Κυριακή, Οκτωβρίου 6

Έπιασαν το 2Χ2......Εύκολη νίκη για τα Διλινάτα 4-0 την Πρόοδο Ιθάκης


Σε ένα πολύ πρωινό παιχνίδι, με άδειες κερκίδες, σήμερα το πρωί και συγκεκριμένα στις 10:00, τα Διλινάτα πήραν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στην διοργάνωση, επί της Προόδου Ιθάκης με σκορ 4-0.
Ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο πρώτο 45λεπτο, όπου η ομάδα του «μεγάλου χωριού» έπαιξε πολύ καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο.
Έτσι, πέτυχαν το 2Χ2, απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής, και πλέον γίνονται το φαβορί για την μία από τις δυο θέσεις του Α’ ομίλου, που οδηγεί στον επόμενο γύρο, αφού πλέον η διαφορά τους από τους υπόλοιπους διώκτες τους, έφτασε πολύ νωρίς στο +3.
Αντίθετα, η ομάδα της Ιθάκης, πολύ κακή στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη βελτιώθηκε αισθητά, δέχθηκε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στη διοργάνωση και πλέον τα πράγματα αρχίζουν να ζορίζουν, σε ότι έχει να κάνει με τη δική της πρόκριση στον επόμενο γύρο.
Σίγουρα, στο μέλλον πρέπει να βρει ενέργεια και να ψάξει αποτελέσματα, αν θέλει να έχει συνέχεια στο θεσμό.
Σε γενικές γραμμές στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με κακό σύμμαχο την ώρα και την υψηλή θερμοκρασία, παρακολουθήσαμε στα 45’ πρώτα λεπτά, ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο οι πολλές αλλαγές και το 4-0 υπέρ των γηπεδούχων έριξε τον ρυθμό και η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο ήταν μέτρια.
Συμπερασματικά η ομάδα του Γ. Τόγια, σαφώς καλύτερη θα πετύχει μια εύκολη όσο και δίκαιη νίκη.
Φάσεις και γκολ
Στο 8’ θα έχουμε την πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, ο Πολλάτος μετά από ωραία ενέργεια, από αριστερά θα βρει στην περιοχή τον Ντεντλάλα, το σουτ του οποίου αποκρούεται από τον Γ. Τσιντήλα.
Μετά από 2’ όμως, θα πάρουν το προβάδισμα για το 1-0 με κοντινό πλασέ του Αλ. Τζωρτζάτου, μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μπαζάρογλου και προσωρινή απόκρουση του Γ. Τσιντήλα.
Ένα διαγώνιο σουτ του Βουκελάτου στο 15’ θα στείλει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Στο 21’ ο Βουκελάτος θα σταθεί πιο τυχερός, αφού με κοντινό πλασέ στο πρώτο δοκάρι, μετά την πάσα του Ντεντλάλα από αριστερά, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Ένα νέο διαγώνιο σουτ από δεξιά στην περιοχή στο 32’ του Βουκελάτου, μετά την κάθετη του Μπαζάρογλου, δεν έχει τύχη, αφού η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.
Με μια εντυπωσιακή ψηλοκρεμαστή πάσα ο Μπαζάρογλου στο 33’, θα βρει τον Πολλάτο απέναντι από τον Γ. Τσιντήλα, εκεί ο επιθετικός των γηπεδούχων, θα προλάβει την έξοδο του τερματοφύλακα της Προόδου και με πλασέ, περνάει την μπάλα από πάνω του και θα πετύχει το 3-0.
Άτυχος θα σταθεί ο Ντεντλάλα στο 35’, αφού το δυνατό μακρινό σουτ που επιχειρεί, η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια θα καταλήξει άουτ.
Στο 39’ η ομάδα του Γ. Τόγια θα πετύχει το 4-0 με κοντινό πλασέ στην κίνηση του νεαρού Αλ. Τζωρτζάτου, ύστερα από εξαιρετική παράλληλη πάσα του Βουκελάτου, που σήμερα είχε πολλά κέφια δημιουργώντας αρκετούς κινδύνους στην αντίπαλη εστία.
Το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με μια καταπληκτική απόκρουση του Γ. Τσιντήλα στο δυνατό σουτ του Γ. Βουκελάτου και πάλι, αφού θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα πετάξει εντυπωσιακά την μπάλα κόρνερ.
Στην επανάληψη με «ξεκάθαρο» το αποτέλεσμα, ο Γ. Τόγιας θα πραγματοποιήσει τέσσερις αλλαγές, προκειμένου να πάρουν και οι άλλοι ποδοσφαιριστές του ευκαιρίες. Έτσι ο ρυθμός θα πέσει, το παιχνίδι θα γίνει μέτριο, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν σίγουρα καλύτεροι και κάπου θα υπάρξει μια αγωνιστική ισορροπία.
Στην πρώτη απειλή της εστίας του Ντερβισάι στο 52’, το δυνατό σουτ του Αρταβάνη θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ, πάνω από τα δοκάρια του.
Στο 65’ ο Γ. Τσιντήλας θα σταματήσει τον Ντεντλάλα, αφού στο διαγώνιο σουτ που πραγματοποιεί, μέσα από την περιοχή, απομακρύνει την μπάλα.
Νέα απόκρουση από τον τερματοφύλακα της Προόδου στο 75’, διώχνοντας δύσκολα σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Κ. Τζωρτζάτου.
Πάλι ο Γ. Τσιντήλας θα πει όχι στο κοντινό σουτ του Κοσμάτου στο 81’.
Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 85’, ανήκει στους φιλοξενούμενους, με την κεφαλιά του Αρταβάνη να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ, μετά το κόρνερ από δεξιά του Βάσου.
Έτσι, τα Διλινάτα θα πετύχουν το 2Χ2 και σχεδόν εξασφαλίζουν την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης, αντίθετα για την Ιθακήσια ομάδα, μετά το αρνητικό 2Χ2 δυσκολεύει η υπόθεση πρόκριση.
Διαιτητής ο κ. Σ. Χρηστάτος με βοηθούς τον κ. Α. Καρλής και την κα Ε. Μπακάκη.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Νεστερένκο (46’ Σπαθής), Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ. (Αλεξάτος), Δρόσος, Ντεντλάλα, Γεωργόπουλος Πολλάτος, Τζωρτζάτος Αλ., Μπαζάρογλου (46’ Κοσμάς), Βουκελάτος (46’ Κοσμάτος).
Πρόοδος Ιθάκης:(Χρ. Μανωλόπουλος), Τσιντήλας Γ., Βλασσόπουλος, Πάτερης Μ. (Κανέλλος), Γαλάτης, Λαγκαδάς, Χαιντάρι, Χύκα, Τσάμης, Γρίβας (80’ Πολυχρονάκης Μ.), Αρταβάνης, Βάσος.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου