Σάββατο, Ιανουαρίου 12

Νικητής στο τοπικό ο Οδυσσέας…….. Μεγάλη βαθμολογική ανάσα 2-1 την Πρόοδο


Με νικητή τη ομάδα της Βόρειας Ιθάκης και σκορ 2-1 ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στον Σταυρό το τοπικό ντέρμπι, ανάμεσα στον Οδυσσέα και την Πρόοδο.
Ήταν ένα παιχνίδι, όπως το περιμέναμε και όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές σε αυτά τα ντέρμπι, δηλαδή μέτριο θέαμα,  αρκετή δύναμη, πάθος, εκνευρισμούς και πάρα πολλές κάρτες μεταξύ αυτών οι τρεις χρώματος κόκκινου.
Μέσα σε όλα αυτά, είχαμε και το τσουχτερό κρύο, αλλά και το ψιλόβροχο που έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερο την κατοχή της μπάλας, όμως οι γηπεδούχοι, πιο αποτελεσματικοί θα πάρουν τελικά τη νίκη με σκορ 2-1.
Φάσεις και γκολ
Στο 8’ ο Γρίβας θα βγάλει την σέντρα από αριστερά στην περιοχή, ο Haidari θα πιάσει ένα πολύ καλό σουτ στην κίνηση και η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ζ. Κουτσουβέλη.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 15’, μετά από ωραία ενέργεια θα βρεθεί απέναντι από τον Ζ. Κουτσουβέλη, όμως θα νικηθεί από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Στο 25’ οι γηπεδούχοι, στην πρώτη καλή ευκαιρία τους, θα προηγηθούν 1-0, με ένα καταπληκτικό σουτ του Ρενάτο, τον Γ. Τσιντήλα να αιφνιδιάζεται, αφού η μπάλα έσκασε στο χόρτο, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα του.
Στο 32’ ένα σουτ εκτός περιοχής του Καρανίκα αποκρούεται από τον Ζ. Κουτσουβέλη.
Στο 37’ οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι σε χέρι του Κασσιανού στην περιοχή.
Εκτελεί ο Λογκόνης, ο Γ. Τσιντήλας αποκρούει μεν την μπάλα, η οποία τελικά θα καταλήξει στα δίχτυα του για το 2-0 του Οδυσσέα.
Αυτές ήταν και οι φάσεις για το πρώτο ημίχρονο.
Το μοτίβο στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε στην επανάληψη και στο 64’ η Πρόοδος θα μειώσει σε 2-1 με ωραίο σουτ του Haidari, ύστερα από την σέντρα του Γρίβα, από δεξιά ξαναβάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι, ήταν πλέον αναγκασμένοι να ανέβουν περισσότερο επιθετικά με στόχο την ισοφάριση.
Στο 75’ ένα σουτ του Τσάμη θα στείλει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των «κιτρινόμαυρων» του Σταυρού.
Οι γηπεδούχοι στο 77’ θα μείνουν με «10», αφού ο Γ. Προσαλέντης θα δει δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) και θα αποβληθεί για το υπόλοιπο του αγώνα.
Στο 80’ θα έχουμε αριθμητική ισορροπία στο ματς, αφού για τον ίδιο τρόπο θα αποβληθεί ο Αντ. Παπαδόπουλος για την Πρόοδο Ιθάκης.
Στο 82’ ο Ρενάτο θα μπει στην περιοχή των φιλοξενούμενων θα κάνει το σουτ, όμως ο Γ. Τσιντήλας σε ετοιμότητα θα διώξει την μπάλα με τα πόδια σε κόρνερ.
Στο επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν και πάλι με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού είναι η σειρά του Π. Κουτσουβέλη να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Χατζηγεωργίου. Και αυτός με 2η κίτρινη.
Την τελευταία καλή φάση για να ισοφαρίσουν, θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι με τον Ζ. Κουτσουβέλη να σώζει στην κοντινή κεφαλιά «ψαράκι» του Λαγκαδά, μέσα από τη μικρή περιοχή, στη σέντρα του Βασιλόπουλου από αριστερά.
Η λήξη θα βρει την ομάδα του Σπ. Ζερβού να έχει πετύχει την πρώτη φετινή και μεγάλη νίκη της, να αποχωρίζεται την τελευταία θέση και να βλέπει τη συνέχεια πιο αισιόδοξα.
Αντίθετα αυτή του Χρ. Μανωλόπουλου, θα χάσει την ευκαιρία να κάνει ένα βήμα παραπάνω για την επιτυχία του στόχου της και την είσοδο της στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος!
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τον κ. Π. Κομητόπουλο και την κα Δ. Ρηγοπούλου.
Οι συνθέσεις
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Κουτσουβέλης Ζ., Λεκατσάς (88' Dylja), Τσίρος, Προσαλέντης Γ., Φατούρος, Ρενάτο, Λογκόνης, Κουτσουβέλης Π., Προσαλέντης Ν., Σέλα (89' Λιβάνης), Μετσάνι Α..
Πρόοδος:(Χ. Μανωλόπουλος), Τσιντήλας Γ., Τσιντήλας Τ., Κασσιανός, Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Haidari, Tσάμης, Αρταβάνης, Γρίβας (88" Κωστόπουλος), Καρανίκας (46' Bασιλόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου