Κυριακή, Ιανουαρίου 19

Πλήρωσαν την αστοχία τους τα Φωκάτα.... Ήττα στο τοπικό 2-1 από την Εικοσιμία


Πιο τυχερή η Εικοσιμία, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στο τοπικό, απέναντι στα Φωκάτα, θα πάρει μια «χρυσή», όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι νίκη, που την φέρνει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα μόνη και της ανοίγει παράθυρο για την τελική 4αδα.
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες να πάρουν το «2» και να μπουν γερά στην διεκδίκηση μιας εκ των θέσεων της 4αδας.
Με τόσες χαμένες κλασικές ευκαιρίες σε ένα παιχνίδι, σίγουρα ακόμη και η τύχη θα σου γυρίσει την πλάτη και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι με τους γηπεδούχους στο 89’ να ευστοχούν σε πέναλτι για το τελικό υπέρ τους 2-1 και ένα «χρυσό» τρίποντο.
Έτσι, έμειναν πίσω από την διεκδίκηση θέσης στην τελική 4αδα και δυσκολεύουν αρκετά τη συνέχεια.
Στο πρώτο μισάωρο, είχαμε ένα πραγματικό ντέρμπι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με πολύ ωραίο θέαμα και την μπάλα να παίζει πάνω – κάτω, τους γηπεδούχους να προσπαθούν να πατήσουν μπάλα και τους φιλοξενούμενους, που έδειχναν πιο κεφάτοι να χτυπούν στην κόντρα με τους ταχύτατους Γασπαρή, Περαματζή και Τούρλα, να δημιουργούν πολλές επικίνδυνες φάσεις στην εστία του Σκαματζούρα, αλλά να είναι εντελώς άστοχοι, κάτι που πλήρωσαν στο τέλος.
Μετά την επιτυχία του 1-0, η Εικοσιμία κοίταζε περισσότερο να μην δεχθεί γκολ και έδωσε μέτρα στα Φωκάτα, που έγιναν ακόμη πιο επικίνδυνα.
Το 1-0 θα είναι σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη το θέαμα δεν ήταν το ίδιο, αφού έλειπαν οι μεγάλες φάσεις και το ντέρμπι, που έγινε πολύ νευρικό, κρίθηκε με δυο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα.
Φάσεις και γκολ
Στο 9’ ο Κονόμη σε ένα σοβαρό λάθος, θα γυρίσει την μπάλα στην άμυνα του χωρίς να ελέγξει τον χώρο, κάτι που θα εκμεταλλευθεί ο Τούρλας που θα κερδίσει την μπάλα, θα κινηθεί στον άξονα και προτιμάει την πάσα στον Περαματζή, παρά το πλασέ απέναντι από τον Σκαματζούρα, αυτός καθυστερεί και όταν κάνει το πλασέ σώνει ο Χρίστο, αφού η μπάλα βρίσκει στο σώμα του και καταλήγει κόρνερ.
Στο 17’ οι τυπικά γηπεδούχοι, θέλουν να απειλήσουν με ένα σουτ του Λογκόνη από τα όρια της περιοχής, αλλά η μπάλα κοντράρει στα σώματα δυσκολεύει την προσπάθεια του Πετεινάτου, που όμως πέφτει στην αριστερή του γωνία και την διώχνει κόρνερ.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της Λακήθρας στο 21’ όταν ο Τούρλας θα βγάλει τη σέντρα από αριστερά στο β’ δοκάρι για τον Γασπαρή που πλασάρει στην κίνηση για να σώσει εντυπωσιακά ο Σκαματζούρας, στην επαναφορά ο Ζαμπαύτης θα κάνει από κοντά το σουτ, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Εικοσιμίας με νέα επέμβαση διώχνει και πάλι την μπάλα.
Στο 26’ ο Κούρτι θα βγει στην κόντρα από δεξιά και θα μπει στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχειρεί στέλνει την μπάλα άουτ.
Μετά από 4’ η ομάδα του Ακ. Τσιμάρα θα πάρει κεφάλι στο σκορ.
Ο Λογκόνης εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα στην περιοχή με τον Κονόμη να πιάνει δύσκολα μια κεφαλιά, την μπάλα να καταλήγει στον αμαρκάριστο Αντ. Κορσιάνο, που από πολύ κοντά με ένα «ψηλό» τεχνικό σουτ, θα την στείλει στα δίχτυα του Πετεινάτου για το 1-0.
Οι χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα της Λακήθρας συνεχίζονταν και μετά το εις βάρος τους γκολ.
Έτσι μια ακόμη σπουδαία θα χαθεί στο 38’ με τον Περαματζή να πλασάρει από πολύ κοντά και τον Χρήστο να σώνει στην άδεια εστία, λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή τέρματος.
Με την ολοκλήρωση των πρώτων 45’ ο Περαματζής, μετά από ωραία ενέργεια από δεξιά, θα πασάρει παράλληλα στην περιοχή για τον Ζαμπαύτη και ο τελευταίος πιάνοντας ένα κοντινό σουτ θα στείλει την μπάλα άουτ.
Το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με την Εικοσιμία μπροστά στο σκορ, κυρίως χάριν στην αστοχία των Φωκάτων.
Στο δεύτερο, οι καλές στιγμές στο παιχνίδι ήταν ελάχιστες και στο τέλος ο νόμος περί χαμένων ευκαιριών θα χτυπήσει στο Δ.Α.Κ. και η Εικοσιμία θα φύγει με ένα τρίποντο, το οποίο θα ξανατονίσουμε ότι, οφείλεται στην αστοχία των φιλοξενουμένων και λιγότερο στη δική της αποτελεσματικότητα. Φυσικά και η εμπειρία των παικτών της μέτρησε πολύ σε αυτό.
Στο 52’ ο Τζάκης από δεξιά θα βγάλει τη σέντρα στο β’ δοκάρι για τον Ντ. Ντουκάι, όμως από δύσκολη θέση το πλασέ του στέλνει την μπάλα να καταλήξει άουτ.
Ένα δυνατό φάουλ στο 61' από τα όρια της περιοχής, εκτελεσμένο από τον Κουμαριώτη θα διώξει δύσκολα με γροθιές ο Σκαματζούρας.
Στο 69’ ο Χρ. Φωκάς θα δει την 2η κίτρινη (κόκκινη) κάρτα του κ. Βουτσινά και έτσι, οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν για το υπόλοιπο του αγώνα με αριθμητικό μειονέκτημα.
Ο Ε. Καμπανός στο 71’  θα χάσει μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το 2-0, όταν στην πάσα του Κονόμη από δεξιά, μόνος σχεδόν σε άδεια εστία κάνει ένα χλιαρό πλασέ, με αποτέλεσμα να προλάβει πάνω στη γραμμή και να απομακρύνει ο Παλικισιάνος.
Μετά από 4’ ο Τζάκης θα σπρώξει μέσα στην περιοχή τον Τούρλα, σε μια ακίνδυνη για την εστία της ομάδας του φάση και θα υποδειχθεί πέναλτι από τον διαιτητή κ. Αγγ. Βουτσινά.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Τούρλας που ευστοχεί, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Και ενώ όλα έδειχναν «Χ» στο τοπικό, στο 89’ ο Α. Ντουκάι, μετά από καταπληκτική ατομική προσπάθεια, από αριστερά, θα μπει στην περιοχή και θα πασάρει παράλληλα στον Λογκόνη που θα βρεθεί στο «χόρτο», μετά το μαρκάρισμα του Γ. Μπάμπη και τον κ. Βουτσινά να δείχνει πέναλτι.
Ο έμπειρος Λογγόνης θα στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα και με ωραία εύστοχη εκτέλεση θα ξαναδώσει το προβάδισμα στην ομάδα του και τελικά τη νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, αφού μέχρι τη λήξη δεν θα έχουμε κάποια άλλη καλή στιγμή στο παιχνίδι.
Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Γάτσιο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Α. Τσιμάρας), Σκαματζούρας, Κουμαριώτης Κ. (46’ Μπούσι), Καμπανός, Τζάκης, Λογκόνης, Χρίστο, Ντ. Ντουκάι (59’ Α. Ντουκάι), Κορσιάνος, Κονόμη (87’ Μπελτσώνιας), Κούρτι (89’ Πρέντζας), Αποστολάτος.
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Πετεινάτος, Φωκάς Χρ., Καμπανός, Αραβαντινός (65’ Μπάμπης), Κουμαριώτης, Παλικισιάνος, Ζαμπαύτης, Φωκάς Ε., Γάσπαρης (76’ Μπουγάς), Περαματζής (74’ Λεσσάι), Τούρλας.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου