Σάββατο, Ιανουαρίου 5

Με ψήφους 42-31 οι διαιτητές αποφάσισαν να επιστρέψουν στα γήπεδα


Την απόφαση να δώσουν τέλος στην αποχή τους και να σφυρίξουν κανονικά στην επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 12/01 πήραν οι διαιτητές σε ψηφοφορία που έγινε έπειτα από τη συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τις ΕΠΟ, ΚΕΔ, FIFA, UEFA, Super League, Πολιτεία και Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκαν έξι μέτρα για την προστασία των διαιτητών.
Συγκεκριμένα, η απόφαση για άρση της αποχής έλαβε 42 ψήφους, ενώ υπήρξαν 31 ψήφοι για συνέχισή της, με το ποσοστό για επιστροφή στα γήπεδα να είναι μεγαλύτερο στους διαιτητές απ’ ότι στους βοηθούς.
Πλέον, η μοναδική εκκρεμότητα που μένει είναι με ποια αγωνιστική θα επιστρέψει η Super League σε αγωνιστική δράση για το 2019, καθώς υπάρχει η προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο για το πότε θα πραγματοποιηθεί η 15η αγωνιστική που είχε αναβληθεί λόγω της αποχής. Οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν ότι πρέπει να μπει ως εμβόλιμη, με τον συνεταιρισμό να έχει αποφασίσει να γίνει μετακύλιση του προγράμματος προκειμένου το 2019 να ξεκινήσει με την αναβληθείσα αγωνιστική στις 12/01.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, όλοι οι διαιτητές είχαν ενημερωθεί μέσω e-mail από τους κ.κ. Παπαπέτρου, Παπαδόπουλος, Κωσταράς και Δημητριάδης για όσα έγιναν στη συνάντηση.
Αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε η αντιπροσωπεία των διαιτητών με τους αρμόδιους φορείς (Πρόεδρος ΕΠΟ Υφυπουργός, Πρόεδρος SL, Εκπρόσωπος UEFA FIFA ΚΕΔ , αστυνομία) έχουμε να σας μεταφέρουμε τα εξής.
Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το κλίμα της συνάντησης το οποίο από την πλευρά της ΕΠΟ ήταν θετικό αναφέροντας μας μια σειρά δεσμεύσεων όπου θα τα αναλύσουμε παρακάτω.
Από την πλευρά της FIFA ΚΕΔ υπάρχει ο ίδιος προβληματισμός με εμάς και η διάθεση επίλυση λύσεων με προτάσεις.
Από την πλευρά της κυβέρνησης και από την μεριά του υφυπουργού μας δεσμεύτηκε την κάθε βοήθεια σε οποιοδήποτε πρόβλημα μέσω της ΚΕΔ.

Από πλευράς SL το κλίμα δεν ήταν υποστηρικτικό όπως από τους άλλους φορείς.
Αναλυτικά
 Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεσμεύτηκε:
Αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα σχετικά με τις δυσμενείς δηλώσεις κατά της διαιτησίας.
Πρόστιμα και ποινές από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού ανεξάρτητα από τις πειθαρχικές ποινές που θα επιβληθούν από την ΕΠΟ με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή (πρόταση υφυπουργού ).
Πρόταση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αστυνομίας για ίδρυση άτυπου οργάνου πρόληψης και αποφυγής φαινομένου βίας. Άμεση διαλεύκανση των υποθέσεων μέσω του ανώτατου κλιμακίου αντιμετώπισης αθλητικής βίας της αστυνομίας.

Παρουσία προέδρου της ΕΠΟ και απεσταλμένου της FIFA UEFA στο επόμενο ΔΣ της SL με σκοπό την εκτόνωση του αρνητικού κλίματος απέναντι στους Έλληνες διαιτητές.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μας διεμήνυσε ότι στηρίζει τους Έλληνες διαιτητές και είναι ο μόνος αρμόδιος μαζί με την ΚΕΔ για την έλευση η μη ξένων διαιτητών.
Παρότρυνση προς τους διαιτητές να καταγράφουν οτιδήποτε υποπίπτει στην αντίληψη τους με σκοπό την άμεση αυστηρή επιβολή ποινών.
Πρόταση μέσω απεσταλμένου της FIFA να παρέχει τεχνογνωσία από άλλες χώρες όπως Αγγλία και επανεξέταση εφαρμογής πειθαρχικού κώδικα.
Από την πλευρά της SL δεν έγινε πρόταση με σκοπό την εκτόνωση του ήδη τεταμένου κλίματος και αρκέστηκε να ακούσει τις προτάσεις των υπολοίπων.
Η αντιπροσωπεία των διαιτητών μετέφερε τα εξής.
Την δυσαρέσκεια του σώματος για τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της SL
Ζήτησε την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του πειθαρχικού κώδικα περί δυσμενών κρίσεων και αυστηροποίηση των ποινών
Προσπάθεια επιβολής νόμου Κοντονή και αυστηρός έλεγχος δημοσιευμάτων ΜΜΕ που υποκινούν τη βία.

Ζητήσαμε από την SL να ρίξει τους τόνους με σκοπό να συνεχιστεί ομαλά το πρωτάθλημα
Ενημερώσαμε τον προβληματισμό μας για τα οικονομικά θέματα (εργόσημο FL) τα οποία θα συζητηθούν στο επόμενο σεμινάριο με ΚΕΔ/ΕΠΟ
Κλείνοντας ενημερώσαμε σε περίπτωση άρσης της αποχής το σώμα θα επανεξετάσει την στάση του σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω δεσμεύσεων.
Αφού λάβετε υπόψη τα παραπάνω θα κληθείτε σε επόμενο email να ψηφίσετε για την άρση ή μη της αποχής.
Η ψηφοφορία λήγει στις 17:30 οποιαδήποτε ψήφος πέραν του χρονικού ορίου θα προσμετρηθεί υπέρ της πλειοψηφίας των ψήφων».
Πηγή:soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου