Κυριακή, Αυγούστου 6

Εξαιρετική η επιτυχία του αγώνα δρόμου "Φώκεια 2017" (Εικόνες)

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε και φέτος ο αγώνας δρόμου «Φώκεια 2017», απόστασης 8,3 Km στο Βαλεριάνο. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και έτρεξαν περίπου 65 δρομείς.
Η έναρξη δόθηκε στις 6:30 το απόγευμα από την πλατεία «Ιωάννης Φωκάς» του χωριού και οι αθλητές, αφού διήνυσαν μια απόσταση 8.300 μ. τερμάτισαν στον ίδιο χώρο.
Εκτός του παραπάνω αγώνα έγιναν και αγώνες παίδων συνολικής απόστασης 60 μ.
Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Σύλλογο απανταχού Βαλεριανέων το «Κορώνι» με την στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. προς τιμή του θαλασσοπόρου Ιωάννη Φωκά (Juan de Fucaκαι ήταν μια γιορτή για το χωριό και την περιοχή γενικότερα.
Στο τέλος η εκδήλωση έκλεισε με τις απονομές των νικητών και ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα από τον καταπληκτικό Γιώργο Παυλάτο με παράλληλο κέρασμα των αθλητών.
Νικητής στη γενική ανδρών αναδείχθηκε ο Νίκος Νοφώτιστος και στις γυναίκες η Βάνια Σαμόλη.
Τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα, η Βουλευτής του Νομού κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η πρόξενος της Γαλίας κ. Εμμανουέλα Σινάγκρα, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκκάτος, ο πρώην Νομάρχης κ. Διονύσης Λευκαδίτης, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων "Οδυσσεύς" κ. Διονύσης Χιόνης, η αντιπρόεδρος κ. Αγγελική Χιόνη και ο κ. Ιωάννης Μπάρδης γλύπτης, κατασκευαστής της προτομής του Ιωάννη Φωκά, οι οποίοι έκαναν και τις απονομές στους νικητές.
Πρέπει να αναφέρουμε εδώ, τη σημαντική βοήθεια της Εθελοντικής ομάδας Δασοπροστασίας Ελειού-Πρόννων, αλλά και των υπολοίπων εθελοντών, κατοίκων της περιοχής.
Συγχαρητήρια σε όλους!
Εικόνες από τον αγώνα με το φακό του Μάκη Λαμπίρη



































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου