Κυριακή, Ιανουαρίου 26

Τα είχε όλα το ντέρμπι στο Αργοστόλι και Φωκάτα - Διλινάτα 1-2


Πολύ ωραίο παιχνίδι και στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν, όσοι βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ανάμεσα σε Φωκάτα και Διλινάτα.

Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι που τα είχε όλα, πολύ δύναμη, πάθος, διαμαρτυρίες, κίτρινες, τρεις κόκκινες, τρία γκολ, αλλά και σπουδαίο θέαμα.
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και τους γηπεδούχους να πατάνε κάπως καλύτερα στην αρχή, όπου έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν ή να προηγηθούν, όμως από την στιγμή που δέχθηκαν δυο γρήγορα γκολ, έχασαν την ψυχραιμία τους, έλειψε το καθαρό μυαλό, κάτι που εκμεταλλεύθηκαν οι έμπειροι αντίπαλοι τους και έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους.
Στο δεύτερο ημίχρονο, το θέαμα παρέμενε στο ίδιο μοτίβο, όμως οι τυπικά φιλοξενούμενοι, ήταν πλέον αυτοί που έχαναν σημαντικές ευκαιρίες, κάτι που δεν πλήρωσαν στη συνέχεια, αφού το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα.
Σίγουρα, μια σημαντική νίκη για τα πρωτοπόρα Διλινάτα, τα οποία δέχθηκαν με μεγάλη χαρά το «δώρο» από το Ληξούρι, που πλέον γίνονται το φαβορί για την πρωτιά της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και το απόλυτο πλεονέκτημα στα playoffs.
Για τα Φωκάτα, μπορεί να μην έφτασε το «τέλος του κόσμου», όμως έχασαν σημαντικό και πολύτιμο έδαφος για τη "μάχη" της συμμετοχής τους στην τελική 4αδα!
Πλέον βρίσκονται στο -5 και ένα παιχνίδι περισσότερο, από τους 4ους Πρόννους και -9 από την 3η Εικοσιμία!!
Όμως έχει ακόμη δρόμο το πρωτάθλημα και στη συνέχεια θα παλέψουν και ότι βγει.
Φάσεις και  γκολ
Στο 9’ ο Ντερβισάι μπλοκάρει εύκολα την μπάλα στο φάουλ του Τούρλα, λίγο έξω από την περιοχή.
Σε μια σέντρα-σουτ του Τούρλα από δεξιά στο 19’, η μπάλα στο α’ δοκάρι εκεί που ο Ζαμπαύτης δεν προλαβαίνει στην προβολή με αποτέλεσμα να διώξει ο Ντερβισάι μακριά.
Απάντηση των φιλοξενούμενων στο 23’ με ένα σουτ του Λουκάτου από τα όρια της περιοχής να είναι χλιαρό και να μπλοκάρει την μπάλα χωρίς πρόβλημα ο Καρλής.
Και ενώ οι γηπεδούχοι έλεγχαν το παιχνίδι, έχοντας περισσότερο την κατοχή στο 25’ θα δεχθούν το 0-1 με ωραίο πλασέ στην έξοδο του Καρλή από τον Ντεντλάλα, ύστερα από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπαζάρογλου.
Στο επόμενο λεπτό, σε έναν απόλυτο αιφνιδιασμό της ομάδας της Λακήθρας, τα Διλινάτα θα πετύχουν το 0-2 με καταπληκτικό διαγώνιο σουτ, μέσα από την περιοχή και αριστερά του Πεφάνη.
Στο 32’ όμως η ομάδα της Λακήθρας θα μειώσει το σκορ σε 1-2 και θα ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Κουμαριώτης εκτελεί το φάουλ από αριστερά στην περιοχή, ο Γασπαρής θα σηκωθεί ψηλά και με μια φανταστική κεφαλιά, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ντερβισάι.
Στο επόμενο λεπτό και ενώ δεν έχουν συνέλθει από τη μείωση του σκορ οι φιλοξενούμενοι, ο Γεωργόπουλος θα κάνει το λάθος, ο Γασπαρής κερδίζει την μπάλα, μπαίνει στην περιοχή και απέναντι από τον Ντερβισάι καθυστερεί στο πλασέ, αφού θα προσπαθήσει να τον αποφύγει, με αποτέλεσμα όταν το πραγματοποιεί, ο αμυντικός των Διλινάτων να διορθώσει το λάθος του σώζοντας την εστία του με ηρωικό τάκλιν.
Ο Μπαζάρογλου στο 39’ θα βγάλει την σέντρα από δεξιά, ο Αλ. Τζωρτάτος θα κάνει το πλασέ στην κίνηση, πλην όμως ο Κουμαριώτης λίγο πριν την εστία του διώχνει την μπάλα.

Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 43’ με τον Αραβαντινό να βγάζει τη σέντρα από δεξιά στο πρώτο δοκάρι και τον Τούρλα να κάνει την προβολή που στέλνει την μπάλα άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντερβισάι.
Έτσι το πρώτο μισό του αγώνα θα ολοκληρωθεί με την ομάδα του Γ. Τόγια μπροστά στο σκορ με αυτό το 1-2.
Το δεύτερο συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, χωρίς γκολ και τρεις κόκκινες κάρτες.
Στο 53’ σε ένα διαγώνιο δυνατό συρτό σουτ, μέσα από την περιοχή και δεξιά, του Πεφάνη, ο Καρλής θα απομακρύνει δύσκολα και στη συνέχεια οι αμυντικοί του.
Καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 54’, όταν στην σέντρα από δεξιά του Γασπαρή, ο Τούρλας από καλή θέση θα κάνει το σουτ άστοχα και θα στείλει την μπάλα άουτ.
Ένα συρτό σουτ του Πεφάνη, μέσα από την περιοχή στο 56’ θα στείλει την μπάλα, λίγο έξω από την εστία του Καρλή.
Στο 68’ οι φιλοξενούμενοι με τον Μπαζάρογλου στην πλάτη της άμυνας των Φωκάτων και απέναντι από τον Καρλή, θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, αφού το πλασέ του καταλήγει άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στο 65’ ο Ν. Λουκάτος θα δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Απ. Καραΐσκου, για ένα σπρώξιμο εκτός φάσης στον Κουμαριώτη και έτσι τα Διλινάτα θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα στη συνέχεια.
Ένα νέο σουτ στο 72’,  του καλύτερου ποδοσφαιριστή των Διλινάτων, αλλά και του αγώνα Πεφάνη, θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.
Στο 75’ θα αποκατασταθεί η τάξη, αφού οι ομάδες θα ξαναέρθουν σε αριθμητική ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο, μετά την κόκκινη (2η κίτρινη) για διαμαρτυρία που θα δει ο Θ. Τούρλας.
Ένα πολύ καλό φάουλ του Κουμαριώτη, από πλάγια δεξιά  στο 79’ θα βρει σε ετοιμότητα τον Ντερβισάι που θα διώξει δύσκολα, όσο και εντυπωσιακά την μπάλα.
Ο Μπαζάρογλου στο 84’, μετά την ωραία του συνεργασία με τον Πεφάνη, θα βρεθεί και πάλι απέναντι από τον Καρλή, όμως και αυτή την φορά το πλασέ του θα έχει την ίδια τύχη και την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Τέλος, στο 90+1 ο Γεωργόπουλος θα αντικρίσει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Καραΐσκου σε μια αψιμαχία του με τον Χρ. Φωκά, ενώ στην ίδια φάση και ο αντίπαλος του θα δεχθεί κίτρινη!
Με αυτό το τελικό 2-1 η ομάδα του «μεγάλου χωριού», εκτός από ένα σπουδαίο τρίποντο, θα ξεφύγει ακόμη περισσότερο και στο +4 από τον δεύτερο Παλληξουριακό που κόλλησε στο «0» στον Άγιο Αντώνη με τους Πρόννους.
Διαιτητής ο κ. Α. Καραΐσκος με βοηθούς τις κες Α. Δαμιανού και Ε. Μπακάκη.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Καρλής, Φωκάς Χρ., Καμπανός, Αραβαντινός (73’ Πολλάτος), Κουμαριώτης, Παλικισιάνος, Ζαμπαύτης, Φωκάς Ε. (56’ Περαματζής), Γάσπαρης, Τριανταφυλλίδης (69’ Μπάμπης), Τούρλας.
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Τζωρτζάτος Γ., Νεστερένκο Α., Γεωργόπουλος, Λουκάτος, Τζωρτάτος Κ., Τζωρτζάτος Αλ., Δρόσος, Πεφάνης, Ντεντλάλα (81’ Παγουλάτος), Μπαζάρογλου (88’ Τζωρτζάτος Χρ.).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου