρηστάτος Σπ.
2.
Κυριακή  20-11-2016   ώρα:  15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Εθνικός – Παλληξουριακός
Ματιάτος
Διονύσης
Καπογιαννόπουλος Ι.
Καραίσκος Απ.
3.
Κυριακή   20-11-2016 ώρα:  15:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ο. Σάμης - Παγκεφαλληνιακός
Μαγουλάς
Σπύρος
Μενεγάτος Ε.
Θανάσης Ε.
    
Ας δούμε αναλυτικά το «μενού» της 3ης αγωνιστικής για το Σαββατοκύριακο 19-20/11, με τη σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο  19-11-2016
Με τον αγώνα ανάμεσα στα Φωκάτα και τον Οδυσσέα Ιθάκης, το Σάββατο το πρωί, 11:00 στις Κεραμειές, ανοίγει η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Ένα παιχνίδι που και οι δυο ομάδες "καίγονται" για τη νίκη, αφού μέχρι στιγμής παραμένουν άποντες, με αποτέλεσμα να ψάχνουν τους πρώτους τους βαθμούς στο συγκεκριμένο.
Τα Φωκάτα έχουν μια ήττα από την Εικοσιμία την 1η αγωνιστική με σκορ 1-2. Ο Οδυσσέας από την άλλη είχε την ίδια ακριβώς τύχη, αλλά με μια βαριά ήττα στην έδρα του 0-5 από την Σάμη. Και οι δυο ομάδες έχουν κάνει το ρεπό τους. Οι πρώτοι την 2η αγωνιστική, ενώ οι δεύτεροι την 1η.
Οι γηπεδούχοι, αρκετά ενισχυμένοι φέτος και με καλή παρουσία στα παιχνίδια κυπέλλου με τον Εθνικό Κεφαλονιάς, αλλά και σε αυτό με την Εικοσιμία, δεν μπορεί να σκέφτονται τίποτε άλλο από την κατάκτηση του τρίποντου της νίκης.
Σύμφωνα με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, οι γηπεδούχοι είναι καλύτεροι, με πιο γεμάτο ρόστερ και ανάλογες επιλογές, κάτι που τους κάνει φαβορί.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι με πολλά αγωνιστικά προβλήματα και απουσίες σημαντικών παικτών, δεν δείχνουν και πολλά από την περυσινή καλή ομάδα και θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση σε αυτό το παιχνίδι, μήπως καταφέρουν να πάρουν κάτι από έναν δυνατό, ιδιαίτερα στην έδρα του αντίπαλο.
Αναμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι με τους γηπεδούχους να πιέζουν από την αρχή για το γρήγορο γκολ απέναντι σε μια δυνατή και «σφικτή» άμυνα που περιμένουμε να παρατάξει ο Σπ. Ζερβός, που όπως πάντα μόνο αδιάφοροι δεν θα παρουσιαστούν.
    
Κυριακή  20-11-2016
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 20/11 το απόγευμα, στις 3 μ.μ. θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής, με το πρώτο επίσημο τοπικό ντέρμπι της ιστορίας τους, μεταξύ Εθνικού Κεφαλονιάς – Παλληξουριακού, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι.
Είναι ένα παιχνίδι που έχει φαβορί, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, έκτος της ανωτερότητας του ενός ή του άλλου το ρόλο τους θα παίξουν και άλλα πράγματα, όπως το πάθος, το γόητρο και ποιος το θέλει περισσότερο.
Σίγουρα οι «ερυθρόλευκοι» και καλύτερο ρόστερ, αλλά και πιο πλήρη και ποιοτική ομάδα διαθέτουν, οπότε φυσιολογικά τα προγνωστικά είναι με το μέρος τους.

Μετά την γκέλα μάλιστα της προηγούμενης αγωνιστικής, στο ίδιο γήπεδο και την «λευκή» ισοπαλία με τον Παγκέ, δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο άλλης απώλειας και μάλιστα από μια ομάδα που δεν είναι μέσα στα φαβορί για την 4αδα.
Έτσι μοναδικός στόχος θα είναι το νικηφόρο αποτέλεσμα, παράλληλα με μια καλή εμφάνιση που θα τους ανεβάσει και ψυχολογικά για τη συνέχεια.
Από την άλλη οι τυπικά γηπεδούχοι του Εθνικού, με καλή ψυχολογία από το «Χ» στην Ιθάκη την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά και την καλή τους παρουσία, γνωρίζουν ότι δεν είναι το φαβορί απέναντι στον συμπολίτη τους, όμως θα παραταχθούν για το καλύτερο και μια παρουσία που θα τους δώσει το δικαίωμα να φανούν και πάλι ανταγωνιστικοί, κερδίζοντας πολλά για τη συνέχεια και κυρίως στην ψυχολογία.
Αναμένεται ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι και όπως είπαμε, τους «ερυθρόλευκους» το φαβορί για την άμεση επιστροφή τους στις νίκες.
    
Την ίδια ώρα στο Ενωσιακό στα Φαρακλάτα, θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, μεταξύ της Σάμης και του Παγκεφαλληνιακού.
Οι γηπεδούχοι μετά την «σφαλιάρα» της 1ης αγωνιστικής και εκείνο το 0-5 στο ίδιο γήπεδο από τον Παλληξουριακό, βρήκαν το ψυχικό σθένος να την ξεπεράσουν με τον καλύτερο τρόπο, παίρνοντας μια εύκολη νίκη, ύστερα από καλή εμφάνιση, στο Βαθύ από τον Οδυσσέα με σκορ 5-0.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, παραμένουν αήττητοι μέχρι τώρα σε πρωτάθλημα-κύπελλο, με μια νίκη την πρώτη αγωνιστική 5-0 την Πρόοδο στις Κεραμειές και ένα μεγάλο «Χ» στον Άγιο Αντώνη με τον Παλληξουριακό, ενώ έχουν προκριθεί και στον επόμενο γύρο του τοπικού κυπέλλου, με δυο νίκες (7-0 και 1-0) επί του Οδυσσέα Ιθάκης.
Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δυο ομάδες θέλουν το τρίποντο της νίκης, αφού σε μια τέτοια περίπτωση η μεν Σάμη θα βρεθεί αρκετά ψηλά βαθμολογικά, ενώ για τον Παγκεφαλληνιακό θα σημαίνει κορυφή, αφού τα πρωτοπόρα Διλινάτα αυτή την αγωνιστική έχουν ρεπό.
Αν κρίνουμε από την φετινή ενίσχυση των δυο ομάδων, αλλά και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που τις απαρτίζουν, σίγουρα αναμένουμε να παρακολουθήσουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Ένα πραγματικό ντέρμπι.
Πονοκέφαλο για τον Θ. Βουκελάτο αποτελούν οι απουσίες δυο ποδοσφαιριστών του λόγω τιμωρίας, του Θ. Δούρου και του Τ. Κλειτογιάννη. Ιδιαίτερα του δεύτερου, αποτελεί πλήγμα για τον Παγκέ, μιας και ο σημαντικός αυτός αμυντικός, είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά και ήταν από τους κορυφαίους μέχρι τώρα των «κυανόλευκων» του Αργοστολίου.
Αντίθετα ο Κ. Βιτωράτος δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Μάλιστα θα έχει στην διάθεση του και τον Π. Περιβολάρη, μετά την έκτιση της ποινής της μιας αγωνιστικής, από τον παιχνίδι με τον Παλληξουριακό.
    
Η  βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
2
4 - 2
6
2.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 
2
5 - 0
4
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
2
5 - 0
4
4.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
2
5 - 5
3
5.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
2
2 - 2
3
6.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
2
3 - 4
1
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
2
1 - 6
1
8.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
1
1 - 2
0
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
1
0 - 5
0
    
Η επόμενη (4η) αγωνιστική
(Σ/Κ 26-27/11)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
2.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου