Σάββατο, Ιανουαρίου 25

Έκλεισε θέση στην 4αδα η Εικοσιμία 4-1 την Σάμη


Η Εικοσιμία, ήταν η νικήτρια του σημερινού παιχνιδιού του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όπου στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, σε ένα πολύ καλό μάτς θα πάρει μια σημαντική νίκη απέναντι στην δυνατή Σάμη με σκορ 4-1.
Οι γηπεδούχοι, είχαν περισσότερο την υπεροχή και κυκλοφορούσαν καλύτερα μπάλα, απέναντι στους φιλοξενούμενους, που ήταν αρκετά νευρικοί με αποτέλεσμα να κάνουν λάθη, γεγονός που δεν τους επέτρεπε να κρατήσουν μπάλα, να παίξουν το παιχνίδι τους και να δημιουργήσουν επικίνδυνες προϋποθέσεις στην εστία του Γ. Σκαματζούρα.
Η αποβολή του Π. Περιβολάρη, μετά το 2-1 και ενώ η ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, είχε ανέβει αρκετά και γινόταν απειλητική, θεωρούμε ότι ήταν το σημείο, που έκρινε και την μετέπειτα εξέλιξη του παιχνιδιού.
Σε γενικές γραμμές, παρακολουθήσαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι με αρκετές φάσεις και ρυθμό και τους γηπεδούχους πιο έμπειρους, αλλά και στο μεγαλύτερο διάστημα καλύτερους να παίρνουν μια σημαντική νίκη, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τους εξασφαλίζει την 4αδα και από εδώ και πέρα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν και για ένα καλό πλασάρισμα στη συνέχεια.
Η ήττα αυτή, αντίθετα για τους φιλοξενούμενους, μάλλον βάζει τέλος στις φιλοδοξίες τους για 4αδα και στη συνέχεια θα παλέψουν για να ανέβουν περισσότερο βαθμολογικά, παίζοντας παράλληλα ποιοτικό και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο.
Τέλος, με αυτό το 4-1 η ομάδα του Ακη Τσιμάρα θα βρεθεί στην 2η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, ισόβαθμη του Παλληξουριακού, με τον τελευταίο όμως, να έχει 2 παιχνίδια λιγότερα.
Φάσεις και γκολ

Η πρώτη απειλή για την εστία των φιλοξενούμενων στο 25’, όταν στο φάουλ από τα όρια της περιοχής του Ντ. Ντουκάι, η μπάλα θα σταματήσει στο τείχος και στην επαναφορά της το νέο σουτ του επιθετικού της Εικοσιμίας θα την στείλει ψηλά άουτ.
Στο 31’ ο Αντ. Κορσιάνος θα κλέψει την μπάλα μέσα στην περιοχή στην λάθος πάσα του Κ. Μωραΐτη, τον οποίο αποφεύγει και την στέλνει εύκολα στην άδεια εστία για το 1-0.
Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 34’, με τον Αλ. Πολλάτο να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και απέναντι από τον Μωραΐτη, τον οποίο θέλει να αποφύγει, πλην όμως ο τερματοφύλακας της Σάμης πέφτει στα πόδια του και απομακρύνει "καθαρά" κίνδυνο και μπάλα.
Αυτές, ήταν οι μοναδικές καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο το παιχνίδι έγινε πιο ανοικτό, είχαμε αρκετές καλές στιγμές και είδαμε τέσσερα ακόμη τέρματα.
Σημαντική ευκαιρία για τη Σάμη να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 52’. Ο Ζαχαράτος θα μπει στην περιοχή και λίγο πριν σουτάρει μπλοκάρεται από τους αμυντικούς, στην επαναφορά η μπάλα θα φτάσει στον Τρίφι, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα καταλήγει, άουτ λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Ένα νέο μακρινό, διαγώνιο σουτ του Δ. Βιτωράτου στο 55’ θα στείλει την μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι και τον Σκαματζούρα, ωστόσο να πέφτει για καλό και για κακό!
Ο έμπειρος μέσος της Εικοσιμίας Γ. Μινέτος στο 63’, μετά από μια εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από δεξιά, θα βγάλει τη σέντρα στην περιοχή, ο Λογκόνης θα πιάσει μια κεφαλιά «ψαράκι» με την μπάλα όμως να σταματά σε σώμα αμυντικού και στην επαναφορά της ο Ντ. Ντουκάι με ένα έξυπνο διαγώνιο σουτ θα την στείλει στα δίχτυα για το 2-0 της Εικοσιμίας.
Πριν προλάβουν να χαρούν το 2-0, οι γηπεδούχοι σχεδόν με τη σέντρα, θα δεχθούν τη μείωση και το 2-1. Ο Ζησιμάτος με τον Δ. Βιτωράτο θα αλλάξουν εξαιρετικά την μπάλα και ο νεαρός επιθετικός της Σάμης, με ένα ωραίο τελείωμα θα την στείλει στα δίχτυα του Σκαματζούρα και έτσι ξαναβάζει την ομάδα του στο παιχνίδι.
Στο 65’, παραλίγο ο Ντ. Ντουκάι να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ.
Συγκεκριμένα, λίγο κάτω από το κέντρο, βλέποντας εκτός εστίας τον Κ. Μωραΐτη, θα κάνει μια μακρινή «λόμπα» και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στην άδεια εστία, ο τερματοφύλακας της Σάμης με μερικά βήματα προς τα πίσω θα καταφέρει να την διώξει με τα ακροδάχτυλα, στη συνέχεια θα βρει χαμηλά στο αριστερό του δοκάρι και με νέα επέμβαση μπροστά από τον Καμπανό μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 76’ και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισορροπήσει και γινόταν παράλληλα απειλητικοί στη φάση που σημάδεψε το παιχνίδι, ο Περιβολάρης, για ένα μαρκάρισμα σε αντίπαλο, θα δει την δεύτερη  κίτρινη (κόκκινη) κάρτα από τον διαιτητή κ. Απ. Καραΐσκο και έτσι, η ομάδα του θα συνεχίσει για το υπόλοιπο με αριθμητικό μειονέκτημα.
Κάτι που στη συνέχεια εκμεταλλεύονται οι έμπειροι αντίπαλοι τους και θα διευρύνουν το σκορ, πετυχαίνοντας ακόμη δύο τέρματα.
Στο 79’ ο Αποστολάτος, μετά από ωραία συνεργασία του με τον Αντ. Κορσιάνο, τελικός αποδέκτης στην κάθετη πάσα, απέναντι από τον Κ. Μωραΐτη και παρά την αντίδραση του τελευταίου, η μπάλα με πλασέ καταλήγει στα δίχτυα του για το 3-1.
Και πάλι ο Αντ. Κορσιάνος στο 83’ θα περάσει την μπάλα ωραία στην περιοχή της Σάμης στον Ντ. Ντουκάι και τον τελευταίο με ένα περίτεχνο ψηλοκρεμαστό, πλασέ στην έξοδο και πάνω από τον Κ. Μωραΐτη, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-1, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.
Μέχρι την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, δεν είχαμε κάτι σημαντικό, από άποψη φάσεων, η Εικοσιμία πανηγυρίζει μια σημαντική νίκη, ενόψει της δύσκολης συνέχειας και τα ντέρμπι που ακολουθούν, παράλληλα με την καλή ψυχολογία.
Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, το πάλεψαν αρκετά με μια καλή παρουσία, όμως η φάση του 76’, έβαλε τέλος στις όποιες φιλοδοξίες τους για μια ισοφάριση τουλάχιστον!
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τις κες Γ. Αλυσανδράτου και Ι. Δούλου.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Α. Τσιμάρας), Σκαματζούρας, Καμπανός, Χρίστο, Λογκόνης, Μινέτος, Κορσιάνος (83’ Μπελτσώνιας), Ντ. Ντουκάι, Πολλάτος (46’ Α. Ντουκάι), Μάστορας (46’ Τζάκης), Κούρτι, Αποστολάτος (86’ Hoxhaj).
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μωραΐτης Κ., Παπαδημάτος, Καψογιώργης (79’ Σοφιανός), Βιτωράτος Κ. (19’ λ.τ. Τρίφι), Πολυχρονάτος, Καππάτος,  Ζησιμάτος, Μετάι (54’ Αμούργης Ι.), Ζαχαράτος 979’ Κορσιάνος Π.), Βιτωράτος Δ., Περιβολάρης.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου