Κυριακή, Οκτωβρίου 6

Σπουδαίο ματς στο Δ.Α.Κ.:Νίκησε η εμπειρία.... Εικοσιμία - Σάμη 2-1


Στο ένα από τα δύο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου, του τοπικού κυπέλλου, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η Εικοσιμία επικράτησε της Σάμης με σκορ 2-1.
Έτσι, η ομάδα του Α. Τσιμάρα, κατάφερε να κάνει το 2Χ2, να παραμείνει μόνη στην κορυφή και μάλιστα, με ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας δεν θα το λέγαμε, αλλά μάλλον ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την είσοδο της στους «8» της διοργάνωσης.
Αντίθετα, αυτή του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, στη συνέχεια θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή για να πετύχει τον στόχο της.
Σε γενικές γραμμές παρακολουθήσαμε, έναν ντέρμπι ανοικτό, με πολύ δύναμη, όμορφο θέαμα, πολλές φάσεις και τους γηπεδούχους, όπως προαναφέραμε, πιο έμπειρους να παίρνουν δίκαια τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.
Δυστυχώς, υπήρξαν και δυο αρκετά σοβαροί τραυματισμοί, ένας για κάθε ομάδα, από τους γηπεδούχους ο Αντ. Κορσιάνος στην ποδοκνημική και ο Κ. Βιτωράτος στο γόνατο, από τους φιλοξενούμενους.
Από εδώ ευχόμαστε περαστικά και στα δυο παιδιά!
Φάσεις και γκολ
Στο 5’ ο Α. Ντουκάι θα βγάλει την πάσα για τον Αποστόλου που θα βρεθεί απέναντι από τον Κ. Μωραΐτη, όμως θα κάνει κακό πλασέ στα χέρια του τερματοφύλακα της Σάμης και θα χαθεί η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα.
Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 8’ για τους γηπεδούχους σε ακριβώς ίδια φάση, ο Α. Κορσιάνος θα περάσει ψηλοκρεμαστά την μπάλα στην περιοχή για τον Αλ. Πολλάτο, που και αυτός θα πλασάρει στα χέρια του τερματοφύλακα της Σάμης.
Στο 9’ ο Περιβολάρης από δεξιά στην περιοχή, θα «χορέψει» την άμυνα των γηπεδούχων, θα πιάσει το διαγώνιο σουτ, για να σώσει τελικά με τα πόδια σε κόρνερ, ο Σκαμαντζούρας.
Το 11’ ο Πολυχρονάτος μετά την κούρσα από δεξιά, θα πασάρει παράλληλα στην περιοχή, δεν διώχνει σωστά ο Α. Ντουκάι, ο Καππάτος θα κάνει το δυνατό σουτ και θα στείλει την μπάλα άουτ.
Στο 20’ ο Κ. Βιτωράτος αλλάζει γήπεδο και από δεξιά ο Πολυχρονάτος θα μπει στην περιοχή για να απομακρύνει ο Σκαμαντζούρας σωτήρια, στο σουτ του νεαρού αμυντικού της Σάμης.
Σέντρα από δεξιά του Α. Ντουκάι στο 22’, ο Αποστόλου στο δεύτερο δοκάρι πιάνει ένα άτσαλο σουτ, που στέλνει πολύ μακριά την μπάλα από την εστία των φιλοξενούμενων.
Νέα χαμένη ευκαιρία για τον Αποστόλου στο 26’, όταν μετά από κόρνερ του Μπούσι από αριστερά θα πιάσει μια κεφαλιά από καλή θέση και θα στείλει την μπάλα άουτ.
Σειρά της Σάμης να απειλήσει με τον Δ. Βιτωράτο στο 27’, αλλά το σουτ του νεαρού μέσου της Σάμης αποκρούεται από τον Σκαμαντζούρα σε κόρνερ.
Στο 38’ ο Πολλάτος θα φύγει στην πλάτη της άμυνας, θέλει να αποφύγει τον Κ. Μωραΐτη, όμως θα χάσει το κοντρόλ, θα του φύγει η μπάλα αριστερά, με αποτέλεσμα το δύσκολο διαγώνιο σουτ που επιχειρεί να στείλει την μπάλα άουτ.
Ένα λάθος του Κ. Κουμαριώτη στο 42’, θα φέρει σε θέση βολής τον Δ. Βιτωράτο, όμως στο σουτ που πραγματοποιεί στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.
Πολλές λοιπόν οι χαμένες ευκαιρίες, ένθεν και ένθεν, με αποτέλεσμα οι ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη δεν άλλαξε και πολύ η εικόνα του ματς και στο 51’ ο Περιβολάρης, μόνος απέναντι από τον Σκαμαντζούρα χάνει μοναδική ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, αφού ο τερματοφύλακας της Εικοσιμίας μπλοκάρει το πλασέ του.
Και στο 63’ οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ. Ο Αλ. Πολλάτος, μετά την απομάκρυνση των αμυντικών τροφοδοτεί τον Μπούσι, αυτός με μια πάσα ακριβείας θα βρει τον Ντ. Ντουκάι στην περιοχή της Σάμης και αριστερά, με τον τελευταίο να πιάνει ένα εντυπωσιακό γυριστό στην κίνηση και να νικάει τον Κ. Μωραΐτη, μιας και θα στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα του για το 1-0. Ήταν ένα εντυπωσιακό τέρμα.
Ο Αλ. Πολλάτος στο 74’, μετά την σέντρα από δεξιά του Κονόμη στο δεύτερο δοκάρι, αμαρκάριστος θα πιάσει την κεφαλιά, όμως θα στείλει την μπάλα και αυτή την φορά άουτ.
Ο Κ. Μωραίτης στο 80’ θα σώσει στο τετ α τετ του με τον Αποστόλου.
Στο 83’ ο Λογκόνης θα πασάρει στην περιοχή και αριστερά στον επανακάμψαντα Ντ. Ντουκάι, με τον τελευταίο από καλή θέση να κάνει το διαγώνιο σουτ και την μπάλα να βρίσκει σε πόδι αμυντικού και να καταλήγει κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελείται από τον Μπούσι στο δεύτερο δοκάρι για τον Ντ. Ντουκάι, αυτός βγάζει την μπάλα στη μικρή περιοχή στον αμαρκάριστο Αλ. Πολλάτο, που με κοντινό πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-0 για την ομάδα του.
Με μια φανταστική ενέργεια στο 86’ ο Κονόμη θα φτάσει πολύ κοντά στο 3-0, όμως το δυνατό σουτ απέναντι από τον Μωραΐτη, θα αποκρουστεί εκπληκτικά από τον τερματοφύλακα της Σάμης.
Τέλος στις καθυστερήσεις (90+2’), με την Σάμη να πιέζει για την μείωση, ο Μετάι θα βγάλει την σέντρα από αριστερά στην περιοχή και εκεί ο έμπειρος επιθετικός της ομάδας Π. Κορσιάνος, θα εκμεταλλευθεί την αμυντική αδράνεια και με κοντινό πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1, μιας και δεν άλλαξε κάτι μέχρι τη λήξη.
Μια λήξη που θα δώσει την ευκαιρία στους γηπεδούχους να σκαρφαλώσουν, μόνοι πλέον στην κορυφή και με το +3 παρακαταθήκη για τη συνέχεια.
Από την άλλη, στους φιλοξενούμενους όλη η σκέψη παραμένει στο τοπικό ντέρμπι με τον Πυλαριακό, την επόμενη Κυριακή, το οποίο μπορεί να κρίνει και τις ομάδες που θα περάσουν στους «8 της διοργάνωσης.
Διαιτητής ο κ. Σ. Χρηστάτος με βοηθούς την κ. Ε. Μπακάκη και τον κ. Α. Καρλή.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Α. Τσιμάρας), Σκαματζούρας, Κουμαριώτης, Χρίστο (47’ Ντουκάι Ντ.), Dukaj A., Αποστόλου Κορσιάνος (35’ λ.τ. Κονόμη), Bushi, Πολλάτος Α. (86’ Κοκκόσης), Πρέντζας, Κούρτι, Λογκόνης.
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μωραΐτης Κ., Πολυχρονάτος, Ζησιμάτος, Βιτωράτος Κ. (45’  λ.τ. Παπαδημάτος), Καραγιαννάκης, Μωραΐτης Ν. (81’ Ζαχαράτος), Βιτωράτος Δ., Καππάτος, Σοφιανός, Περιβολάρης, Αμούργης Ι. (68’ Μετάι).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου