Τετάρτη, Νοεμβρίου 23

Άφησαν ανοικτούς.... λογαριασμούς για τον επαναληπτικό Παγκέ - Διλινάτα... Ένα βήμα πιο μπροστά οι "κυανόλευκοι μετά το σημερινό 2-1


Στις Κεραμειές σήμερα το απόγευμα,  στο μεγάλο ντέρμπι της σειράς μεταξύ Παγκεφαλληνιακού - Διλινάτων, οι δυο ομάδες άφησαν ανοικτούς..... λογαριασμούς αφού το τελικό 2-1 δεν χρήζει καμία φαβορί για πρόκριση. 
Πάντως, οι "κυανόλευκοι» έκαναν σήμερα ένα πρώτο βήμα, μιας και στον επαναληπτικό τους αρκεί ακόμη και μια ισοπαλία για να είναι αυτοί που θα προχωρήσουν στην συνέχεια του θεσμού.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, όπως και στον επαναληπτικό της Α’ σειράς με αντίπαλο την Εικοσιμία, «ποντάρουν» πολλά στο γκολ του Εμιλιάνο και μένει να αποδειχθεί αν θα είναι και πάλι «χρυσό»!
Τώρα σε ότι αφορά το σημερινό παιχνίδι, ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, σύμφωνα με την αξία και την ποιότητα των δυο «μονομάχων», ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, είχε μια σπουδαία ομορφιά, με την μπάλα πάνω – κάτω, με τη δύναμη και το πάθος των ποδοσφαιριστών να δίνουν ένα ξεχωριστό «χρώμα» σε αυτό.
Στο δεύτερο και μέχρι το 60’ η εικόνα δεν άλλαξε και το πάθος για το σκορ πρόκρισης κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο. Προς το τέλος οι ομάδες έδειχναν μάλλον ευχαριστημένες με αυτό, δεν διακινδύνευαν κάτι παραπάνω και..... αποφάσισαν να λύσουν τις.... διαφορές τους στον επαναληπτικό. 
Σε γενικές γραμμές το θέαμα ήταν καλό και οι αρκετοί φίλαθλοι που το παρακολούθησαν πρέπει να έφυγαν ευχαριστημένοι από τις Κεραμειές.
Φάσεις και γκολ
Σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους μόλις στο 5’ με τον Ντεντλάλα από αριστερά να βγάζει την σέντρα επικίνδυνα στην περιοχή για τον Τούρλα, που δεν πιάνει το μονοκόμματο σουτ, μετά το διώξιμο των αμυντικών στην επαναφορά της μπάλας ο Βουκελάτος από τα όρια της περιοχής θα πιάσει ένα δυνατό αριστερό σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο σώμα του ήδη πεσμένου συμπαίκτη του, που κόβει την πορεία της προς την εστία του Καλαφάτη.
Οι φιλοξενούμενοι στο 9’ θα απαντήσουν με τον Χασάι να εκτελεί ένα φάουλ από δεξιά και την μπάλα επικίνδυνα στην περιοχή για τον Εμιλιάνο που δεν προλαβαίνει να την σπρώξει στα δίχτυα του Ceca.
Το 13΄θα είναι τυχερό για τους «κυανόλευκους» και τον Γ. Βουκελάτο να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του 1-0, με εντυπωσιακό μονοκόμματο σουτ, στην μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Διλινάτων του Μπαζάρογλου και κακό «σύμμαχο» τον ήλιο για τον τερματοφύλακα Λ. Καλαφάτη.
Οι φιλοξενούμενοι στο 16’ θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν το σκορ. Ο Χασάι από αριστερά θα βγάλει την μπάλα στην «καρδιά» της άμυνας των Διλινάτων, εκεί όμως δεν προλαβαίνει πιεζόμενος από τον Ε. Παπαναστασάτο, ο Εμιλιάνο να την σπρώξει στην άδεια εστία.
Ο Εμιλιάνο τώρα σε ρόλο πασαδόρου και στο 19’ θα βγάλει για τον Χασάι ψηλοκρεμαστά την μπάλα στην περιοχή, όμως ο Ceca τελευταία στιγμή με έξοδο και τα ακροδάχτυλα, θα την διώξει πάνω από το κεφάλι του ποδοσφαιριστή των Διλινάτων πλάγια.
Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν πολύ για την ισοφάριση και στο 27’ θα σταθούν, άτυχοι αφού θα δουν την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να απομακρύνεται σε κόρνερ από τον Τούρλα, ύστερα από φάουλ από αριστερά του Χασάι και πάλι, πρώτη κεφαλιά Χαραλαμπόγλου και μια δεύτερη του Παπαδημητρόπουλο στην προσπάθεια του αμυντικού του Παγκέ να απομακρύνει παραλίγο να πετύχει το αυτογκόλ.
Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο και τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ 1-0.
Στο δεύτερο αν και δεν είχαν πολλές φάσεις, οι φιλοξενούμενοι με δυο γρήγορες αλλαγές, μια στον "μικρό" και μια ενισχύοντας την επίθεση τους, βγήκαν πιο ζωντανοί, και ενώ αρχικά γλίτωσαν το 1-1 στο 46’, στη συνέχεια κατάφεραν να ισοφαρίσουν, χωρίς τελικά να κρατήσουν το σημαντικό 1-1, αφού δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα.
Στο 46’ ο Ντεντλάλα με μια σέντρα ακριβείας από δεξιά θα βρει εντελώς αμαρκάριστο τον Βουκελάτο λίγο έξω από την μικρή περιοχή, απέναντι στον νεαρό Αντωνίου, όπου θα πιάσει την κεφαλιά αλλά, ο τερματοφύλακας των Διλινάτων θα σώσει διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο 48’ όμως οι φιλοξενούμενοι, αφού γλίτωσαν το 2-0, θα είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν για την ισοφάριση και το 1-1, μετά την ασταθή απόκρουση του Ceca στο φάουλ από αριστερά του Χασάι και τον Εμιλιάνο να σπρώχνει απλά την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 52’ Ο Γ. Αναλυτής χάνει καλή ευκαιρία να βάλει τα Διλινάτα μπροστά, όταν η κεφαλιά του, από καλή θέση θα στείλει την μπάλα στην αγκαλιά του Ceca.
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου στο 59’ θα ξαναπάρει το προβάδισμα στο σκορ 2-1, με εντυπωσιακή κεφαλιά του Θ. Τούρλα, ο οποίος θα σηκωθεί πολύ ψηλά, στο πρώτο δοκάρι και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αντωνίου, μετά το κόρνερ του Μπαζάρογλου από δεξιά.
Από το σημείο αυτό και μετά και μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού θα καταγραφεί μια μόνο φάση και συγκεκριμένα στο 83’ όταν το δυνατό διαγώνιο σουτ του Τούρλα, από αριστερά της περιοχής, θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ από το δεξί δοκάρι του Αντωνίου.
Έτσι με το σφύριγμα της λήξης και οι δυο ομάδες αρχίζουν να σκέφτονται τον επαναληπτικό και την εξασφάλιση του ενός εκ των δυο εισιτηρίων που οδηγούν στου ημιτελικούς.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός:(Θ. Βουκελάτος), Ceca, Κλειτογιάννης, Παπαδημητρόπουλος, Παπαναστασάτος Ε., Muka, Λαμπρόπουλος, Τούρλας, Αρμάντο, Ντεντλάλα (53’ Τριανταφυλλίδης Π.), Μπαζάρογλου (90+5’ Πολλάτος Διον.), Βουκελάτος (90’ Γιαννάτος).
Διλινάτα:(---), Καλαφάτης Λ. (46’ Αντωνίου), Χριστόπουλος (74’ Στεφανάτος), Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Χασάι, Χαραλαμπόγλου, Τζωρτζάτος Διον., Παπαναστασάτος Χρ. (46’ Βαγγελάτος), Εμιλιάνο, Τζωρτζάτος Χρ., Αναλυτής Γ..   
Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από το ασημερινό παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου