Τρίτη, Νοεμβρίου 29

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου



ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Με τα τα τέσσερα παιχνίδια του προγράμματος της 4ης αγωνιστικής της Α' τοπικής κατηγορίας, αυτήν την φορά, με πολλά γκολ, πολύ καλό θέαμα και ενδιαφέρον, συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Συνεχίζουν "αγκαλιά" στην κορυφή Παλληξουριακός - Παγκεφαλληνιακός.

Με την διεξαγωγή των τεσσάρων αγώνων του προγράμματος ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο η 4η αγωνιστική ημέρα του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας χωρίς να αλλάξει κάτι στην κορυφή.
Το Σάββατο το πρωί, στην Ιθάκη, τα Διλινάτα πήραν την τρίτη τους φετινή νίκη, σε ισάριθμα παιχνίδι, απέναντι στον Οδυσσέα της Ιθάκης, που συνεχίζει άποντος, αλλά και να δέχεται πολλά γκολ, με βαρύ σκορ των 2-7 τερμάτων. 
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν για μια ακόμη αγωνιστική νικηφόρα και με σερί 3Χ3, βρίσκονται έναν πόντο πίσω από Παγκέ-Παλληξουριακό και ένα παιχνίδι λιγότερο. 
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Παγκεφαλληνιακός, χωρίς αυτή την φορά να εντυπωσιάζει, πήρε αυτό που ήθελε και ήταν η νίκη επί του Εθνικού Κεφαλονιάς με σκορ 2-0. Έτσι συνεχίζει, όπως προαναφέραμε κορυφή διατηρώντας το αήττητο.
Στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι και στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο Παλληξουριακός πήρε μεγάλη, όσο και δίκαιη νίκη, με αντίπαλο την περυσινή πρωταθλήτρια Εικοσιμία που συνεχίζει να χάνει στα ντέρμπι.
Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν κορυφή, συγκάτοικοι του Παγκεφαλληνιακού και παράλληλα διατήρησαν μαζί και το αήττητο.
Τέλος, τα Φωκάτα πετυχαίνοντας την δεύτερη φετινή τους νίκη σε τρία παιχνίδια, επικράτησαν της Σάμης με σκορ 1-0 και έφτασαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την Εικοσιμία.
Η  Σάμη για έναν ακόμη αγώνα, δεν κατάφερε να πάρει κάτι, δέχθηκε το γκολ λίγο πριν το τέλος του αγώνα, παρότι έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα και συνεχίζει να προβληματίζει, αφού ήδη φτάσαμε στην 5η αγωνιστική.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής 
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
2 - 7
2.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - A.O. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
2 - 0
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
2 - 0
4.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
1 - 0
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική τους σειρά ....
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ. - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  2-7
Τα Διλινάτα διατηρώντας το αήττητο και με το σερί τους να φτάνει στο 3Χ3 στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας, ξεπέρασαν με μεγάλη ευκολία, στο δεύτερο ημίχρονο και αφού προβληματίστηκαν στο πρώτο από τους γηπεδούχους, το εμπόδιο και του Οδυσσέα Ιθάκης στο Βαθύ παίρνοντας μια σημαντική και ευρεία νίκη με σκορ 2-7!
Έτσι θα βρεθούν έναν πόντο πίσω από τον πρωτοπόρο Παγκεφαλληνιακό, αλλά και ένα παιχνίδι λιγότερο. Αντίθετα οι γηπεδούχοι της Βόρειας Ιθάκης παραμένουν καθηλωμένοι στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα με τρεις συνεχόμενες και βαριές ήττες.
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού» μπήκε από την αρχή δυνατά και αποφασιστικά στο παιχνίδι, θέλοντας να στείλει μήνυμα ανωτερότητας στον αντίπαλο της. Πέτυχε γρήγορα το γκολ που την απάλλαξε από το άγχος και παράλληλα της έδωσε πίστη, που παρά την ανατροπή στη συνέχεια, στο τέλος την έκαναν να αποχωρήσει από το νησί του Οδυσσέα με μια μεγάλη, όσο και εύκολη τελικά νίκη. 
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ  2-0
Στο άλλο παιχνίδι το απόγευμα του Σαββάτου, στο Δημοτικό των Κεραμειών, σε έναν εκνευριστικό ψιλόβροχο στην αρχή, ο πρωτοπόρος Παγκεφαλληνιακός με τη σημερινή του νίκη, επί του Εθνικού Κεφαλονιάς 2-0, παράλληλα με την διατήρηση του αήττητου, συνεχίζει κορυφή πλέον μόνος, αλλά και ένα παιχνίδι περισσότερο, περιμένοντας να έρθει ένα καλό «μαντάτο» από το ντέρμπι του Αγίου Αντωνίου, μεταξύ του Παλληξουριακού και της Εικοσιμίας που θα τον αφήσει μακριά από την παρουσία των «ερυθρόλευκων» της Παλλικής, στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα.
Η επικράτηση για την ομάδα του Θ. Βουκελάτου, ήταν δίκαιη, αφού ήταν καλύτερη, ενώ είχε την κατοχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, καλή κυκλοφορία και τον έλεγχο του αγώνα. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα, κάνοντας το παιχνίδι της, πετυχαίνοντας μια σημαντική νίκη με σκορ όπως προαναφέραμε 2-0. Σκορ που διαμορφώθηκε στο 90+2'’.
 
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  2-0
Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής, στο Ληξούρι και στον Άγιο Αντώνη, αναδείχθηκε ο Παλληξουριακός, που επικράτησε 2-0 της Εικοσιμίας και συνεχίζει στην κορυφή αήττητος και "συγκάτοικος" του Παγκεφαλληνιακού.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και τους γηπεδούχους από το 25λεπτο και μετά να  να δημιουργούν και φάσεις.
Στο δεύτερο, η εικόνα άλλαξε, οι γηπεδούχοι θέλοντας να διατηρήσουν το αήττητο και την παρουσία τους στην κορυφή, ήταν καλύτεροι και πιο δυνατοί στις μονομαχίες στο κέντρο, ενώ ανέβηκαν αγωνιστικά, χωρίς να είναι όμως απειλητικοί μέχρι το 65’. Στο σημείο αυτό και στην πρώτη τους ευκαιρία, ήρθε το 1-0 του Μπράτι να απλοποιήσει τα πράγματα για αυτούς, ενώ μετά από 5’ θα πετύχουν και το 2-0 γεγονός που «κλείδωνε» ουσιαστικά τη νίκη τους.
Η Εικοσιμία, χωρίς ρυθμό πια δεν μπορούσε να απειλήσει, αποδιοργανώθηκε αγωνιστικά, ήταν ακίνδυνη επιθετικά και μόνο στο τελευταίο 5λεπτο έκανε αισθητή την παρουσία της στην εστία του Μαρκαντωνάτου, έχοντας μια χαμένη ευκαιρία, αλλά και ένα δοκάρι. Όμως ήταν αργά, αφού είχε ήδη κριθεί ο τελικός νικητής!
 
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  1-0
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι,την Κυριακή το απόγευμα στις Κεραμειές, τα Φωκάτα στο τέλος, αν και αγωνίζονταν με «δέκα», πήραν μια σπουδαία νίκη απέναντι σε μια άτυχη Σάμη (είχε τρία δοκάρια) και βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα ισόβαθμα της Εικοσιμίας.
Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο είχε πολύ κάλο ρυθμό και αρκετές καλές στιγμές, κυρίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων που έδειχναν, να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, οι οποίοι έδειχναν να προσπαθούν να διαφυλάξουν πρώτα τα νώτα τους. 
Στο δεύτερο, ο ρυθμός έπεσε με το παιχνίδι να πηγαίνει στην δύναμη και το πάθος. 
Όλα έδειχναν ότι όποιος κατάφερνε να πετύχει το γκολ θα έφευγε νικητής από τον αγωνιστικό χώρο.
Τα Φωκάτα, αν και έμειναν με παίκτη λιγότερο, περισσότερο από 35', έδειξαν πάθος, και θέληση παίρνοντας τελικά, τους τρεις βαθμούς και μια νίκη που εκτός των βαθμών είναι σίγουρο ότι θα τους δώσει καλή ψυχολογία, για την δύσκολη συνέχεια. 
Αντίθετα η Σάμη, γνώρισε ακόμη μια ήττα, που την αφήνει πολύ πίσω, ενώ παράλληλα θα πρέπει να βρει και τα ψυχικά αποθέματα για να παλέψει κάθε ματς, από εδώ και πέρα σαν να είναι τελικός, αν θέλει να προλάβει.
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Τέρματα
Βαθμ.
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
4
3
1
0
9 - 0
10
2.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 
4
3
1
0
8 - 0
10
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
3
3
0
0
11 - 4
9
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4
2
0
2
5 - 4
6
5.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
3
2
0
1
6 - 2
6
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ 
4
1
0
3
5 - 7
3
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3
0
1
2
1 - 9
1
8.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
4
0
1
3
3 - 8
1
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
3
0
0
3
2 - 16
0
Η επόμενη αγωνιστική 
(5η 3-4/12/2016)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
2.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - A.O. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
3.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
4.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
Οι σκόρερ
α/α
Ποδοσφαιριστής
Σωματείο
Τέρματα
1.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
4
2.
MUCAJ  EMILIANO
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤA
4
3.
ΠΟΛΛΑΤΟΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4
4.
ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
3
5.
MBRATI  MELEOQ
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
2
6.
DEDLALA  ARMALDO
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
2
7.
TOZAJ  ERJON
A.O. ΕΘΝΙΚΟΣ
2
8.
ΖΕΡΒΟΣ  ΗΛΙΑΣ
A.O. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
2
9.
ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
2
10.
ΤΟΥΡΛΑΣ  ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
2
Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με 1 τέρμα
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Υπερτερούν στις νίκες οι φιλοξενούμενοι έναντι των γηπεδούχων
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "1"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν τρεις (3), ενώ οι φιλοξενούμενοι δυο (1). Δεν είχαμε κάποια ισοπαλία, αυτή την αγωνιστική. 
Δέκα (10) ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν, δηλαδή τρεις (3) περισσότεροι από την προηγούμενη.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν πολύ καλό, αφού είχαμε μόνο μια (1) κόκκινη κάρτα στα 4 παιχνίδια που διεξήχθησαν για την 4η αγωνιστική.
Επίσης αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά, 14 κίτρινες κάρτες!! Τέσσερις (4) περισσότερες από την προηγούμενη (τρεις αγώνες). Οι περισσότερες, δέκα (10) στο ντέρμπι μεταξύ Παλληξουριακού - Εικοσιμίας στον Άγιο Αντώνη, με διαιτητή τον κ. Δ. Βασιλόπουλο.
Στο παιχνίδι Οδυσσέα Ιθάκης-Διλινάτων δεν είχαμε κάποια κίτρινη κάρτα και διαιτητής ήταν ο κ. Κ. Κιόσης!
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 4 τέσσερις αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας, την 4η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
3 νίκες για τους γηπεδούχους, 1 για τους φιλοξενούμενους και καμία ισοπαλία.
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, αυτή η αγωνιστική με τους τέσσερις αγώνες της, ήταν πάρα πολύ καλή. Σημειώθηκαν συνολικά 14 τέρματα. περισσότερα από την προηγούμενη!
Σκορ είχαμε και στα 4 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Οδυσσέα Ιθάκης - Διλινάτων στο Βαθύ της Ιθάκης, συνολικά εννιά 9. 
Στα γκολ είχαμε ισοπαλία αφού τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν από 7. 
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 3,5 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα των Διλινάτων με 11 τέρματα στο ενεργητικό τους.
Καλύτερη άμυνα των Παλληξουριακού και Παγκεφαλληνιακού με γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα της Προόδου Ιθάκης με γκολ στο ενεργητικό της!
Χειρότερη άμυνα, του Οδυσσέα Ιθάκης με 16 τέρματα παθητικό.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 14!! 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική ήταν πολύ καλό, αφού είχαμε μόνο μια (1) κάρτα αυτού του χρώματος.
Στα αξιοσημείωτα της 4ης αγωνιστικής η δεύτερη συνεχόμενη νίκη των Φωκάτων, αυτή την φορά επί της Σάμης. Επίσης το επιβλητικό πέρασμα των Διλινάτων από την Ιθάκη και το εντυπωσιακό 7-2 επί του Οδυσσέα, με αποτέλεσμα να είναι έναν βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους, αλλά και ένα παιχνίδι λιγότερο!
Η διατήρηση του "0" παθητικού στην άμυνα τους για τους πρωτοπόρους, Παλληξουριακό και Παγκεφαλληνιακό
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Με με πολύ όμορφα παιχνίδια, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, δέκα γκολ και καλό θέαμα, ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο η 3η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας που φέτος, όπως έχουμε ξανά αναφέρει, αναμένεται πιο ενδιαφέρον από κάθε άλλη φορά. Στην κορυφή μετά τα αποτελέσματα αυτά ο Ηρακλής Πρόννων διατηρώντας το αήττητο του.
        
Το Σάββατο λοιπόν το το πρωί στις Κεραμειές, μέσα σε ένα εκνευριστικό ψιλόβροχο, Ομαλά - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, στο ένα από τα δυο ντέρμπι της ημέρας μοιράστηκαν τους βαθμούς και τα γκολ και με την ισοπαλία τους 2-2 αποχαιρέτησαν την κορυφή.
Ο ΠΑ.Ο. προηγήθηκε δυο φορές με τον Περαματζή και τα Ομαλά ισοφάρισαν με τον Βαλεντή και τις δυο φορές.
Την Κυριακή στο άλλο μεγάλο ντέρμπι των Μακρυωτίκων, ο Πυλαριακός "φώναξε" παρόν και νίκησε σχετικά εύκολα τους ελλιπείς Πρόννους με σκορ 3-1. Έτσι ανάσαναν βαθμολογικά και κυρίως ψυχολογικά περιμένοντας την συνέχεια να ανατρέψουν τα δεδομένα.
Η ομάδα του Δ. Κουρκουμέλη παρουσιάστηκε με αρκετές απουσίες, αλλά και κατώτερη των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να έρθει και η πρώτη της, φετινή ήττα.
Τέλος η κατά πολλούς, έκπληξη μέχρι στιγμής του πρωταθλήματος της «μικρής» κατηγορίας, ο Ηρακλής Πρόννων, πρόσθεσε μια ακόμη νίκη, δεύτερη στο ενεργητικό του απέναντι στην Έρυσσο με σκορ 2-0, διατήρησε το αήττητο και το πιο σημαντικό απολαμβάνει την "μοναξιά" της κορυφής!
Η ομάδα της Ερύσσου με την τρίτη σερί ήττα της, δεν δείχνει ικανή για τη συμμετοχή της στην 4αδα και για να συμβεί το αντίθετο θα χρειαστεί να αλλάξουν πολλά σε αυτή.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
2 - 2
2.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
2 - 0
3.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
3 - 1
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  2-2
Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας, το Σάββατο το πρωί στις Κεραμειές, Ομαλά και Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, μέσα σε ένα εκνευριστικό ψιλόβροχο, αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2.
Ήταν ένα καλό παιχνίδι, με αρκετή δύναμη, τέσσερα γκολ, αλλά και κατά διαστήματα με αρκετό θέαμα.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ  3-1
Μεγάλη νίκη για τον Πυλαριακό στα Μακρυώτικα, επί των πρωτοπόρων μέχρι τότε Πρόννων, με σκορ 3-1 και ανάσαναν βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά.
Η ομάδα της Πυλάρου έψαχνε ένα ξέσπασμα που θα της άνοιγε τον δρόμο για την 4αδα και αυτό ήρθε σήμερα σε ένα παιχνίδι «ζωής και θανάτου».
Η ομάδα του Κ. Κουγιανού, εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τις απουσίες των φιλοξενούμενων, μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ήταν καλύτερη και στο εικοσάλεπτο βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 2-0 κλείνοντας τελικά το ημίχρονο προηγούμενη με δυο γκολ διαφορά.
Στην επανάληψη η εικόνα ήταν σχεδόν ίδια μέχρι το 60’ που έγινε και το 3-0 και από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν κάπως και κατάφεραν να μειώσουν τελικά σε 3-1.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Ο ΕΡΥΣΣΟΥ  2-0
Στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας στα Τζαννάτα, ο Ηρακλής Πρόννων επικράτησε, δίκαια της Ερύσσου με σκορ 2-0 και βρέθηκε μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφού τον ευνόησαν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα.
Η ομάδα του Σπ. Τζωρτζάτου, καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή της μπάλας, έλεγχε το παιχνίδι και η νίκη της είναι δίκαιη. Μια νίκη με την οποία παραμένει αήττητη, μετά από τρεις αγώνες, έχοντας συνολικά μέχρι σήμερα δυο νίκες και μια ισοπαλία.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο με λίγες καλές φάσεις, ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις ομάδες ισόπαλες, χωρίς σκορ.

Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Τέρματα
Βαθμ.
1.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
3
2
1
0
6 - 2
7
2.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ 
3
1
2
0
7 - 5
5
3.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
3
1
2
0
8 - 3
5
4.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
3
1
1
1
9 - 7
4
5.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ 
3
1
0
2
4 - 6
3
6.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
3
0
0
3
1 - 12
0

Οι σκόρερ
α/α
Ποδοσφαιριστής
Σωματείο
Τέρματα
1.
ΒΑΛΕΝΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
5
2.
ΣΤΑΒΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝ.
4
3.
ΠΕΡΑΜΑΤΖΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
3
4.
ΧΙΟΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
2
5.
ΖΑΠΑΝΤΗΣ   ΚΩΣΤΑΣ
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
2
6.
REXHA  ADRIAN
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
1
7.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
1
8.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ  ΣΠΥΡΟΣ
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
1
9.
ΚΑΧΡΙΛΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝ.
1
10.
ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
1
Ακολουθούν και άλλοι ποδοσφαιριστές με 1 τέρμα
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(4η 3-4/12/2016)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ – Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
2.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ – Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
3.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ – Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Επικράτησαν στις νίκες φιλοξενούμενοι
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "1"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν μία (2) και οι φιλοξενούμενοι καμία (0). Είχαμε και μία ισοπαλία. 
Εννιά (9) ήταν οι ποδοσφαιριστές στην 3η αγωνιστική, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν, ένας λιγότερος από την προηγούμενη.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν άριστο, αφού δεν είχαμε κάποια κόκκινη κάρτα στα 3 παιχνίδια που διεξήχθησαν για την 3η αγωνιστική.
Επίσης αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά, (δώδεκα) 12 κίτρινες κάρτες!! Μια (1) παραπάνω από την προηγούμενη. Οι περισσότερες, πέντε (5) στο παιχνίδι μεταξύ Ομαλών - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στις Κεραμειές, με διαιτητή τον κ. Ι. Καπογιαννόπουλο.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 3 αγώνες που διεξήχθησαν στο νησί μας, στην 3η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος Β' κατηγορίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
2 νίκες για τους γηπεδούχους, (0) καμία για τους φιλοξενούμενους και μία ισοπαλία.
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, αυτή η αγωνιστική με τους τρεις αγώνες, ήταν πάρα πολύ καλή. Σημειώθηκαν συνολικά 10 τέρματα. Βέβαια 5 λιγότερα από την προηγούμενη.
Σκορ είχαμε και στα 3 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτά μεταξύ Πυλαριακού - Α.Ο. Πρόννων στα Μακρυώτικα και Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Ομαλών συνολικά από τέσσερα (4). 
Στα γκολ επικράτησαν οι γηπεδούχοι οι οποίοι πέτυχαν έναντι των φιλοξενούμενων.
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 3,3 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα των Πρόννων, με 9 τέρματα στο ενεργητικό τους.
Καλύτερη άμυνα του Ηρακλή Πρόννων με γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα της Ερύσσου με γκολ στο ενεργητικό της!
Χειρότερη άμυνα, επίσης της Ερύσσου με 12 τέρματα παθητικό.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά (12) δώδεκα. 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική ήταν άριστο, αφού δεν είχαμε κάποια κάρτα αυτού του χρώματος.
Στα αξιοσημείωτα της 3ης αγωνιστικής, η 2η νίκη του Ηρακλή Πρόννων στα Τζανάτα 2-0 την Έρυσσο και η "μοναξιά" της κορυφής. Επίσης το καταπληκτικό, σε εξέλιξη παιχνίδι των Κεραμειών, ανάμεσα σε Ομαλά-Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 2-2, αλλά και η πρώτη νίκη του Πυλαριακού που φαίνεται να ξεκινάει την αντεπίθεση του!
Τα + & Τα
  Τα συν της αγωνιστικής 
Σε όλες τις ομάδες, τους προπονητές και τα πιτσιρίκια τους, που συμμετέχουν στο παιδικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και μας προσφέρουν ένα εξαιρετικό θέαμα. Πραγματικά αυτό που βγάζουν στο γήπεδο είναι κάτι το εντυπωσιακό.
Όλοι χαίρονται από τη συμμετοχή τους και περισσότερο οι γονείς τους, που γνωρίζουν ότι ο αθλητισμός, είναι ένα από τα λίγα υγιή κομμάτια στην κοινωνία για να ασχοληθούν τα παιδιά τους, σε μια εποχή δύσκολη από πολλές απόψεις.
Με σύνθημα λοιπόν το παίζουμε, χαιρόμαστε, διασκεδάζουμε, δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και η νίκη, μόνο η χαρά να αγωνιστούμε, οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές μας στέλνουν το μήνυμα. 
Αξίζει λοιπόν να αφιερώσουμε ένα πρωινό να πάμε στο γήπεδο να τα χειροκροτήσουμε.
  Τα πλην της αγωνιστικής 
Στους ανεγκέφαλους που κατέστρεψαν κάποια από τα φυτεμένα κυπαρίσσια στην πάνω μεριά του γηπέδου των Κεραμειών.
Είναι κρίμα γιατί κάποιοι άνθρωποι έδωσαν και την ψυχή τους, αφιερώνοντας πολλές ώρες για να τα μεγαλώσουν και να τα φτάσουν ως εδώ!
Ένας από αυτούς είναι και ο σημερινός εντεταλμένος Σύμβουλος Λειβαθούς και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Ηλίας Κουρκουμέλης που μας εξέφρασε την οργή του για το συμβάν.
Κρίμα και πάλι κρίμα!
Α.Σ.    ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΑΝΔΡΕΣ
Με ηγέτη και σκόρερ τον Ακτύπη ο Α.Σ.Κ. νίκησε 63-43 την Αγυιά και επανήλθε στις επιτυχίες
Σημαντική νίκη για τη συνέχεια και την πορεία του στο πρωτάθλημα της Α1 Ε.Σ.Κ.Α.Η. πήρε σήμερα στο «Αντώνης Τρίτσης ο Α.Σ. Κεφαλονιά, επικρατώντας της Αγυιάς με σκορ 63-43.
Η αγωνιστική άνοδος στο παιχνίδι για την ομάδα του Φ. Ροδόπουλου που είχε στις τάξεις της ένα  καταπληκτικό και πάλι Ακτύπη (πέτυχε 24 πόντους), ξεκίνησε στο 3οδεκάλεπτο και ολοκληρώθηκε με αυτή τη μεγάλη διαφορά στο 4ο.
Σε γενικές γραμμές ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι και η νίκη της Κεφαλονίτικης ομάδας δίκαιη, όσο και σχετικά εύκολη.
Η βαθμολογία

Ομάδες
Αγώνες
Βαθμοί
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
8
16
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014
8
15
Ε.Α.Π.
8
14
Ε.Α. ΠΑΡΑΛΙΑΣ
8
14
Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
8
13
ΑΙΟΛΟΣ
8
13
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
8
13
ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ/ΑΚΤΑΙΟ
8
12
ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ
8
11
ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΥ
8
10
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ
8
10
ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ
8
10
ΑΓΥΙΑ
8
09
ΣΦΗΚΑ
8
08
Η επόμενη αγωνιστική  (9η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
05/12/16
21:00
Ε.Α.Π
ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ - Α.Σ.ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ
05/12/16
21:00
Π.Γ.Ε.
ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 - ΣΦΗΚΑ ΑΣ
05/12/16
20:15
ΑΙΓΙΟΥ
ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ
05/12/16
20:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ - ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
05/12/16
20:00
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΑΓΥΙΑΣ ΑΕ ΠΑΤΡ. - ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ
03/12/16
14:00
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΣ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
05/12/16
20:00
ΚΛ. ΓΛΑΥΚΟΥ
ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ 
Το αήττητο σερί συνεχίζεται: 76-43 τον ΚΡΟΝΟ Πατρών και 8Χ8!
img_4597
Άλλη μια εύκολη νίκη για τον ΝΕΟΛ, που διατήρησε το απόλυτο στις νίκες μετά από 8 αγώνες. Ένα ημίχρονο άντεξε ο ΚΡΟΝΟΣ στην πίεση της ομάδας μας, για να υποκύψει στο τρίτο δεκάλεπτο και να καταρρεύσει στο τέταρτο.
Από τον αγώνα κρατάμε τα δύο εντυπωσιακά καρφώματα μετά από κλέψιμο του Γρηγόρη Τρυφωνόπουλου, αλλά και την εντυπωσιακή απόδοση και την ενέργεια που βγάζουν στο γήπεδο οι νεαροί μας που επιτρέπουν στον κόουτς Μάρκο Τζουγανάτο να δίνει ανάσες στους «βασικούς».
Την επόμενη Κυριακή, η ομάδα μας δεν έχει αγώνα αφού ο αντίπαλος ΥΠΕΡΙΩΝ έχει μηδενιστεί, ενώ την μεθεπόμενη Κυριακή φιλοξενούμε στο κλειστό του Ληξουρίου τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Παραλίας.

Η βαθμολογία
Ομάδες
Αγώνες
Βαθμοί
Ν.Ε.Ο. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
8
16
ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΓΕ
8
16
ΔΥΜΗΣ Α.Ο.
7
13
ΝΙΚΗ ΑΣ
8
13
ΑΧΑΙΟΣ '47 ΑΣ
7
12
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
7
12
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ - ΠΑΟΚ Α.Π.
7
11
ΦΑΕΘΩΝ ΑΝΤΙΡΙΟΥ
7
10
ΑΙΓΙΟΥ ΕΦΑ
7
10
ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ
7
9
ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ.
7
9
ΠΑΝΩΛΕΝΕΙΑΚΟΣ ΑΟ
8
9
ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ
7
7
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ
_
_
Η επόμενη αγωνιστική  (9η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
07/12/16
18:30
ΔΗΜ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΝΙΚΗ ΑΣ - ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ
07/12/16
20:30
ΔΗΜ. ΑΛΕΞΙΩΤΙ
ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ - ΠΑΟΚ - ΦΑΕΘΩΝ ΑΝΤΙΡΙΟΥ
07/12/16
20:15
ΑΙΓΙΟΥ
ΑΙΓΙΟΥ ΕΦΑ - ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ
04/12/16
12:00
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΓΕ - ΔΥΜΗΣ Α.Ο.
07/12/16
18:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΟΝΟΣ. - ΠΑΝΩΛΕΝΕΙΑΚΟΣ
12:00
ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ - ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο
07/12/16
20:30
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου