Κυριακή, Αυγούστου 20

Η βράβευση του υπερμαραθωνοδρόμου Θ. Δελακά στα Τρωϊαννάτα (Video-Φωτορεπορτάζ)

Πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 19/8, το βράδυ στο Πολιτιστικό κέντρο Τρωϊαννάτων, πρώην Δημοτικό σχολείο, μια λιτή εκδήλωση, από την Πολιτιστική στέγη Τρωϊαννάτων, η βράβευση του υπερμαραθωνοδρόμου, με καταγωγή από το χωριό Θεόφραστου Δελακά.
Στον προαύλιο χώρο, είχαν μαζευτεί πολλοί φίλοι και συγχωριανοί του, ενώ είχε στηθεί μάλιστα και ένα videowall το οποίο μετέδιδε τα κατορθώματα του συγκεκριμένου 73χρονου υπεραθλητή, ο οποίος διαμένει στον Καναδά και κάθε καλοκαίρι ανελλιπώς επισκέπτεται την γενέτειρα του.
Στην αρχή χαιρέτησε την εκδήλωση ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σωτήρης Κουρής, ο οποίος μίλησε για τον Θεόφραστο Δελακά και αυτά που κάνει, δίνοντας στη συνέχεια τον λόγο στον Νικόλα Λιονάτο, ο οποίος, εμφανώς συγκινημένος, όπως ανέφερε, έπλεξε το εγκώμιο του συγχωριανού τους, ο οποίος κάνει περήφανη όλη την Κεφαλονιά, αλλά και το χωριό του, τα Τρωϊαννάτα.
Μάλιστα του απηύθυνε αρκετές ερωτήσεις σχετικά με αυτά που κάνει, μιας και ως αθλητής φαινόμενο πρέπει να διδάξει τα νέα παιδιά.
Δυο λόγια είπε και ο τιμώμενος υπεραθλητής ο οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε όλους για τη μεγάλη τιμή που του έκαναν και υποσχέθηκε να τιμά την Ελλλάδα, την Κεφαλονιά και το χωριό του, όπου και να βρίσκεται, δηλώνοντας ότι Ελλάδα θα βρει τον δρόμο της και η οικονομική κρίση θα περάσει, γιατί οι Έλληνες είναι δυνατοί, νικητές και θα τα καταφέρουν!
Στη συνέχεια οι διοργανωτές του απένειμαν έναν αρχαίο αμφορέα και ένα περιδέραιο με μια άσπρη πέτρα, λέγοντας ότι του την προσφέρουν μιας και μετά τον ξενιτεμό του, δεν έριξε ποτέ «μαύρη», αντίθετα έκτισε το σπίτι του εδώ και επισκέπτεται το χωριό κάθε χρόνο. Επίσης και ένα κλαδί ελιάς στο κεφάλι, όπως έκαναν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, στις επιτυχίες των αθλητών!
Στο τέλος όλοι μαζί έβγαλαν την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία για ένα ενθύμιο τιμής στον Θεόφραστο Δελακά.
Συγχαρητήρια στην Πολιτιστική Στέγη Τρωϊαννάτων. Ιδιαίτερα στον πρόεδρο της κ. Σωτήρη Κουρή, αλλά και στον Νικόλα Λιονάτο για αυτή την θαυμάσια εκδήλωση!
Το video της εκδήλωσης
Φωτορεπορτάζ

















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου