Κυριακή, Αυγούστου 13

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πολλές συμμετοχές ο 29ος Λειβαθώνιος Αγώνας Δρόμου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, στα Κουρκουμελάτα, ο 29ος Λειβαθώνιος αγώνας δρόμου. Η συμμετοχή, όπως πάντα ήταν πολύ μεγάλη, ικανοποιώντας διοργανωτές και δρομείς.
Η εκκίνηση δόθηκε, αφού πρώτα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του γιατρού Σπ. Λυκιαρδόπουλου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή τόσο άδικα και πρόωρα, από την ελιά του Μονόπολη στα Μεταξάτα, με τους 214! δρομείς (πρέπει να είναι ρεκόρ συμμετοχών στους 29 μέχρι τώρα Λειβαθώνιους), παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στην περιοχή, να τρέχουν την απόσταση των 5.100 μ., περνώντας μέσα από τα Μεταξάτα, Λακήθρα, Σαρλάτα, τερματίζοντας τελικά στο πανέμορφο σταδιάκι των Κουρκουμελάτων, καταχειροκροτούμενοι από τους παρευρισκόμενους λάτρεις του δρομικού κινήματος, που είχαν γεμίσει τις κερκίδες.
Μεταξύ αυτών ο 90χρονος κ. Σπύρος Αντωνάτος και ο 73χρονος κ. Θεόφραστος Δελακάς, οι οποίοι πήραν με την αξία τους, το ζεστό όσο και αυθόρμητο χειροκρότημα των θεατών.
Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν ο πρώτος εισήλθε στο Στάδιο τον συνόδευσαν χειροκροτώντας τον, δυο συναθλητές του, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει μαζί του σε πολλούς Λειβαθώνιους αγώνες, οι κ.κ. Βασίλης Λυκιαρδόπουλος και Μαραβέγιας.
Οι κατηγορίες ήταν:
       ΑΝΔΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1η  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 2009 – 2017
2η  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 2005 – 2008
3η  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 2000 – 2004
4η  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 1982 – 1999
5η  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 1967 – 1981
6η  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 1923 – 1966 
Στην γενική κατηγορία των ανδρών πρώτος έκοψε το νήμα ο Νίκος Νεοφώτιστος,  ακολούθησε ο Κοσμάς Κωνσταντινίδης και τρίτος τερμάτισε ο Κωστής Σιδηρόπουλος.
Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ελένη Μαυριδοπούλου, στην δεύτερη θέση η Βάνια Σαμόλη και στην τρίτη Νεφέλη Οικονομίδου.
Μετά τον τερματισμό όλων των αθλητών πραγματοποιήθηκαν και οι απονομές στους νικητές κάθε κατηγορίας (κύπελλο στον πρώτο-τη και μετάλλιο στους δεύτερους -ες / τρίτους-ες).
Σε γενικές γραμμές η οργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή και οι συμμετέχοντες δρομείς, μικροί και μεγάλοι έδειχναν χαρούμενοι από τη συμμετοχή και την προσπάθεια που κατέβαλαν, στον 29ο Λειβαθώνιο αγώνα δρόμου.
Άλλωστε ο σκοπός του Λειβαθώνιου είναι διπλός, αφενός η ανάδειξη της θετικής πλευράς του αθλητισμού και του εθελοντισμού και πως αυτά μπορούν να γίνουν τρόπος ζωής και αφετέρου η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και του αθλητισμού σε αυτή. 
Τίμησαν με την παρουσία τους το γεγονός, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μεταξάτων κ. Α. Αυγουστάτος και ο Δ.Σ. κ. Διονύσης Μινέτος, ο οποίος συμμετείχε με την οικογένεια του στον αγώνα Επίσης διακρίναμε και τον αθλητικογράφο της ΕΡΤ, συμπατριώτη μας κ. Νίκο Γιαννόπουλο.
Γιατρός του αγώνα ήταν ο κ. Ανδρέας Τσιμάρας.
Συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου στο ίδιο σημείο εκκίνησης, όπου θα πραγματοποιηθεί ο 30ος Λειβαθώνιος και τους διοργανωτές να δηλώνουν ότι οι εκπλήξεις θα είναι πολλές, για τη σημαντική αυτή επέτειο!
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολική-μερική χωρίς την άδεια του Sportsthea
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ σε δυο μέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου