Τρίτη, Αυγούστου 8

Άψογη και με ρεκόρ συμμετοχών φέτος η διοργάνωση του 4ου αγώνα δρόμου "Θηναίας γης 2017" στον Αγκώνα


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε (και) φέτος ο 4ος και ελαφρώς αλλαγμένος, Αγώνας Δρόμου «Θηναίας γης 2017», που συνδιοργάνωσαν ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος και η Τ.Κ. Αγκώνα, σε συνεργασία με την ΠΙΝ Π.Ε. Κεφαλληνίας και τον δραστήριο Σύλλογο Δρομέων Κεφαλονιάς, δημιουργώντας μάλιστα νέο ρεκόρ συμμετοχών, ενώ και οι χρόνοι ήταν εντυπωσιακοί.
Συμμετείχαν στον αγώνα των 7.100 μ. περισσότεροι από 140 δρομείς, αλλά και στους αγώνες των μικρών παιδιών είχαμε μεγάλη παρουσία.
Σύντομο χαιρετισμό έκανε ο αντιπρόεδρος του Π.Σ. Αγκώνα κ. Γεράσιμος Δαναλάτος, ο οποίος καλωσόρισε τους θεατές, ευχόμενος καλό αγώνα
Η αφετηρία, όπου δόθηκε η εκκίνηση από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Αγκώνα κ. Σπύρο Τουμαζάτο, ήταν η εκκλησία της Παναγίας του χωριού. Στον ίδιο χώρο και αφού οι δρομείς πέρασαν από Νύφι - Πετρικάτα– Καρδακάτα, τερμάτισαν καταχειροκροτούμενοι από τους παρευρισκομένους.
Σίγουρα οι καιρικές συνθήκες και η υψηλή θερμοκρασία στην περιοχή δεν ήταν καλός σύμμαχος για τους αθλητές, όμως η αγάπη τους για αυτό που κάνουν, ήταν αδύνατον να τους εμποδίσει τη συμμετοχή στο σημαντικό αυτό γεγονός της περιοχής και γενικότερα του δρομικού κινήματος.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί και η συμμετοχή του 73χρονου δρομέα Θεόφραστου Δελακά, ο οποίος κέρδισε τον σεβασμό, το αυθόρμητο χειροκρότημα, αλλά και τις εντυπώσεις την στιγμή του τερματισμού. Οι διοργανωτές για να τον τιμήσουν του έκαναν και ειδική βράβευση
1ος που έκοψε το νήμα στη γενική κατάταξη στους άνδρες ήταν ο Ιταλός Μάρκο ντε Παρτίνο.
Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ελένη Μαυριδοπούλου.
Μετά τον τερματισμό των δρομέων του μεγάλου αγώνα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της εκκλησίας έγινε και επίδειξη διελκυστίνδας με τις δυναμικές κόντρες να έχουν την τιμητική τους!
Με την ολοκλήρωση της επίδειξης πραγματοποιήθηκαν και οι απονομές των νικητών κάθε κατηγορίας.
Μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα δόθηκαν σε όλους όσους συμμετείχαν στον αγώνα, ενώ στο χώρο υπήρχε πλούσιος μπουφές με τους αθλητές και θεατές να απολαμβάνουν τα τοπικά εδέσματα και προϊόντα μαζί με νερά και αναψυκτικά.
Φέτος βραβεύθηκε η πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή που πήρε και μια οικονομική ενίσχυση, συμβολικού χαρακτήρα, με σκοπό την διαχείρισή της για την προαγωγή της συνεργασίας, του ομαδικού συμμετοχικού πνεύματος, των υγιών συλλογικών δράσεων άθλησης και πολιτισμού. 
Την εκδήλωση παρουσίασαν με τον μοναδικό τους τρόπο η Βάνια Σαμόλη και η Κατερίνα Φωκά, δυο καταπληκτικά κορίτσια, τα οποία έχουν προσφέρει πολλά στο δρομικό κίνημα της Κεφαλονιάς και στον Σύλλογο Δρομέων Κεφαλλονιάς ως μέλη του Δ.Σ.
Οι κατηγορίες του αγώνα των παιδιών ήταν οι παρακάτω:
Διαδρομή 50 μ
Έως 5 ετών κορίτσια
Έως 5 ετών αγόρια
Διαδρομή 200 μ
-6-7 ετών αγόρια
–6-7 ετών κορίτσια
– 8-10 ετών αγόρια
-8-10 ετών κορίτσια
Διαδρομή 300 μ (αναλόγως)
11-13 ετών αγόρια
11-13 ετών κορίτσια
Συγχαρητήρια σε όλους διοργανωτές, αθλητές, αλλά πολλά περισσότερα στους εθελοντές! Του χρόνου όλοι στον ίδιο χώρο για την διεξαγωγή του «5ου δρόμου Θηναίας γης».
Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολική-μερική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου