Σάββατο, Νοεμβρίου 19

Σημαντική νίκη για τους "πράσινους" 5-0 την Έρυσσο

Συνέχεια είχαμε σήμερα το απόγευμα και στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας με τον αγώνα, ανάμεσα σε Έρυσσο και Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων και τον οποίο άνοιξε και η αυλαία της 2ης αγωνιστικής.
Οι «πράσινοι», μετά την γκέλα της προηγούμενης αγωνιστικής και την εντός έδρας ισοπαλία τους με τον Ηρακλή 1-1, παρουσιάστηκαν σοβαροί, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και με ένα καταπληκτικό ξέσπασμα στο τελευταίο δεκέλεπτο, επικράτησαν των τυπικά γηπεδούχων με σκορ 0-5, «ρεφάροντας» το προηγούμενο εντός έδρας στραβοπάτημα τους.
Σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι και την ομάδα του Τάκη Φωή καλύτερη, να παίρνει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο σίγουρα δίκαια.
Οι Ρυσσιάνοι που παρατάχθηκαν με πολλές ελλείψεις το πάλεψαν, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν βαθμολογικό «σεφτέ» ούτε τη 2η αγωνιστική, με αποτέλεσμα το όνειρο της 4αδας να γίνεται δύσκολο, μετά από αυτό το αρνητικό σερί των 2Χ2! Πάντως το 5-0 ίσως τους αδικεί, μιας και διαμορφώθηκε, από το κάθε άλλο από ασφαλές 0-1, σε 0-5 στα τελευταία έντεκα λεπτά, χρονικό σημείο που δέχθηκαν τέσσερα ακόμη γκολ. Η κούραση και οι ελλείψεις, ήταν η βασική αιτία για αυτό. Στο παραπάνω γεγονός να τονίσουμε ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρουσία του Κ. Λυμεπρόπουλου στον αγώνα, που πέρασε σαν αλλαγή στο παιχνίδι δίνοντας με την παρουσία του φρεσκάδα και κινητικότητα στην επίθεση των "πρασίνων".
Φάσεις και γκολ
Στο 10’, ο Κλωνής με καταπληκτική κάθετη πάσα θα βγάλει τον Περαματζή απέναντι από τον Σιμάτο, λίγο αριστερά στην περιοχή, θα κάνει το πλασέ στην απέναντι γωνία και θα στείλει τη μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
Στο 19’ ο Βοροκλινιώτης θα δοκιμάσει ένα μακρινό σουτ και τον Σιμάτο χωρίς πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.
Ο Σ. Μπάμπης στο 20’ μετά από αμυντική αδράνεια κερδίζει την μπάλα μέσα στην περιοχή και απέναντι από την εστία πλασάρει για να σώσει με τα πόδια ο Σιμάτος, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Μεγάλη ευκαιρία θα χάσει στο 32’ ο Besaj, όταν θα κερδίσει την μπάλα σε λάθος απομάκρυνση του Σιμάτου και σε κενή εστία πλασάρει άουτ!
Στο 38’ ο Besaj από δεξιά επιχειρεί μια συρτή σέντρα σουτ, η μπάλα θα περάσει παράλληλα στην εστία και ο νεαρός Γ. Παπαδάκης με προβολή θα την στείλει χωρίς πρόβλημα στα δίχτυα για το 0-1 της ομάδας του.
Διπλή κόντρα στα σώματα των αμυντικών των γηπεδούχων, σε διαδοχικά σουτ των Γασπαρινάτου – Περαματζή από καλή θέση στο 41’, θα σώσει την ομάδα τους από το 0-2.
Με το σκορ στο 0-1 και τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στο δεύτερο, οι τυπικά γηπεδούχοι θα μπουν πιο ζωντανά στον αγωνιστικό χώρο, θα ισορροπήσουν, αλλά δεν μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Αντίθετα οι γηπεδούχοι πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις θα χάσουν κάποιες καλές ευκαιρίες και τελικά θα έχουν ένα εντυπωσιακό φινάλε.
Στο 49’ ο Περαματζής θα βγει επικίνδυνα στην πλάτη της Ρυσσιάνικης άμυνας, όμως ο Σιμάτος προλαβαίνει και διώχνει την μπάλα και τον διαγραφόμενο κίνδυνο με τα πόδια.
Στο 78’ ο Λυμπερόπουλος εκτελεί από αριστερά ένα φάουλ, κάτι σαν κόρνερ, στο δεύτερο δοκάρι για τον Καλογηράτο, ο οποίος θα κάνει απ' ευθείας το πλασέ, όμως η μπάλα θα σταματήσει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Σιμάτου.
Μια ωραία συνεργασία Βοροκλινιώτη-Μπάμπη Σ. θα δώσει την ευκαιρία στο δεύτερο να πιάσει το δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής και να στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Σιμάτου για το 0-2.
Στο 83’ ο Ν. Μαρινάκης θα πετύχει με καταπληκτική καρφωτή κεφαλιά ένα εντυπωσιακό γκολ, αφού θα νικήσει στον αέρα όλη την άμυνα των γηπεδούχων, μετά το κόρνερ του Λυμπερόπουλου, από αριστερά και θα στείλει την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Σιμάτου, ανεβάζοντας το σκορ στο 0-3 για την ομάδα του.
Σειρά του Περαματζή να χριστεί σκόρερ και να πετύχει το 0-4 της ομάδας του στο 86’ με ωραίο πλασέ στην κίνηση στο πρώτο δοκάρι μετά το χαμηλό εκτελεσμένα, φάουλ από αριστερά του Βοροκλινιώτη.
Στο 89’ ο καταπληκτικός Λυμπερόπουλος, θα σεντράρει από αριστερά για να σταματήσει η μπάλα στο απλωμένο χέρι του Παπαδημητράτου και τον διαιτητή κ. Θανάση να υποδεικνύει σωστά το πέναλτι. 
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο τερματοφύλακας των «πρασίνων» Λ. Κατερέλος και τον έμπειρο Σιμάτο να απογειώνεται και με εκπληκτικό τρόπο να στέλνει την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια να διώχνουν οι αμυντικοί του.
Όμως η ομάδα του Τ. Φωή δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 90+2’ θα πετύχει το τελικό 0-5 με δυνατό σουτ του «γερόλυκου» Γ. Μπάμπη, ύστερα από καταπληκτική επέμβαση του Σιμάτου στο τετ α τετ του με τον Περαματζή και στην επαναφορά της μπάλας.
Με το τελευταίο σφύριγμα φυσικά η χαρά των φιλοξενούμενων ήταν μεγάλη αφού εκτός του ότι για 2η αγωνιστική παραμένουν αήττητοι από σήμερα βρίσκονται και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όμως με έναν αγώνα περισσότερο.
Διαιτητής  ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Έρυσσος:(---), Σιμάτος, Παπαλεξάτος, Διακάτος Tavani, Papa, Τζωρτζάτος, Κύργιο, Παπαδημητράτος, Πατρίκιος (60’ Stefani), Παπάς, Σκιαδαρέσης (41’ λ.τ. Καράβελας).
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Κατερέλος, Γ. Μπάμπης, Κλωνής, Καλογηράτος, Μαρινάκης, Παπαδάκης Γ. (69’ Σπαθής), Περαματζής, Βοροκλινιώτης, Besaj (62’ Λυμπερόπουλος), Γασπαρινάτος (82’ Πολλάκης), Μπάμπης Σ..
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου