Κυριακή, Ιανουαρίου 26

Άβολο "Χ" στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου Π.Α.Ο. - Εθνικός 0-0


Δεν τα κατάφερε ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, σήμερα απέναντι στον Εθνικό και πλέον η συνέχεια σε ότι έχει να κάνει με την τύχη και την παραμονή του στην Α’ κατηγορία, θα παιχθεί στο προσεχές μέλλον.
Οι ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή στο πρώτο, τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι στο δεύτερο και μάλιστα στις καθυστερήσεις, παραλίγο να φύγουν με μια «χρυσή» νίκη, όταν ο Παγανίας θα κάνει μια μεγάλη απόκρουση και θα κρατήσει, έστω και αυτό το πολύτιμο ισόπαλο 0-0.
Με λίγα λόγια, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου παρακολουθήσαμε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι και το τελικό 0-0 να φαίνεται δίκαιο.
Φάσεις και γκολ
Με την συμπλήρωση των πρώτων 10’ στο παιχνίδι και σε μια αμυντική σύγχυση στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Γασπαρινάτος θα πέσει στην μπάλα και θα την απομακρύνει, λίγο πριν φτάσει στον Γ. Αναλυτή που ήταν έτοιμος για το σουτ.
Στο 17’, σε ένα κόρνερ από δεξιά του Γασπαρινάτου, ο Χαραλαμπόγλου από το ύψος της μικρής περιοχής θα πιάσει την κεφαλιά και ο Μακρής με εντυπωσιακή επέμβαση θα πετάξει την μπάλα, πάνω από την εστία του κόρνερ.
Στο 35’ και πάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ, από αριστερά του Γασπαρινάτου και την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα δεν απομακρύνεται από την εστία των φιλοξενούμενων, φτάνει στον Χαραλαμπόγλου που κάνει μια νέα, αλλά ο Μύρτο σώνει στην δεξιά του γωνία, απομακρύνοντας με το κεφάλι.
Αυτές είναι όλες και όλες οι φάσεις στο πρώτο μισό του αγώνα και σύμφωνα με όσα παρακολουθήσαμε στον αγωνιστικό χώρο δικαιολογημένα.
Έτσι, χωρίς κάποιο τέρμα οι ομάδες θα αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι που θα μπουν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, στο 54’ θα χάσουν πολύ καλή ευκαιρία να προηγηθούν με την κοντινή κεφαλιά του Αραβαντινού να στέλνει την μπάλα άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παγανία.
Η απάντηση των «πράσινων» στο επόμενο λεπτό, με το πλασέ στην κίνηση του Walker, μετά την σέντρα από δεξιά του Μακρίδη να αποκρούεται με το κεφάλι, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία του Μακρή, σε κόρνερ από τον Ντότσι.
Στο 65’ ο Γαβαλάς θα βρεθεί σε καλή θέση στην περιοχή για το πλασέ, όμως θα καθυστερήσει αρκετά, με αποτέλεσμα να επέμβει αποτελεσματικά ο Κώστογλου και να διώξει την μπάλα πλάγια.
Και στο 90+3’ ο Παγανίας, με μια μεγάλη απόκρουση, σε ένα παραλίγο αυτογκόλ, θα κρατήσει την εστία του ανέπαφη και αυτή την σημαντική ισοπαλία, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, για την ομάδα του.
Συγκεκριμένα, στο κόρνερ από δεξιά του Δημητρίου, ο Μαρινάκης στην προσπάθεια του να απομακρύνει με το κεφάλι, θα στείλει την μπάλα στην εστία του, εκεί ο Παγανίας δεν αιφνιδιάζεται, θα πεταχτεί στο "Γ" της εστίας του και όπως προαναφέραμε, θα κάνει μεγάλη απόκρουση, γλυτώνοντας παράλληλα το «έμφραγμα» η ομάδα του.
Έτσι, με αυτή την ισοπαλία ο Εθνικός συνεχίζει να έχει σφυγμό και οι «πράσινοι», αρχίζουν να νιώθουν την ανάσα τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποιο μικρό άγχος για τη συνέχεια.
Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Α. Καρλή και Απ. Καραΐσκο.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παγανίας, Γ. Μπάμπης, Κώστογλου, Μαρινάκης, Γασπαρινάτος, Χαραλαμπόγλου, Πάπα, Noakes, Μακρίδης, Κατσούρης (69' Πίρρα), Μπάμπης Σ. (27’ λ.τ. Walker).
Εθνικός:(Σ. Αναλυτής), Μακρής, Διονυσάτος (73' Ταφάι), Ντότσι, Μύρτο, Κοντογιαννάτος (60' Πατρίκιος), Σιμωτάς, Αραβαντινός, Λιάτος (52' Μπόνγκο), Γαβαλάς, Σινάι (69' Ταφάι), Αναλυτής Γ..
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου