Τετάρτη, Δεκεμβρίου 4

Φοβερή η Α.Ε.Κ. σήμερα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.... 9-1 τον Οδυσσέα Ιθάκης


Στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής στον Δ’ όμιλο, που έριξε και την αυλαία στη σειρά των ομίλων, η Α.Ε.Κ. επικράτησε με ιδιαίτερη ευκολία του Οδυσσέα Ιθάκης στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου 9-1 και με αυτόν τον τρόπο έκλεισε νικηφόρα την παρουσία της στη διοργάνωση.
Ήταν η δεύτερη νίκη της ομάδας του Σπ. Παπαδάτου στη διοργάνωση και έτσι τερμάτισε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα στον Δ’ όμιλο.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, που και αυτοί έμειναν εκτός, θα τερματίσουν στην 4η και τελευταία με μία μόλις νίκη και μια βαριά ήττα να κλείνει την παρουσία τους στον θεσμό.
Το παιχνίδι, ήταν καλό κυρίως από τους γηπεδούχους, που ήταν καλύτεροι και είχαν την υπεροχή και το έλεγχο του αγώνα σε όλη του την διάρκεια, με αποτέλεσμα να φτάσουν σε μια πολύ εύκολη νίκη, παίζοντας παράλληλα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο.
Ο Οδυσσέας, με πολλές ελλείψεις, έκανε τη δική του προσπάθεια να σταθεί ανταγωνιστικός, διεκδικώντας την δεύτερη νίκη του, αλλά δεν μπόρεσε να τα καταφέρει, απέναντι σε μια τόσο καταπληκτική Α.Ε.Κ., πολυτέλεια πραγματικά για την Β’ κατηγορία, όπως και από τα πολλά αμυντικά του λάθη.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 3’ οι γηπεδούχοι θα φτάσουν κοντά στο να προηγηθούν, όμως η κοντινή προβολή του Κιριάι, μετά την σέντρα του Π. Μπαλάσκα από αριστερά, θα στείλει την μπάλα χαμηλά στο δεξί δοκάρι του Μουράγι και άουτ στη συνέχεια.
Το 13’ στάθηκε άτυχο για τους φιλοξενούμενους και τον Ντύλια, που ανατρέπει στην περιοχή τον Γεροκωνσταντή και υποδεικνύεται πέναλτι.
Εκτελεί εύστοχα ο ίδιος για το 1-0 και το προβάδισμα της ομάδας του.
Στο 27’ ο Κιριάι, από δεξιά θα βγάλει την πάσα στον Π. Μπαλάσκα και ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση θα πετύχει το 2-0.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρα στο παιχνίδι, ο Γεροκωνσταντής, μετά την έξυπνη κάθετη του Κουτρουμάνη, θα πλασάρει απέναντι από τον Μουράγι και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 3-0 των γηπεδούχων.
Μια ωραία ομαδική προσπάθεια των Βειζάι Ε. – Κουτρουμάνη – Μπαλάσκα στο 32’, ο τελευταίος θα κάνει το σουτ που αποκρούει ο Μουράγι εντυπωσιακά και στην επαναφορά της μπάλας ο Κουτρουμάνης με προβολή θα πετύχει εύκολα το 4-0.
Τα γκολ στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου έπεφταν βροχή και μετά από 4’ ο Τασιούλης, από αριστερά θα σεντράρει στην περιοχή, εκεί που ο Κουτρουμάνης, πολύ εύκολα θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 5-0.
Το 6-0 θα πετύχει εύκολα και πάλι ο αμαρκάριστος στην περιοχή Κουτρουμάνης, παράλληλα με το δικό του χατ τρικ στο 40’, ύστερα από την σέντρα του πολύ καλού σήμερα Π. Μπαλάσκα.
Ασταμάτητοι οι «κιτρινόμαυροι» στο 42’ θα πετύχουν το 7-0 με το δεύτερο τέρμα του Γεροκωνσταντή, ο οποίος μέσα από την περιοχή θα κάνει το σουτ, η μπάλα θα κοντράρει σε σώματα αμυντικών, θα πάρει ύψος και την στιγμή που ο Μουράγι πραγματοποιεί έξοδο, θα καταλήξει στο βάθος της εστίας του.
Αυτό το 7-0 είναι και σκορ ημιχρόνου. Στο δεύτερο έπεσε κάπως ο ρυθμός, έγιναν και τρεις αλλαγές μικρών από πλευράς Σπ. Παπαδάτου, αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλοί στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 48’ ο Ε. Βειζάι θα κερδίσει την κόντρα, θα μπει στην περιοχή και απέναντι από τον Μουράγι και πλασάρει στέλνοντας την μπάλα, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.
Ο Π. Μπαλάσκας στο 53’ θα κερδίσει την μπάλα στον άξονα, θα μπει στην περιοχή και θα πλασάρει εύστοχα τον Μουράγι για το 8-0 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.
Στην πρώτη ουσιαστικά απειλή των φιλοξενούμενων στο 62’, ο Cela θα μπει στην περιοχή, όμως ο Μπαμπαλίκης με γρήγορα αντανακλαστικά διώχνει την μπάλα.
Ο Κιριάι (πολύ καλός και αυτός σήμερα), στο 67’ θα βρει στην περιοχή και δεξιά τον Veizaj A., με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα, λίγο πάνω από την εστία της ομάδας της Ιθάκης.
Οι φιλοξενούμενοι, στο 70’ θα μειώσουν στο 8-1 με πλασέ στην κίνηση του Κουτσουβέλη, μέσα από την περιοχή, στη ωραία σέντρα του Πατσαλιά από δεξιά.
Στο 75’ ο Cela εκτελεί απ’ ευθείας το φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά, όμως ο Σφαέλος θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα απομακρύνει την μπάλα.
Το 9-1 για την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου, που κυριαρχούσε ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο, θα πετύχει στο 80’ με αυτογκόλ ο Ντύλια στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα στο κόρνερ από αριστερά του Ε. Βειζάι.
Ο A. Veizaj στο 83’ θα κάνει ένα ωραίο σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά και ο Μουράγι με καταπληκτική επέμβαση θα πετάξει την μπάλα κόρνερ, από την αριστερή του γωνία.
Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 86’ με το μακρινό τεχνικό σουτ του Κουτρουμάνη να στέλνει την μπάλα στη συμβολή των δοκών της εστίας του Οδυσσέα και στη συνέχεια να καταλήγει άουτ.
Ήταν τελικά μια νίκη γοήτρου για τους «κιτρινόμαυρους», που πρέπει να κρατήσουν αυτή την σπουδαία σημερινή τους εμφάνιση, ενώ για τους φιλοξενούμενους που δεν απέφυγαν την τελευταία θέση στον όμιλο, δεν αλλάζει κάτι στον στόχο τους, όμως πρέπει να ξεχαστεί άμεσα αυτή η βαριά ήττα, γιατί το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας έχει πάρει φωτιά. Φυσικά δεν μιλάμε για θέση 4αδας, αφού είναι γνωστές οι τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν, αλλά για θέσεις τελικού πλασαρίσματος.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς την κα Μ. Μάστορα και τον κ. Ν. Χατζηγεωργίου.
Οι συνθέσεις
Α.Ε. Κράνης:(Σπ. Παπαδάτος), Μπαμπαλίκης (67’ Σφαέλλος), Μπαλάσκας Β. (59’ Veizaj Z.), Τασιούλης, Στεφανάτος, Τριανταφύλλης, Κουτρουμάνης, Μπαλάσκας Π. (59’ Χειμπέια), Γεροκωνσταντής (59’ Veizaj A.), Μακρής, Βειζάι Ε, Κιριάι.
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Μουράγι, Λεκατσάς, Πατσαλιάς, Κουτσουβέλης Π., Ντύλια, Μαλιακρίδας, Cela, Μετσάνι Α., Μορφέσης, Hyka (68’ Παΐζης), Νουτσάτος.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου