Κυριακή, Ιανουαρίου 19

Λάμψη "αστέρων" σε μια φανταστική γιορτή του τοπικού ποδοσφαίρου σήμερα στο Capitol


Το αδιαχώρητο υπήρξε, σήμερα το βράδυ, στην καταπληκτική αίθουσα του «Capitol» στο Φανάρι, όπου η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα της και παράλληλα βράβευσε του πρώτους της περασμένης χρονιάς, σε μια καταπληκτική γιορτή του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου.
Παραβρέθηκαν οι αρχές του τόπου, εκπρόσωποι σωματείων, παράγοντες, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές και φίλοι του ποδοσφαίρου που είχαν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν τις βραβεύσεις τόσο των ομάδων, αλλά και των αθλητών που διακρίθηκαν την περασμένη χρονιά.
Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά, με την υπογραφή του προέδρου της τοπικής Ένωσης κ. Θέμη Βαλσαμή, των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης, αλλά και των κοριτσιών της, Χρύσας και Ειρήνης, που η δική τους παρουσία ήταν καταλυτική σε αυτή την επιτυχημένη βραδιά και παράλληλα ομόρφυναν περισσότερο την γιορτή του ποδοσφαίρου μας.
Η πρώτη μάλιστα, παρουσίασε δια μικροφώνου με τον γνωστό ξεχωριστό, δικό της τρόπο την εκδήλωση.
Υπήρξαν αρκετοί χαιρετισμοί, μετά το καλωσόρισμα και τον καθιερωμένο απολογισμό της χρονιάς που έφυγε, από τον πρόεδρο κ. Θέμη Βαλσαμή και ευχές από όλους, για μια καλή αθλητική χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες.
Μεταξύ των άλλων στο Capitol, διακρίναμε τον  Βουλευτή κ. Π. Καππάτο, τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θ. Μιχαλάτο, τον Δήμαρχο Ιθάκης κ. Διον. Στανίτσα, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτ. Κουρή, (ο κ. Στ. Τραυλός έστειλε χαιρετισμό μιας και απουσίαζε, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων), τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Νικόλα Βαλλιανάτο, τους αντιδημάρχους του Δήμου Αργοστολίου κ. Διον. Μινέτο – Σπ. Σαμούρη – Ελειού – Πρόννων κ. Ν. Κουρκουμέλη, Ληξουρίου κ. Γαλέμπ Ντιουανί, Σάμης κ. Αντ. Καλιβωκά, Πυλάρου κα Αμ. Αλυσανδράτου, Ιθάκης κ. Γιαν. Τρέλλη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Στ. Σπαθή, τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κ. Σπ. Πεφάνη, τον υπεύθυνο αθλητισμού επίσης της ΚΕΔΗΚΕ κ. Δημ. Κουμαριώτη, την πολιτευτή της Ν.Δ. κ. Βικτ. Αλεξανδράτου, τους Δ.Σ. Αργοστολίου κ. Διον. Πολλάτο και Σάμης κ. Πολ. Δενδρινό, την κα Λ. Βασιλοπούλου μέλος ΔΚΕ Δήμου Ιθάκης, εκπροσώπους των Σωμάτων ασφαλείας, τον πρώην πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και αντιπρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Ε. Μαζαράκη, τον καθηγητή διαιτησίας και πρώην παρατηρητή Super league, κ. Γεράσιμο Μαζαράκη και πολλούς άλλους επίσημους προσκεκλημένους.
Την πίτα, ευλόγησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος μαζί με αρκετούς ιερείς.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κοπή από τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, παρουσία των μελών του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και μοιράστηκαν τα κομμάτια στους παρευρισκόμενους.
Τυχερή της βραδιάς, αφού σε αυτήν έπεσε το τυχερό φλουρί, η κα Φρόσω Σπαθή από την Σάμη που κέρδισε ένα αρχαίο  νόμισμα των Πρόννων, προσφορά του κοσμηματοπωλείου «Garbis».
Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι βραβεύσεις στην πρωταθλήτρια του τουρνουά Ιονίων Νήσων, μικτή ομάδα της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., στους πρωταθλητές της περασμένης περιόδου Α’ - Β’ κατηγορίας Πρόννους - Πυλαριακό, της φετινής Κ-16 Παλληξουριακό, στους σκόρερ Α’ – Β’ κατηγορίας και τοπικού κυπέλλου, στα παιδιά των μικτών που αποχώρησαν λόγω ηλικίας από αυτές, στους αριστούχους μαθητές των μικτών μας, στον διαιτητή Σπύρο Χρηστάτο για την προαγωγή του στον πίνακα διαιτητών Γ’ Εθνικής Κατηγορίας 2019-2020, ενώ απονεμήθηκαν τα πτυχία στους νέους διαιτητές μας 2018-2019.
Ξεχωριστές ήταν οι βραβεύσεις, του ποδοσφαιριστή  Νίκου Ρώσση του Α.Ο. Πρόννων για το «ευ αγωνίζεσθε», αλλά και του ιδρύματος Δήμητρας - Έρικ Βασιλάτου για την ευγενική χορηγία, της κατασκευής του γηπέδου Βασιλικάδων «Σταύρος Βασιλάτος», στον Παλληξουριακό για την πρώτη συμμετοχή ομάδος της ΕΠΣΚΙ στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής 2017-2018 και στο νέο θεσμό Κυπέλλου Ελλάδος 2018 και 2019, στον Α.Ο. Εικοσιμίας για τη συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής Κατηγορίας 2018-2019 και τον Οδυσσέα Ιθάκης, ως πρώτη ομάδα της Ιθάκης που κατέκτησε παιδικό πρωτάθλημα Κ-12 της ΕΠΣΚΙ.
Αναλυτικά οι βραβεύσεις στην γιορτή της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. ήταν οι παρακάτω:
Πρωταθλητές 2018-2019
Α΄ Κατηγορία: Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
Β΄ Κατηγορία:  Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
Πρωταθλητής Κ16, 2019-2020
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
Οι πρώτοι σκόρερ
Α΄ Κατηγορία: MBRATI MELEQ
Β΄ Κατηγορία:  SULA ERION
ΚΥΠΕΛΛΟΥ: MBRATI MELEQ
Η ομάδα ΝΕΩΝ της ΕΠΣΚΙ, Πρωταθλήτρια Ομάδα του 3ου Τουρνουά Ιονίων Νήσων
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ:  Για την πρώτη συμμετοχή ομάδος της ΕΠΣΚΙ στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής 2017-2018 και στο νέο θεσμό Κυπέλλου Ελλάδος 2018 και 2019
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ: Για την συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής Κατηγορίας 2018-2019
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΥΣ:  ως πρώτη ομάδα της Ιθάκης που κατέκτησε παιδικό πρωτάθλημα Κ-12 της ΕΠΣΚΙ.
Οι αποχωρήσαντες ποδοσφαιριστές λόγω ηλικίας από τις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣΚΙ.
1)Παλημέρης Θεόδωρος, 2) Παπαβασιλείου Ευάγγελος, 3) Μεσολωράς Διονύσιος 4) Πετεινάτος Νικόλαος, 5) Σταματέλος Ιωάννης, 6) Σοφιανός Νικόλαος, 7) Δρακουλόγκωνας Βασίλειος, 8) Σπυράτος Κωνσταντίνος, 9) Καμπανός Ελευθέριος, 10) Θεοδωρόπουλος Γεώργιος, 11) Βώρος Διονύσιος, 12) Κακιάς Παναγάγγελος, 13) Δημητρίου Ευθύμιος, 14) Καρίμ Καμηνάρης Αλέξανδρος, 15) Κούσιας Παπαδόπουλος, 16) Μπουγάς Σπυρίδων, 17) Βιτωράτος Διονύσιος, 18) Γασπαρής Άγγελος – Διονύσιος, 19) Ζαχαράτος Πολυχρόνης, 20) Πολυχρονάτος Άγγελος, 21) Καβαλιεράτος Γεράσιμος, 22) Καραντινός – Λιβιεράτος Άγγελος, 23) Τζωρτζάτος Αλέξανδρος, 24) Κουρκουμέλης Αλέξιος, 25) Κούρτι Έρις, 26) Λουκάτος Νικόλαος, 27) Φωής Αλέξανδρος, 28) Παπαγεωργίου Νικόλαος – Διονύσιος, 29) Νάτσης Βασίλειος, 30) Προσαλέντης Γεώργιος, 31) Μαρούλης Βασίλειος, 32) Μουρελάτος Χαράλαμπος – Σπυρίδων, 33) Μπαλάσκας Βασίλειος, 34) Σινάι Αλέξαντρος, 35) Σταθάτος Γεράσιμος.

Οι Αριστούχοι Μαθητές Ποδοσφαιριστές της Μικτής Ομάδος Κ14, της σχολικής περιόδου 2018-2019:
α) Δρακουλόγκωνας Ιωσήφ, β) Καραχρήστος Γεώργιος και γ) Φουρνιέ Άρης – Επαμεινώνδας
Χρηστάτος Σπύρος, για την προαγωγή του στον πίνακα διαιτητών Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, 2019-2020
Ο ποδοσφαιριστής  Ρώσσης Νικόλαος του σωματείου Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ για το «ευ αγωνίζεσθε»
Το ίδρυμα Δήμητρας και Έρικ Βασιλάτου για την ευγενική χορηγία του με την κατασκευή του γηπέδου Βασιλικάδων «Σταύρος Βασιλάτος».
Τέλος παραδόθηκαν τα πτυχία των νέων διαιτητών, οι οποίοι αποφοίτησαν από την σχολή διαιτησίας 2018-2019 της Ε.Π.Σ.Κ.Ι..
Μια πολύ ωραία γιορτή έφτασε στο τέλος της, αφήνοντας τους διοργανωτές με το χαμόγελο της επιτυχίας της.
Και του χρόνου με υγεία…. Καλή χρονιά σε όλους!!
        Θα ακολουθήσουν μεγάλα φωτορεπορτάζ από την γιορτή       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου